Image

Björn Fredriksson

Björn föddes 1959 i Boden och växte upp i Katrineholm. Efter en tid med ströjobb och ett par år på Musikhögskolan utbildade han sig till socionom. Han arbetade som socialsekreterare med bland annat missbruk och psykisk ohälsa, och på Kriminalvården som frivårdsinspektör innan han 1999 blev anställd på Rättsmedicinalverket (RMV) som socialutredare.

Björn hyste ett stort intresse för människor och var extra nyfiken på vad som driver en person att begå ondskefulla handlingar. Han var skicklig i sitt yrkesutövande och lyckades få många klienter att öppna sig men lade även ner mycket tid på att läsa på om personen, psykiatriska tillstånd och teorier.

Björn  var även en skicklig skribent, inte minst i sitt arbete där han skrev många utredningar. Privat skrev han under många år, bland annat på den här boken.


Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image
Image

Foto: Privat

Böcker av Björn Fredriksson

Image