Millys dagbok
  • Utgiven: augusti 2020
  • 72 sidor
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789186293895
  • E-bok: 9789186293994
  • Illustrationer: Sofia Wrangsjö
  • Formgivare: Maria Svedberg
Mer om författaren

Millys dagbok

När Milly av misstag hamnar på stans konstigaste konditori samtidigt som hennes superhemliga dagbok försvinner blir allting kaos. Som tur är så träffar hon Max och hans kloka hund Milo och jakten på den försvunna dagboken kan börja. Häng med på ett fartfyllt äventyr med massor av humor och knasigheter.

Millys dagbok är den första boken om barnen Max och Milly, en ny rolig äventyrsserie för unga bokslukare! Den är perfekt för barn i lågstadiet som läser på egen hand eller som högläsning. Boken är illustrerad av Sofia Wrangsjö.

Sagt om boken

"En rolig och härlig barnbok som bjuder på många skratt. Betyg 5/5."
Systrarna Boktokiga

"Millys dagbok är en lättläst och rolig bok med fina illustrationer som passar bra till berättelsen. Det bjuds på många bus och tokigheter som barn i sex till nioårsåldern garanterat uppskattar! Det gjorde mina elever i förskoleklassen jag just nu har. Det är lagom långa kapitel och som det blir härliga boksamtal kring efteråt. Jag tänker även att detta är en bra bok för den läsare som knäckt läskoden och behöver lite utmaning med mer text."
I huvudet på Malin

"Underhållande, charmig & fint illustrerad!"
Jennies boklista

"Handlingen är ett nedslag i vardagen som många barn kan känna igen sig i, men lite lagom extra tokigheter för att det ska bli kul att läsa. Visar på ett naturligt sätt att familjer kan vara olika utan att göra någon stor sak av det. Och att är man ensam så kan man hitta en kompis på ett ställe man inte tänkt det."
Boknjutaren

"Jag gillade boken. Tack så mycket för att jag fick låna den. Jag tyckte om att det var lite spännande. Och sen var den rolig. Jag gillade att den var lite halv-tokig!"
Moa, 7 år

"Millys dagbok är en mysig bok, full av finurliga förvecklingar, knasiga kakor och busiga barn. De vuxna skildras som lite dumma, vilket ger en extra knorr till berättelsen som tydligt är skriven ur barnens, och hundens, perspektiv. Språket är enkelt och boken är luftigt skriven och passar perfekt för den som knäckt läskoden eller som högläsning. De fina illustrationerna av Sofia Wrangsjö ackompanjerar berättelsen fint."
Textvärt

"Boken skulle jag rekommendera till barn mellan 6-9 år. Men passar lika bra för vuxna. Bra skrivet och det flöt på utan en massa krångliga ord. Många guldstjärnor från mig."
Annebannesbokhylla


Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Millys dagbok
Lars Nim
Foto: Lars Hallström
Image
Foto: Lars Hallström
Image
Foto: Lars Hallström

Böcker av Lars Nim

Millys dagbok
Fru Guptas spöke, barnbok
Image

Dela vidare