Image

Viveca Österman

Viveca Österman är född i Göteborg, där hon bott och arbetat under större delen av sitt vuxna liv.

Hon tillbringade sin barn- och ungdomstid i Göteborgs norra skärgård där en stor del av handlingen i hennes romaner utspelar sig. Hennes rötter bland Bohusläns klippor och dess fiskartraditioner är starka.

Viveca är i grunden ekonom och har arbetat många år inom bankvärlden som privatekonomisk rådgivare. Drömmen om att skriva har funnits där hela tiden, i många år som en ren hobby och för att få en distans till den reglerade värld hon arbetade i. Behovet att få ge fantasin vingar och drömma sig bort till en annan värld var stort. Hon ville berätta om en svunnen tid som annars skulle falla i glömska.

Hon har nu för gott lämnad den ekonomiska banan bakom sig och utbildat sig till lektör. I dag är hon verksam som både författare och lektör och brinner för att arbeta med det skrivna ordet.

Hon debuterade 2019 med sin första roman Fiskarens dröm som är en familjehistoria baserad på egen släktforskning.  Fiskarens barn är en fristående fortsättning och båda utspelar sig i Göteborg och Göteborgs norra skärgård.

Hennes böcker bygger alla på temat ”Levande historiska romaner”


Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image
Foto: Peter Engström

Böcker av Viveca Österman

Image