Image
  • Utgiven: 2023-05-17
  • 168 sidor
  • Inbunden
  • ISBN: 9789189205628
  • Formgivare: Eva Karlsson

Testamentet : och andra berättelser

Författare: Svante Furborg

Vad får man syn på när vardagen krackelerar?

Berättelserna i Testamentet utspelar sig på bekanta platser: i hemmet, på läkarmottagningen och i naturen. För flera av novellkaraktärerna är den egna trädgården ett ställe där lugnet och tillvarons grundackord finns – och trädgårdsintresset delar de med författaren.

Men novellerna pekar också mot något annat, strax bortom det invanda. När sinnevärlden börjar knaka i fogarna och det självklara träder tillbaka, förändras tillvaron. En programmerare ärver en handelsträdgård där trädgårdsmästaren inte säljer sina blommor till vem som helst, och hittar till sin förvåning en annan livsväg. En ny e-boksläsare förändrar texten i boken du läser under läsningen, beroende på dina reaktioner. En älg genomför en mödosam flykt bort från friheten.

Svante Furborgs noveller är fulla av idéer och han låter gärna humorn ta plats – och den magi som gör verkligheten förtrollad.Beställ recensionsexemplar

Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image

Foto: Emma Ivarsson

Image

Foto: Emma Ivarsson

Image

Foto: Emma Ivarsson

Image

Böcker av Svante Furborg

Image

Dela vidare