Sten-Ove Bergwall

Image

Biografi

Sten-Ove Bergwall har skrivit professionellt i 52 år: journalistik, faktaböcker, romaner, diktsamlingar. Men ingenting har varit så angeläget som denna bok, anser han.
– Den är en anklagelse- och försvarsskrift. Jag försvarar mina rättslösa, döda föräldrar. Jag anklagar dem som gjort min bror Sture till Thomas Quick. Jag anklagar dem som drogat, tubbat och fuskat. Jag vill värna om rättssäkerheten, om det för demokratin fundamentala fungerande rättssystemet. Och jag vill berätta om hur det är att förlora en bror − och få honom tillbaka.

 

Böcker

Image

Thomas Quick är död

Thomas Quick var Sveriges genom tiderna värste seriemördare. Han dömdes för åtta mord och erkände många fler. Men han ljög, han fantiserade.

I boken avslöjar Sture Bergwall hur det gick till när hans alias Thomas Quick föddes och dog. Han berättar om hur han drogades, hur han förleddes av en tvivelaktig psykoterapi, hur bevis för hans skuld fabricerades av åklagare och polis, hur belägg för att han var oskyldig »glömdes« av försvarsadvokaterna.

Läs mer