Image
  • Utgiven: 2023-03-01
  • 164 sidor
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189205581
  • Foto: Lasse Hallström
  • Formgivare: Eva Karlsson

Blomstermat

Författare: Peter Streijffert

I sin sjunde bok, Blomstermat, tipsar Peter Streijffert om blommorna som passar för mat och dryck.

Många fler blommor än du tror är ätbara och kan användas på allehanda sätt; som prydnad, ingrediens, garnering eller krydda. Vi äter ju inte bara med munnen utan också med ögonen så blommor kan göra underverk för upplevelsen av maten! Dessutom är de bra för våra pollinatörer.

Så dekorera dina bakverk, drinkar och sallader med ätbara blommor som rosor, anisisop, syrener och lavendel. Upptäck nya smaksättare. Styvmorsviol har en smak som påminner om mint, fänkålsblommor smakar anis, lavendel har en mer parfymig touch, fläderblommor smakar superfräsch fruktighet och penséer har en örtig ton.

Blåklint, gurkört, rosor och viol passar extra bra att kandera. Du kan göra maskrosvin, fläderbubbel, hibiskuste eller pelargonlikör. Myskmadra kan bli till en underbar vitvinssås. När åt du det senast?

Upptäck naturens skafferi, odla de välsmakande blommorna och ge dig ut på jakt bland sommarängarna!



Beställ recensionsexemplar

Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image
Image
Image
Image

Böcker av Peter Streijffert

Image
Image
Image
Image
Odla i stan
Image
Image

Dela vidare