Peter Streijffert

Image

Biografi

Peter Streijffert är författaren, kocken, odlaren och föreläsaren som älskar att upptäcka smaker och se hur de bäst passar ihop. Han är en miljökämpe som själv odlar det mesta av sin egen mat och gärna berättar om sina knep. Föreläsningar om ekologisk odling eller mat- och vinprovningar sker alltid med ett gott humör. Och en ukulele nära till hands.

Följ Peter Streijffert

Böcker

Matduellen – Hemlagat vinner

Hemlagad lunch för bara 9 kronor i snitt, är det möjligt? Ja, det har Peter Streijffert bevisat många gånger om i sin matduell, som han utkämpat på webben sedan 2008. Varje dag jämför han kostnad och tidsåtgång för sin hemlagade mat med Findus snabbaste snabbmat. Och han vinner. I skrivande stund är ställningen 273–14 till Peter.

Ändå gäller duellen bara de grenar som Findus borde vara bäst på – tid och pengar. 

Läs mer

Odla för köket

När du planterar persilja på fönsterbrädan är du plötsligt på väg att bli en odlare. Att odla för köket handlar lika mycket om matlagandet. Allt som du odlar kan användas. Du skördar och tillagar när det är som bäst.

Här får du odlingstips för den mindre odlingen, för balkong, uteplats, trädgård och kolonilott. Hur du planerar och lägger upp din lilla odling för att få så bra råvaror som möjligt till köket. Plus recept förstås.

Läs mer

Smak: Mat och vin – de bästa kombinationerna

Upptäck smakernas värld. Vad avgör hur maten och vinet smakar? Hur gör man för att undvika dåliga kombinationer och hur prickar man rätt?

Peter Streijffert lotsar dig till smakupplevelser du inte visste fanns. Med hundratals vinprovningar och matkurser i ryggen berättar han på ett avslappnat och ledigt sätt hur du väljer de bästa vinerna till den mat du vill äta, oavsett om det är vardag eller fest. 

Läs mer

Vego & vin

Att kombinera vin med vegetarisk mat är en konst som som få behärskar. Väldigt lite finns skrivet om samspelet mellan gröna rätter och ädla drycker.

Men i den här boken guidas du av författaren, kocken och vinkännaren Peter Streijffert som generöst delar med sig av tankar och erfarenheter kring vin, mat och grönsaksodling – och ger dig massor av spännande vegetariska recept på allt från alger till grillade desserter.

Läs mer