Millys dagbok

När Milly av misstag hamnar på stans konstigaste konditori samtidigt som hennes superhemliga dagbok försvinner blir allting kaos. Som tur är så träffar hon Max och hans kloka hund Milo och jakten på den försvunna dagboken kan börja. Häng med på ett fartfyllt äventyr med massor av humor och knasigheter.

Millys dagbok är den första boken om barnen Max och Milly, en ny rolig äventyrsserie för unga bokslukare! Den är perfekt för barn i lågstadiet som läser på egen hand eller som högläsning. Boken är illustrerad av Sofia Wrangsjö.

Sagt om boken

Millys dagbok är en lättläst och rolig bok med fina illustrationer som passar bra till berättelsen. Det bjuds på många bus och tokigheter som barn i sex till nioårsåldern garanterat uppskattar! Det gjorde mina elever i förskoleklassen jag just nu har. Det är lagom långa kapitel och som det blir härliga boksamtal kring efteråt. Jag tänker även att detta är en bra bok för den läsare som knäckt läskoden och behöver lite utmaning med mer text.
– I huvudet på Malin
Underhållande, charmig & fint illustrerad!
– Jennies boklista
Handlingen är ett nedslag i vardagen som många barn kan känna igen sig i, men lite lagom extra tokigheter för att det ska bli kul att läsa. Visar på ett naturligt sätt att familjer kan vara olika utan att göra någon stor sak av det. Och att är man ensam så kan man hitta en kompis på ett ställe man inte tänkt det.
– Boknjutaren
Jag gillade boken. Tack så mycket för att jag fick låna den. Jag tyckte om att det var lite spännande. Och sen var den rolig. Jag gillade att den var lite halv-tokig!
– Moa, 7 år
Millys dagbok är en mysig bok, full av finurliga förvecklingar, knasiga kakor och busiga barn. De vuxna skildras som lite dumma, vilket ger en extra knorr till berättelsen som tydligt är skriven ur barnens, och hundens, perspektiv. Språket är enkelt och boken är luftigt skriven och passar perfekt för den som knäckt läskoden eller som högläsning. De fina illustrationerna av Sofia Wrangsjö ackompanjerar berättelsen fint.
– Textvärt
Boken skulle jag rekommendera till barn mellan 6-9 år. Men passar lika bra för vuxna. Bra skrivet och det flöt på utan en massa krångliga ord. Många guldstjärnor från mig.
– Annebannesbokhylla

  • Utgiven: augusti 2020
  • 72 sidor
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789186293895
  • E-bok: 9789186293994
  • Formgivare: Maria Svedberg
Mer om författaren

Ladda ner pysselmaterial

Fler böcker av Lars Nim