Pelle Svensson

Image

Biografi

Pelle Svensson är född 1943 i Sollefteå. Han är stridbar advokat, författare och före detta elitidrottsman med en guldkantad karriär som brottare. Som advokat har han haft flera omtalade mål, som Åmsele morden och Lindomemordet och sexpolismålet i Göteborg, bland många andra.

Som författare har han tidigare skrivit åtta böcker, bland annat Sanningens eld, lögnens lågor, 1996, och Sanningen om mordet på Olof Palme, 1998.

Som brottare var han obesegrad i Sverige under 15 år. Han tog två världsmästartitlar och var europamästare tre gånger.

 

Böcker

Image

Quick – den stora rättsskandalen

Mordrättegångarna mot Thomas Quick är Sveriges största rättskandal genom tiderna.

Quick erkände 33 mord och dömdes för åtta. »Quickkarusellen« pågick under nästan hela 90-talet när Quick nerdrogad och förvirrad vallades runt på påstådda mordplatser och gravgömmor. Inga vittnen hade sett honom. Inga brottsplatsfynd hittades som kunde binda honom till brotten. 

Läs mer
Image

Mannen på barrikaderna

Pelle Svensson formades av sin hårda uppväxt i ett norrländskt arbetarhem.

Pelle »Swing« blev tvåfaldig världsmästare i brottning och hade en makalös karriär som kändisadvokat med spektakulära brottmål som specialitet

I boken berättar han om sitt liv och sin karriär. Hur han själv dopade sig. Hur han upptäckte att Thomas Quick var en falsk seriemördare. Han presenterar också övertygande bevisning och motivbild för hur mordet på Olof Palme gick till.

Läs mer