Workshop i skrivande – Göteborg 2023

Boka din plats

Om kursen

I höst kan du kombinera ditt besök på bokmässan i Göteborg med en kreativ workshop där du utvecklar ditt skönlitterära skrivande.

Det blir två fullmatade dagar ledda av lektören och författaren Viveca Österman där du jobbar utifrån din egna text och övar gestaltning, dialog, berättarperspektiv och mycket annat. Du tillbringar en heldag med skrivövningar och en heldag på mässan där du möter oss på Blue och tar del av insikter kring vad som krävs för att bygga upp ett författarskap.

Tid och plats

Kursen hålls lördag 30 september i kurslokal på hotell Lorensberg mellan kl. 9 och 17 och söndag 1 oktober på Bokmässan i Göteborg.

Workshopens innehåll

Lördagen ägnas helt åt skrivövningar ledda av Viveca Österman och hålls på hotell Lorensberg. Under dagen kommer följande avsnitt att bearbetas:

  1. Har du koll på den dramaturgiska kurvan och varför behövs en synopsis?
  2. Konsten att skriva scener.
  3. Skapa intressanta karaktärer.
  4. Gestaltning - varför är det så viktigt?
  5. Hitta ditt berättarperspektiv.
  6. Lyckas med dina dialoger.

Vi har ett lunchavbrott på en timma då du kan välja att äta på egen hand eller slå följe med andra deltagare. Eftermiddagsfika ingår under lördagen och serveras i kurslokalen.

Söndagen tillbringas på Bokmässan. Där delas ni in i smågrupper som möter Blue Publishing i vår monter. Vi samtalar under cirka en timma om vad man kan vänta sig att möta när man ger ut en bok, vilka utmaningar som finns och hur du kan förbereda dig inför dem. Sedan har varje grupp ett möte med Viveca Österman på cirka en timma för att följa upp lördagens övningar och kunna ta upp funderingar och frågor. Övrig tid är till för att fritt gå runt på mässan och hämta inspiration. Inträde till mässan under söndagen ingår i kursavgiften.

Några dagar efter mässan har du ett privat zoom-möte med Viveca Österman för att gå igenom kursens teman och de bitar du undrar extra mycket över. Då har du hunnit smälta skrivövningarna och kan diskutera dem utifrån ditt eget skrivande.

Vår förhoppning är att den text du arbetar med till slut blir till en bok. När du kommit så långt att du har en helt färdig text erbjuder Viveca Österman alla kursdeltagare en gratis första kapitelanalys alternativt en lektörsläsning med 20% rabatt på ordinarie pris.

Kostnad för workshopen: 3 750 kr inklusive moms.

Minsta antal deltagare för att workshopen ska bli av är fem, max antal platser är tolv.
Bokning är bindande och hela avgiften betalas senast 2023-07-30.

Regler för bokning och avbokning

När du har anmält dig så bekräftar vi din plats via mejl och skickar i samband med det en faktura för kursen. Kursavgiften ska betalas senast 2023-07-30 för att platsen ska vara bokad. Plats som ej är betalad i tid öppnas för de som anmält sig på reservlistan.
Anmälan är bindande men den får överlåtas till en annan person om du skulle få förhinder. Återbetalning av anmälningsavgiften sker endast då kursen ställs in.
Du har rätt att ångra din anmälan inom 14 dagar från den dag du betalade. Du behöver då mejla till publishing@blue.se och ange att du ångrar din anmälan.

Om kursen ställs in för att kursledaren blivit sjuk, det är för få deltagare eller på grund av oförutsedda omständigheter utanför vår kontroll (force majeure), så betalas hela kursavgiften tillbaka. Däremot lämnas ingen ersättning för övriga utlägg eller kostnader, som exempelvis förlorad arbetsinkomst, resor eller hotellrum.

Vad som ingår utöver kursen: 
Eftermiddagsfika på hotell Lorensberg på lördagen.
Inträdesbiljett till Bokmässan i Göteborg 2023 för söndagen den 1 oktober.
När din text är färdigskriven så kan du välja mellan: gratis första kapitelanalys eller en lektörsläsning till rabatterat pris av Viveca Österman.

Vad som inte ingår:
Resor, luncher, övernattning.

Klicka på knappen överst på sidan för att komma till anmälningsformuläret där du kan skicka in din anmälan till kursen.