Image
  • Utgiven: 2022-11-04
  • 312 sidor
  • Inbunden 9789189205550
  • Formgivare: Eva Karlsson
  • Serie: Vemdalsmorden

De som smider onda planer

Författare: Eriksson & Mann

”Hopplöst att arbeta med mordfall i en miljö där tystnadskulturen är så påtaglig. Alla verkar känna varandra och alla tycks vara inblandade i Johannes Lärjungar.”

Stina Wirén Lango, polis i Vemdalen, har på kort tid fått två mord att utreda och har kört fast i sökandet efter mördarna. Är det två olika eller samma? Hennes utredning leder till Johannes Lärjungar, en religiös sekt som styrs med järnhand av pastorn Simon Berg. Samtidigt gräver pensionerade journalisten Henning i en historia som innehåller mord, övergrepp och arvstvister. Trådarna leder bakåt i tiden mot Ryssland. Var hans far sovjetisk spion och varför försvann han?

De som smider onda planer … är den tredje fristående romanen i serien om Vemdalsmorden. Eriksson & Mann har tidigare släppt Den som ruvar på hämnd … som är första boken i serien om Vemdalsmorden, och Den som griper till våld … som är bok nummer två.Beställ recensionsexemplar

Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image
Image
Foto: Anneli Larsson

Böcker av Eriksson & Mann

Image
Image
Image

Dela vidare