Tinna Lindberg

Image

Biografi

Tinna (Kristina) Lindberg, född 1973 och uppvuxen i Växjö, är jurist och diplomat på Utrikesdepartementet. Hon har också varit tingsnotarie på tingsrätten i Tierp och jobbat en period vid Europadomstolen och FN i Genève. Mellan 2007-2008 åkte hon med familjen till Kenya för att jobba på Sveriges ambassad i Nairobi.

2011 övertalade hon den plikttrogna tjänstemannen inom sig att våga sig på ett kreativt, lustfyllt skrivprojekt och gick kursen ”Att skriva Krim” på Folkuniversitet i Stockholm. Där började hon skriva på manuset till sin första bok, ”Förnedringen” – en spänningsroman som utspelar sig i den svenska villaidyllen på thailändska Koh Lanta och i Bangkok. När svenska män hittades döda och fastbundna på elefanter efter att ha besökt sexkvarter, kastas Sveriges ambassadör Viktoria Lindh in i den största konsulära krisen sedan tsunamin.

Tinna bor i Enskede Gård (Stockholm) med man och två barn.

 

Böcker

Image

Förnedringen

En elefant kommer lufsande längs Bangla road i det bleka gryningsljuset. På djurets rygg sitter en död svensk man fastsurrad, naken på underkroppen.”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter… står det på lappen som är fastnålad på hans tröja – ett citat ur FN.s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Några dagar senare hittas ännu en svensk sexturist, dödad på liknande sätt, och Viktoria Lindh på ambassaden i Bangkok förstår att hon står inför den största konsulära utmaningen sedan tsunamikatastrofen.

Läs mer