Image
  • Utgiven: 2022-11-04
  • 312 sidor
  • Inbunden 9789189205550
  • Formgivare: Eva Karlsson
  • Serie: Vemdalsmorden

De som smider onda planer

Författare: Eriksson & Mann

”Hopplöst att arbeta med mordfall i en miljö där tystnadskulturen är så påtaglig. Alla verkar känna varandra och alla tycks vara inblandade i Johannes Lärjungar.”

Stina Wirén Lango, polis i Vemdalen, har på kort tid fått två mord att utreda och har kört fast i sökandet efter mördarna. Är det två olika eller samma? Hennes utredning leder till Johannes Lärjungar, en religiös sekt som styrs med järnhand av pastorn Simon Berg. Samtidigt gräver pensionerade journalisten Henning i en historia som innehåller mord, övergrepp och arvstvister. Trådarna leder bakåt i tiden mot Ryssland. Var hans far sovjetisk spion och varför försvann han?

De som smider onda planer … är den tredje fristående romanen i serien om Vemdalsmorden. Eriksson & Mann har tidigare släppt Den som ruvar på hämnd … som är första boken i serien om Vemdalsmorden, och Den som griper till våld … som är bok nummer två.


Sagt om boken

"Jag tyckte denna deckare var mycket välskriven och spännande. Jag fastnade direkt och sträckläste den, så det var en riktigt bladvändare. Spänningen stegras hela tiden fram till slutet och den var oförutsägbar. Karaktärerna och miljön var välbeskrivna och det var trevligt att ta del av flera olika karaktärers känslor och ord om hur de såg på de andra karaktärerna som medverkade i storyn."
Kristina Simar, författare

"De som smider onda planer… är Eriksson och Manns tredje roman, och det märks på ett positivt sätt. Författarna har vid det här laget utvecklat sina verktyg, både när det gäller personskildringen och språkbehandlingen. Redan i de tidigare böckerna har de visat att de kan konsten att konstruera en trovärdig och spännande intrig. Jag hoppas att få läsa fler delar i serien Vemdalsmorden."
Lena Lundgren, Dast Magazine

"Det här är en spännande och välskriven bok och en bra avslutning av serien. Det är en finurligt hopsatt historia med komplicerade vändningar. Läsvärd."
Anette Johansson, bokrecensent


Beställ recensionsexemplar

Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image
Image
Foto: Anneli Larsson

Böcker av Eriksson & Mann

Image
Image
Image

Dela vidare