Sture Bergwall

Image

Biografi

I många år gick Sture Bergwall under namnet Thomas Quick och ansågs vara Sveriges genom tiderna värste seriemördare. Han föddes 1950 i i Falun, och växte upp med sex syskon.

Så här skriver han själv:
– Vem är jag? Thomas Quick är inte jag. Lögnen tillhörde honom. Thomas Quick är ett resultat av terapi i dunkla rum, av föreställningar om förträngda minnen, återgestaltning, regression och om påstådda sexuella övergrepp i barndomen. Han är också ett resultat av fuskande åklagare och polis, av en gränslös rättspsykiatri och ett behov av att vara bekräftad.

Jag är jag, bror till mina syskon, farbror och morbror till mina syskonbarn, dem jag älskar och som kanske älskade och älskar mig, bortom och hitom lögnen. Processen mot och om Thomas Quick har börjat. Denna bok är en del av den.

 

Böcker

Image

Thomas Quick är död

Thomas Quick var Sveriges genom tiderna värste seriemördare. Han dömdes för åtta mord och erkände många fler. Men han ljög, han fantiserade.

I boken avslöjar Sture Bergwall hur det gick till när hans alias Thomas Quick föddes och dog. Han berättar om hur han drogades, hur han förleddes av en tvivelaktig psykoterapi, hur bevis för hans skuld fabricerades av åklagare och polis, hur belägg för att han var oskyldig »glömdes« av försvarsadvokaterna.

Läs mer