Vego & vin

Att kombinera vin med vegetarisk mat är en konst som som få behärskar. Väldigt lite finns skrivet om samspelet mellan gröna rätter och ädla drycker.

Men i den här boken guidas du av författaren, kocken och vinkännaren Peter Streijffert som generöst delar med sig av tankar och erfarenheter kring vin, mat och grönsaksodling – och ger dig massor av spännande vegetariska recept på allt från alger till grillade desserter.

Till alla recepten finns vintips. Peter lär dig hur till exempel rosévin, rosébubbel, grüner veltliner och beaujolais blir fina parhästar när du lagar vegetariskt. Och att även de mer kraftfulla rödvinerna kan hitta vego-kompisar.

Vego & vin blev vald till årets kokbok av Måltidsakademien i kategorin ”Mat och dryck i kombination”

Sagt om boken

"Vego och vin är egentligen busenkelt att kombinera, men ändå verkar få ha fattat galoppen. Det insåg Peter Streijffert, kock, kokboksförfattare och livsnjutare när han började sätta sig in i ämnet. Nu är han en av Sveriges få experter."
- Tidningen Vego
"Allt fler väljer vegetarisk kost av olika skäl. Det är dock svårare att hitta vin som passar ihop med plantbaserad mat än till animaliska livsmedel. Anledningen är att många av smakerna i grönsaker baljväxter är svåra att kombinera med vinets sträva tanniner. Denna bok ger många bra förslag och beskriver även varför vinerna passar ihop med vissa rätter. Det är pedagogiskt, intressant och inspirerande. Boken får ett extra plus för alla goda recept samt att författaren delar med sig av sina egna tankar. Ett måste för alla vegetarianer som gillar vin! Betyg 5/5."
– Elsa Larsson /Omnible
  • Utgiven: 2017
  • 175 sidor
  • Format: Danskt band
  • ISBN: 9789186293413
  • Formgivare: Eva Karlsson
  • Fotografier: Lasse Hallström
Mer om författaren

Fler böcker av Peter Streijffert

ImageOdla i stanImageImageImage