Image
  • Utgiven: 2024-03-05
  • 256 sidor
  • Inbunden
  • ISBN: 9789189205802
  • Serie: Frykebodamorden
  • Formgivare: Eva Karlsson

Mordet på Ekenäs

Författare: Robert Warholm

Den en gång i tiden ståtliga gården Ekenäs har stått obebodd i 14 år när familjen Ahlgren flyttar dit våren 1898. Det blir en avgörande händelse i bygden, och stora förändringar väntar i det lantliga Frykeboda. Grosshandlaren Wilhelm Ahlgren drömmer stort. Nu ska familjen få den framstående plats som de tidigare förvägrats i societetsstaden Karlstads uppburna kretsar. Här ska såväl han som hustrun Sophia och de två döttrarna Maria och Helena ta plats i samhällets översta skikt. Det gäller att både visa sig välbärgad och framgångsrik, och att ta för sig.

På själva nyårsaftonen, efter en generös festmåltid med gårdens hela personalstyrka, känner sig grosshandlaren plötsligt dålig och går tidigt till sängs. Men nästa morgon är han ännu sämre. Läkaren som tillkallas säger först inget om sina misstankar, men för honom pekar symptomen mot förgiftning – av arsenik.

Mordet på Ekenäs är en historisk kriminalroman som ut spelar sig i det fi ktiva Frykeboda vid 1800-talets slut, strax innan det modernas intåg. Av författaren har tidigare utkommit två fristående romaner i serien om Frykebodamorden.



Beställ recensionsexemplar

Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image
Image

Böcker av Robert Warholm

Image

Dela vidare