Image

Dela vidare

Odla för köket

Odla din egen mat, på köksbänken, på balkongen eller i trädgården. Det är enklare än du tror.

Börja med att odla persilja på fönsterbrädan och helt plötsligt är du på väg att bli en odlare. Men för att nå dit krävs en annan ambitionsnivå än att bara så lite saker. Ett engagemang i allt från planering och växtföljd till gödsling och skörd. Men gör du rätt kan du skörda hela säsongen, från juli till december och använda allt i köket.

I den här boken ger Peter sina bästa odlingstips för den mindre odlingen, för balkong, uteplats, trädgård och kolonilott. Hur du planerar och lägger upp din lilla odling för att få så bra råvaror som möjligt till köket. Plus recept förstås.

Några exempel på nyttigheter ur boken:
Samplantera och spar utrymme / Rätt gröda på rätt plats / De bästa grönsakerna på liten yta / Balkongen som orangeri / Odla året runt / Gödsling med gräsklipp / Höga, smala, fyrkantiga krukor spar plats. Korg är lätt och rätt / Bönor och ärtor tar liten plats i krukan och gödslar fint.

Sagt om boken

"De små odlingsutrymmenas mästare bjuder på en inspirerande provkarta över alla de grönsaker och kryddor som ganska enkelt kan fås att frodas på köksbänken och balkongen eller på kolonilotten."
MATS-ERIC NILSSON, SVENSKA DAGBLADET
  • Utgiven: 2012
  • 112 sidor
  • Format: Danskt band
  • ISBN: 9789186293116
  • Formgivare: Eva Karlsson
  • Fotografier: Lars Hallström
Mer om författaren

Fler böcker av Peter Streijffert