Image
  • Utgiven: 2022-08-10
  • 72 sidor
  • Inbunden
  • ISBN: 9789189205543
  • Illustrationer: Sofia Wrangsjö
  • Formgivare: Maria Svedberg
  • Serie: Max & Milly (del 3)

Kampen om Guldkakan

Författare: Lars Nim

När Max föräldrar ställer upp i tävlingen Guldkakan blir det mer förvirrat än vanligt på konditori Ruto. I den tredje boken om Max & Milly hamnar de i ett äventyr där försvunna kakor, en hemlig domare och fru Guptas kafferep är några av ingredienserna. Som tur är får de hjälp av den smarta hunden Milo. Böckerna om Max och Milly passar bra för barn i lågstadiet som läser på egen hand eller som högläsning.

Sagt om bokserien Max & Milly

"Millys dagbok är en lättläst och rolig bok med fina illustrationer som passar bra till berättelsen. Det bjuds på många bus och tokigheter som barn i sex till nioårsåldern garanterat uppskattar! Det gjorde mina elever i förskoleklassen jag just nu har. Det är lagom långa kapitel och som det blir härliga boksamtal kring efteråt. Jag tänker även att detta är en bra bok för den läsare som knäckt läskoden och behöver lite utmaning med mer text."
I huvudet på Malin

"Millys dagbok är en mysig bok, full av finurliga förvecklingar, knasiga kakor och busiga barn. De vuxna skildras som lite dumma, vilket ger en extra knorr till berättelsen som tydligt är skriven ur barnens, och hundens, perspektiv. Språket är enkelt och boken är luftigt skriven och passar perfekt för den som knäckt läskoden eller som högläsning. De fina illustrationerna av Sofia Wrangsjö ackompanjerar berättelsen fint."
Textvärt

"Boken bygger upp en spänning som gör läsaren nyfiken och passar för barn från 7 år och uppåt." (Fru Guptas spöke)
Margareta Brengdahl, BTJ-häftet nr 8, 2021

"En mycket härlig barnbok. Betyg 5/5." (Fru Guptas spöke)
Systrarna boktokiga


Beställ recensionsexemplar

Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image
Lars Nim
Image

Böcker av Lars Nim

Millys dagbok
Fru Guptas spöke, barnbok
Image

Dela vidare