Om oss

Blue Publishing

Blue Publishing är ett fristående, politiskt obundet förlag med bred utgivning. Litterär och journalistisk kompetens, korta produktionstider, generös modell för vinstdelning, kreativ pr och ambitiös marknadsföring är våra kännetecken.

I våra grundvärderingar ingår begrepp som demokrati, yttrandefrihet, jämställdhet och rättssäkerhet. Vi står för ett mångkulturellt, sekulärt och hållbart samhälle och är emot all form av diskriminering.

Blue Publishing är ett bokförlag som har vänt den traditionella utgivningsmodellen upp och ner. Istället för att förlaget investerar i tryck, bestämmer över bokens gestaltning och tar den större delen av vinsten ger vi våra författare den möjligheten. Varje bok är unik och vad vår roll är i utgivningsprocessen varierar beroende på författarens behov och önskemål. Vi arbetar snabbt, professionellt och nära våra författare. Vi publicerar bara de böcker som vi bedömer har en bra möjlighet till framgång.

Vi startade 2006 och har i huvudsak publicerat romaner, facklitteratur, kokböcker och biografier. Vi hjälper också författare med återutgivning, även kallad backlistutgivning, av böcker som tidigare getts ut hos annat förlag men där upplagan är avslutad.

Blue Publishing är medlem i NOFF.

Image