Ingela Bendt

Image

Biografi

Ingela Bendt är författare, journalist och fotograf. Som barn bodde hon sommartid granne med Strand, kom tillbaka som stipendiat i vuxen ålder och återvände sedan under flera somrar för att skriva och fotografera.

Hon står bakom facebooksidan Ellen Key säger med citat av författaren.

Hon har startat Spädbarnsfonden, skapat en mässa för separerade: När det känns som allt har brustit och skrivit böcker som ­Refugium – trädgård som tillflykt, Mörker och ljus – små barns livsfrågor är också vuxnas och Ett litet barn dör – ett ögonblicks skillnad.

 

Böcker

Image

Ett hem för själen – Ellen Keys Strand

Ellen Key blev en världsberömd författare. En nyckel till sin tid – som chockerade samtiden med sin kärlekslära och vars idéer om pedagogik och barnuppfostran präglar oss än i dag. 

På Strand förverkligade Ellen Key sin vision om vardagsskönhet – hemmet som en levande plats, med konst och blommor, öppet för ljuset och för vännerna. Men också hemmet som skydd och viloplats med möjlighet till eftertanke.

Läs mer
Image

Ett litet barn dör – Ett ögonblicks skillnad

Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad är starkt berörande och handlar om sorgens process för oss som mist barn och för er som möter oss i yrket. Inom vården, på förlossningen och sjukhuset, på mvc, bvc och inom eftervården, inom kyrka och församlingar, på begravningsbyråer, i skola och barnomsorg.

En mängd nya intervjuer med forskare och föräldrar. En kör av röster berättar om sorgen över att mista ett litet barn.

Läs mer
Image

Madonna

Vårt mångtusenåriga kvinnoarv har blivit undanträngt och glömt. I boken Madonna talar mödrarna och gudinnorna igen. De kommer till liv som symboler för kraft, sexualitet och visdom. Här reser sig kvinnan i sin fullhet, inte förminskad och nedvärderad av patriarkala normer.

Madonna följer den nutida kvinnans rötter i mytologi, politik och historia. Det fanns en tid då talet 13 var en kvinnlig symbol, ett lyckotal, ormen en kraftsymbol förknippad med den kvinnliga gudomen och då fredagen var en lyckodag, bästa dagen för giftermål.

Läs mer