Image
  • Utgiven: 2021-10-02
  • 366 sidor
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189205222
  • Formgivare: Eva Karlsson
Mer om författaren

Fiskarens barn


Året är 1890 när vi första gången möter Justus som fiskar tillsammans med sina bröder och söner i Göteborgs norra skärgård. Deras liv är från början utstakat – de ska föra fiskartraditionen vidare. Men ödet vill något annat och när Justus träffar på sin halvbror Henrik dras han in i en härva och kampen mellan girighet och samvete ställer hans värld på ända. Vid Justus sida finns hans hustru Lydia som är hans stora kärlek, samvete och trygga hamn.

Vi möter också Justus systrar Augusta och Alma som båda står på barrikaderna för kvinnlig rösträtt. Två självförsörjande kvinnor som slår sig fram i en mansdominerad värld. De dras också med i Henriks dubbelliv och deras tillvaro får en ny vändning.

Fiskarens barn är ett familjedrama med starka karaktärer som lever i en omvälvande tid, där både första världskriget och spanska sjukan kastar sin skugga över tillvaron.

Viveca Österman är en svensk författare som främst skriver historiska romaner. Hon är även verksam som lektör. Fiskarens barn är en fristående uppföljare till hennes debutroman Fiskarens dröm.


Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image
Image
Foto: Peter Engström

Böcker av Viveca Österman

Image

Dela vidare