Författare

Aktuella författare

Image

Mats Haraldsson

Mats Haraldsson är född 1960 och uppvuxen i Växjö. Han debuterar nu med Att färdas i motvind, en historia baserad på Mats släktforskning kring sitt eget ursprung.

Romanen är en tidsresa från 1800-talets fattiga jordbrukssamhälle med daglönare och husförhör, fram till 1920-talets industrialisering och gryende välstånd. Mats har under sitt yrkesliv bott många år utomlands och numera är han bosatt i Salzburg.  

Läs mer
Image

Andreas Karlsson

Andreas Karlsson har tidigare givit ut tolv faktaböcker om 1600-talet tillsammans med sin syster Anna Karlsson. Genom mångåriga arkivstudier har han fått en djup inblick i 1600-talets liv, leverne och tankevärld – något som genomsyrar hans spännande och fantasieggande roman Kvinnan som gick över elden.

Det är en nervkittlande historisk thriller, inspirerad av autentiska rättsfall, som utspelar sig år 1618 i det då danska Halland. 

Läs mer
Image

Eriksson & Mann

Författarparet Sture Eriksson och Catharina Mann är bosatta i Stockholm sedan många år, men har båda starka norrländska rötter. På senare år har de tillsammans drivit ett konsultföretag med inriktning mot organisation och ledarskap. Men under deras många vistelser i Vemdalen växte idén till att skriva en bok fram, och numera satsar de helhjärtat på skrivandet. Den som ruvar på hämnd … är deras debutroman.

Läs mer
Image

Helena Bengtsson

Helena Bengtsson är aktuell med Beroendeboken som kan vara till stor hjälp för såväl personer med beroendeproblem som för anhöriga och för alla som arbetar i vården.

Helena har arbetat och föreläst inom fältet beroende under mer än 15 år. Hon är journalist och alkoholterapeut med högskoleexamen i psykologi på Södertörns högskola.

Läs mer
Image

Lars Nim

Lars Nim heter egentligen Lars Hallström när han inte skriver barnböcker. Han är född 1967, bor i Stockholm och arbetar på Blue Publishing bokförlag. Lars har under många år arbetat som frilansskribent och fotograf och har läst litteratur– och filmvetenskap på universitetet.

Han är aktuell med Millys dagbok som är den första boken om barnen Max & Milly, en ny rolig äventyrsserie för unga bokslukare! 

Läs mer
Image

Susanne Burelo

Susanne är utbildad silversmed och bor på Södermalm i Stockholm med sin man och deras tre barn. Förutom att skriva böcker arbetar hon som redovisningskonsult och driver egen smyckesateljé i Gamla Stan.

Susanne är aktuell med boken Det mest naturliga där hon berättar om barnlängtan och kampen att bli gravid genom ivf när biologin inte är där.

Läs mer
Image

Erik Nicklagård

Erik Nicklagård bor i Oskarshamn där han bland annat jobbar som lärare. Erik har under många år arbetat med föreläsningar, kostrådgivning, personliga näringsupplägg, workshops och coaching.

Han är certifierad kost- och träningskonsult samt har en master- och fil.kand. examen i biokemi. Håll vikten är Eriks första bok.

Läs mer
Image

Caroline Albo

Caroline har en examen inom Hospitality management och är diplomerad samtalsterapeut och energiterapeut på IRIZ Akademin i Göteborg.

Hennes önskan är att öka medvetenheten kring psykisk och fysisk ohälsa och hjälpa andra människor till bättre psykisk hälsa och välmående. Caroline är aktuell med boken Mitt sanna Jag.   

Läs mer
Image

Mathias Alm

Mathias Alm föddes i 70-talets Göteborg. Med en far som var journalist, närde han tidigt en dröm om att skriva och den skulle prägla hela hans uppväxt. Vid sidan av språkstudierna, upptogs ungdomsåren av ett politiskt engagemang med solidaritet och rättvisa som främsta incitament.

Mathias Alm har nu debuterat som författare med den historiska romanen Nytt land.

Läs mer
Image

Lars Torstenson

Från början journalist på Sydsvenska Dagbladet och Upsala Nya Tidning men är numera bosatt i Frankrike där han kombinerar sitt författande med arbetet som vinmakarkonsult.

Lars Torstenson har skrivit ett flertal böcker sedan debuten 1986. Både skönlitterärt och fakta, utgivet både på svenska och danska. Hans senaste novellsamling heter Bränna vass. och andra berättelser.

Läs mer
Image

Thérèse Juel

Under närmare 29 år frilansade Thérèse Juel på Sveriges Radio och gjorde olika program och inslag i samtliga kanaler. Som frilansjournalist har hon även skrivit artiklar för både dagspress och välkända veckotidningar.

Under de senaste 14 åren har Thérèse fördjupat sig i den svenska rättssäkerheten och gjort sig känd för sin strid för oskyldigt dömda, främst i sexualbrottmål, men också i mordmål. 

Läs mer
Image

Helén Klint

Helén Klint är 36 år och bor på Södermalm i Stockholm med sin man Arvid och sonen Carl. Hon är doktor i toxikologi och har arbetat med miljöfrågor i flera år.

Året efter Aaron är hennes första bok. Där berättar Helén om året som följde efter att hennes och sambons Arvids första son Aaron gick bort. Boken handlar om hur hon med hjälp av KBT, mindfulness och meditation till slut hittade en väg ut ur sorgen. 

Läs mer
Image

Peter Streijffert

Peter Streijffert är författaren, kocken, odlaren och föreläsaren som älskar att upptäcka smaker och se hur de bäst passar ihop. Han har en stadsodling i Hammarbyhöjden i Stockholm. En miljökämpe som själv odlar det mesta av sin egen mat och gärna berättar om sina knep. Peter är aktuell med böckerna Bokashi och Odla i stan.

Läs mer
Image

Lasse Kristensson

Lasse Kristensson bor i Göteborg, där han arbetar som psykolog. Dessförinnan studerade han filosofi i Lund. »Den rättfärdige mördaren – och andra berättelser« är Lasse Kristenssons debut som författare.

Läs mer
Image

Pelle Svensson

Världsmästare i brottning och kändisadvokat. Nu berättar Pelle Svensson om sitt liv och sin karriär. Han skriver om sin egen dopning, om skandalen kring Thomas Quick och sina teorier kring mordet på Olof Palme.

Läs mer
Image

Saleh Vallander

Född i Jerusalem av en svensk mamma och palestinsk pappa. Större delen av hans uppväxt bodde familjen i Mellanöstern, men efter gymnasiet återvände Saleh till Sverige för att utbilda sig till läkare. Han är aktuell med boken 72 meditationer – för dig som inte har tid att meditera.

Läs mer
Image

Sakina Ntibanyitesha

Sakina Ntibanyitesha föddes i Burundi runt 1975. Hon växte upp hos sin mormor men har stått på egna ben sedan hon var 12 år. Sedan hon kom till Sverige har hon skrivit fyra böcker.

Läs mer
 

Alla författare