Matduellen

I Matduellen bjuder Peter Streijffert på sina bästa lunchrecept och han visar i sina dueller mot fryst snabbmat att hemlagat vinner. Det blir mycket billigare – cirka 9 kronor i snitt – och går dessutom snabbare.

Det hela började med att Peter Streijffert startade bloggen matduell.se där han utmanade snabbmatsjätten Findus och jämförde kostnad och tidsåtgång – de grenar som Findus borde vara bäst på. Att tävla om kvalitet skulle inte vara någon match. Peters mat är helt enkelt mycket nyttigare, miljövänligare, godare och mer förföriskt doftande.

Efter 287 matdueller och två år var det klart att hemlagat hade vunnit. Det blev inte bara billigare utan också godare och bättre för miljön.

Den här boken är mycket mer än en kokbok och en tävling. Den handlar om ett sätt att leva som faktiskt kan skapa en revolution i köket. Men det är en snäll revolution.

Peters program bygger på enkla principer: Laga mer mat än du behöver för stunden. Frys in det som blir över.
 Utgå från det du redan har hemma i frysen, skafferiet och trädgårdslandet. Använd råvaror istället för halvfabrikat. 

Så enkelt kan det formuleras, men verkligheten är förstås mer komplex.

  • Utgiven: 2012
  • 114 sidor
  • Format: Danskt band
  • ISBN: 9789186293086
  • Formgivare: Eva Karlsson
  • Fotografier: Lasse Hallström
Mer om författaren

Fler böcker av Peter Streijffert

ImageOdla i stanImageImageImage