Peter Olsson

Image

Biografi

Peter Olsson är född 1978 i Malmö men växte upp i en förort till Göteborg. Han arbetar med systemutveckling och har jobbat för flera företag i Sverige och utomlands. I dag bor han i stadsdelen Majorna i Göteborg med fru och två barn. Tiden vi delade är hans debutroman.

 

Böcker

Image

Tiden vi delade

I Tiden vi delade får vi lära känna personerna i en familj som inte längre håller ihop. Sökandet efter identitet, skuld och pengar ligger i vägen. Alla kämpar de på sitt sätt, men det är något som inte stämmer. De har fastnat i positioner som verkar orubbliga. Leo, den äldste, och Julia, mellansyskonet, tar sig an hela världens problem när de möts. Och den yngste sonen Alex är ute sent om kvällarna.
Hur uppfostrar man tre barn som verkar vara varandras motsatser? Modern och fadern försöker navigera rättvist men de glider allt längre bort från sina ideal – och från varandra. Samtidigt ska en främling bo bland dem.
De rör sig mot en punkt som ställer allt på ända. Ett brott begås men vem är egentligen den skyldige? Det kommer i vilket fall som helst att krävas en syndabock.
Läs mer