Författare

Aktuella författare

Image

Caroline Albo

Caroline har en examen inom Hospitality management och är diplomerad samtalsterapeut och energiterapeut på IRIZ Akademin i Göteborg.

Hennes önskan är att öka medvetenheten kring psykisk och fysisk ohälsa och hjälpa andra människor till bättre psykisk hälsa och välmående. Caroline är aktuell med boken Mitt sanna Jag.   

Image

Thérèse Juel

Under närmare 29 år frilansade Thérèse Juel på Sveriges Radio och gjorde olika program och inslag i samtliga kanaler. Som frilansjournalist har hon även skrivit artiklar för både dagspress och välkända veckotidningar.

Under de senaste 14 åren har Thérèse fördjupat sig i den svenska rättssäkerheten och gjort sig känd för sin strid för oskyldigt dömda, främst i sexualbrottmål, men också i mordmål. 

Image

Mathias Alm

Mathias Alm föddes i 70-talets Göteborg. Med en far som var journalist, närde han tidigt en dröm om att skriva och den skulle prägla hela hans uppväxt. Vid sidan av språkstudierna, upptogs ungdomsåren av ett politiskt engagemang med solidaritet och rättvisa som främsta incitament.

Mathias Alm har nu debuterat som författare med den historiska romanen Nytt land.

Image

Helén Klint

Helén Klint är 36 år och bor på Södermalm i Stockholm med sin man Arvid och sonen Carl. Hon är doktor i toxikologi och har arbetat med miljöfrågor i flera år.

Året efter Aaron är hennes första bok. Där berättar Helén om året som följde efter att hennes och sambons Arvids första son Aaron gick bort. Boken handlar om hur hon med hjälp av KBT, mindfulness och meditation till slut hittade en väg ut ur sorgen. 

Image

Peter Streijffert

Peter Streijffert är författaren, kocken, odlaren och föreläsaren som älskar att upptäcka smaker och se hur de bäst passar ihop. Han har en stadsodling i Hammarbyhöjden i Stockholm. En miljökämpe som själv odlar det mesta av sin egen mat och gärna berättar om sina knep. Peter är aktuell med böckerna Bokashi och Odla i stan.

Image

Lars Torstenson

Från början journalist på Sydsvenska Dagbladet och Upsala Nya Tidning men är numera bosatt i Frankrike där han kombinerar sitt författande med arbetet som vinmakarkonsult.

Lars Torstenson har skrivit ett flertal böcker sedan debuten 1986. Både skönlitterärt och fakta, utgivet både på svenska och danska. Hans senaste novellsamling heter Bränna vass. och andra berättelser.

Image

Pelle Svensson

Världsmästare i brottning och kändisadvokat. Nu berättar Pelle Svensson om sitt liv och sin karriär. Han skriver om sin egen dopning, om skandalen kring Thomas Quick och sina teorier kring mordet på Olof Palme.

Image

Lasse Kristensson

Lasse Kristensson bor i Göteborg, där han arbetar som psykolog. Dessförinnan studerade han filosofi i Lund. »Den rättfärdige mördaren – och andra berättelser« är Lasse Kristenssons debut som författare.

Image

Sofie Weideman

Sofie arbetar till vardags som arkitekt. Skrivandet började som ett tidsfördriv men växte till en historia som fick ett eget liv. Nu har hon debuterat med romanen Längre bort än hem.

Image

Saleh Vallander

Född i Jerusalem av en svensk mamma och palestinsk pappa. Större delen av hans uppväxt bodde familjen i Mellanöstern, men efter gymnasiet återvände Saleh till Sverige för att utbilda sig till läkare. Han är aktuell med boken 72 meditationer – för dig som inte har tid att meditera.

Image

Sakina Ntibanyitesha

Sakina Ntibanyitesha föddes i Burundi runt 1975. Hon växte upp hos sin mormor men har stått på egna ben sedan hon var 12 år. Sedan hon kom till Sverige har hon skrivit fyra böcker.

 

Alla författare