Förhandla – från strikta regler till dirty tricks

Många tror att affärsförhandlingar är ett slags snällhetstävlingar där det gäller att köra lite win-win och mötas på halva vägen. Det finns de som i stort sett oförberedda åker till möten där mycket står på spel – kanske avgörande för företagets framtid. Ändå förlitar de sig ofta helt på sin talang och erfarenhet och har på sin höjd tänkt igenom ett taktiskt upplägg på ditvägen.

Tillhör du denna kategori kommer det troligen inte att gå så bra i ditt yrkesliv. Du kan ha många förlorade miljoner framför dig. Förhandla – från strikta regler till dirty tricks vänder sig till dig som förhandlar yrkesmässigt, både i rollen som inköpare och säljare. Men kunskaperna kommer du också att ha nytta i alla sociala relationer. Att vara en skicklig förhandlare är en av nycklarna till goda relationer med andra människor.

Boken går metodiskt igenom alla steg i förhandlingsprocessen, från de första förberedelserna och fram till slutförhandlingen. Du får mängder av tips och råd och kommer i framtiden att ha bättre kunskaper än de flesta som du kommer att förhandla med. Den gamla devisen ”proffs slår amatörer” gäller både för idrott och i affärer.

Bo Gustafsson har sedan 1982 genomfört kvalificerade utbildningar i affärsförhandling. Parallellt har han utvecklat och utformat förhandlingsstrategier och varit aktiv vid förhandlingsbordet i ett stort antal affärsuppgörelser. Flera av dem finns med som exempel i boken. Bo Gustafssons stora intresse för det komplexa spelet med alla moment och detaljer som är förknippade med förhandling har gjort att han snappat upp många användbara klokheter under åren, inte minst från alla kurser på Mercuri International.

  • Utgiven: 2016
  • 208 sidor
  • Format: Danskt band
  • ISBN: 9789186293321
  • Formgivare: Sven Ljung
Mer om författaren