Image

Svante Furborg

Svante Furborg är bosatt i Varberg. Han är pensionerad distriktsläkare med studier i bland annat psykologi och filosofi i bagaget. Han har ett djupt vetenskapligt intresse och ägnar en stor del av sin tid till studier inom många olika ämnesområden. Den tid som blir över används till skrivande, fysisk träning och att sköta om trädgården.

Han har tidigare givit ut boken ”Min barndom på planeten Jorden.”En existentiell resa från universum till vårt innersta. I en recension i Gefle Dagblad skriver kulturredaktör Kristian Ekenberg om boken: ”Med en prosa som både doftar och smakar skriver han exempelvis om hur julen firades i föräldrahemmet och räknar upp julbordets läckerheter som när Astrid Lindgren dukar upp till Tabberaset i Katthult … Det är en livsvisdom på ålderns höst som han delar med sig av och som är sympatisk…Det blir mer tilltalande att ta del av den äldre herren som skall lära en allt vad han kan när han så generöst låter barnet stå intill den vuxne mannen. Allt för pompös kan man inte bli efter att ha berättat om ett pojkstreck med hartsfiol.”


Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image

Foto: Emma Ivarsson

Image

Foto: Emma Ivarsson

Image

Foto: Emma Ivarsson

Böcker av Svante Furborg

Image