Tidigare läsare vet att det oväntade
väntar. För den nya läsaren är den här
samlingen en utmärkt presentation av
ett författarskap där idéerna flödar utan
särskild hänsyn till konventioner om vad
en novell är och hur den ska berättas.
Välkommen till Torstensons värld.

En bok om naturens läkande kraft.
Om att hantera sina rädslor och
utvecklas som människa genom
att skapa en djupare kontakt med
naturen. Om att lära känna naturen
bättre och därmed känna sig själv.

En bok om naturens läkande kraft. Om att hantera sina rädslor och utvecklas som människa genom att skapa en djupare kontakt med naturen. Om att lära känna naturen bättre och därmed känna sig själv. I boken samspelar texten med Saras vackra naturbilder, fotograferade under årets alla årstider.

Aktuellt

Image

Workshop i skrivande

I höst kan du kombinera ditt besök på bokmässan i Göteborg med en kreativ workshop där du utvecklar ditt skönlitterära skrivande. Läs mer och boka din plats.

Image

Öppna kort

Öppna kort lyfter fram nio samtalsteman för reflektioner kring existentiella frågor – på egen hand, i samtal två och två, eller som det ursprungligen är tänkt: i grupper om 5-9 personer under ledning av en samtalsledare. Öppna kort har skapats av filosofen Ida Hallgren och prästen Pontus Nilsen.

Image

De som smider onda planer ...

Stina Wirén Lango, polis i Vemdalen, har på kort tid fått två mord att utreda och har kört fast i sökandet efter mördarna. De som smider onda planer … är den tredje fristående romanen i serien Vemdalsmorden. Eriksson & Mann har tidigare släppt Den som ruvar på hämnd … och Den som griper till våld …

Image

Anakolut 2.0

Lars Torstenson utgav under namnet Gustaf Torstens romanen (nåja) Anakolut 1986. Nu utges Anakolut 2.0 som är en utökad – maxad – nyutgåva med nya upplysningar, utökade musikhänvisningar som nu är kopplade till en spellista på Spotify, nya förord och efterord. Texten har också renoverats efter framfarten av tidens tand.

Image

Systrar i vått och torrt

När Isabelle en stjärnklar natt gör verklighet av sin sedan länge planerade flykt gör hon skandal. Inte bara lämnar hon sin högt uppburna familj i största hemlighet, hon gör det för att fly med sin älskade – en skådespelare. Konsekvenserna kommer att sträcka sig fyra generationer framåt.

Image

Kampen om Guldkakan

Max föräldrar ställer upp i tävlingen Guldkakan och det blir mer förvirrat än vanligt på konditori Ruto. I den tredje boken om Max & Milly hamnar de i ett äventyr där försvunna kakor, en hemlig domare och fru Guptas kafferep är några av ingredienserna.

Image

Arbetsplatsstrategi för det flexibla kontoret

Arbetsplatsstrategi för det flexibla kontoret ger dig den teoretiska förståelsen och de praktiska verktygen för att skapa och implementera en arbetsplats­strategi vid omställning till ett nytt kontor eller nytt arbetssätt.

Image

Konsten att leva innerligt

Livet ställer frågor till oss: Vad vill jag, hur ska jag leva och finns det någon mening med livet? Frågor som inte kan besvaras av någon annan än dig själv. I den här boken får du möta filosofen Søren Kierkegaard som genom att utforska sitt eget liv skapade en praktisk väg till mening. Och hans uppmaning är: Lär dig leva innerligt.

Image

Den röda ängeln

Hammarbyhöjden, Skarpnäck, Nacka. Strax söder om Stockholm kommer dramatiska och våldsamma händelser att utspela sig under ett par heta sommarmånader. Kommissarie Svante Simonssen från Nackapolisen står plötsligt mitt i en nationellt uppmärksammad utredning med gäckande samband och dödligt våld. När den torra sommaren är över har livet förändrats för många i Söderort.  


Ett nytt sätt att ge ut böcker

Blue Publishing förverkligar dina bokdrömmar. Investera i din bok, behåll kontrollen och merparten av vinsten. 
Vi coachar dig hela vägen - från råmanus och ända fram till marknadsföring och försäljning. Läs mer.

Image

En bra start som författare

”Ett positivt och seriöst bemötande från Blue Publishing, deras djupa kunskaper och adekvata råd om marknadsföring, grundlade ett gott samarbete inför utgivningen av min kvinnohistoriska roman.

Att skildra kvinnors villkor i tider av fattigdom och utsatthet i ett Sverige, som fanns för inte alls länge sedan, var angeläget för mig att berätta. Och den uppmärksamhet och intresse som min roman ständigt väcker, har givit mig mod och glädje att skriva på nästa bok.”

Eva Martinsson, författare till boken
”Alma en kvinnohistoria”

Image

Min bok är i goda händer

»Mitt samarbete med Blue Publishing har varit väldigt smidigt. Jag har hela tiden känt att jag har haft full kontroll på allt som händer och samtidigt kunnat slappna av i vetskapen om att mitt manus är i goda händer. Förlaget har förvandlat det till en väldigt fin bok och jag är jättenöjd.«

Mathias Alm, författare till romanen »Nytt land«

Image

En bok som gör skillnad

»När jag skulle ge ut min sjätte bok var det naturligt för mig att fortsätta mitt mångåriga samarbete med Blue Publishing. Det kändes angeläget att skriva en hoppfull bok i dessa lätt dystopiska tider. En bok som ger var och en av oss känslan att vi kan göra skillnad till det bättre. Den hjälp jag fått med att ta fram rätt format och marknadsföring för boken har varit ovärderlig.«

Peter Streijffert, författare till boken »Bokashi«


Nyhetsbrev från Blue Publishing

Läs om våra nya böcker, få information om kommande events och möt våra författare.

Ja tack