Image
  • Utgiven: 2024-08-21
  • 208 sidor
  • Format: Kartonnage
  • Formgivare omslag: Sven Ljung
  • ISBN: 9789189205925

Spökskrivaren

När den glamorösa Johanna återvänder till den svenska små staden efter sin karriär som internationell fotomodell skapar hon stor oreda och bittra konflikter uppstår. Johanna drar sig inte för någonting för att uppnå sina mål, och när hon sätter bollen i rullning startar hon en kedja av händelser. Bakom fasaden i den idylliska småstadsmiljön, med sina pitto­reska gatuhus, smala gränder och lummiga trädgårdar, bubblar det snart av konflikter och hämndbegär.

En välbärgad akademiker lämnar sin fästmö och hamnar snart i en förtvivlad situation, en bedragen bilmekaniker som bär på svartsjuka söker en gruvlig revansch och en kompetent skribent blir överlistad men visar sig ha ett ess i rock­ärmen. Alla önskar de livet ur varandra och smider planer på hur de ska undanröja sina antagonister, och alla blir de till slut minst en erfarenhet rikare.

Spökskrivaren är en bitterljuv berättelse om avundsjuka, hämnd och upprättelse, där karaktärernas sämsta sidor kommer fram när deras liv blir invaderade av den manipulativa och världsvana återvändaren i form av den blonda medieälsklingen Johanna. Men kanske det ändå finns plats för kärleken till slut?

Spökskrivaren är Helene Ragnarsdotter Ternblads andra roman. Hon har tidigare utkommit med Systrar i vått och torrt (2022).


Sagt om Systrar i vått och torrt

"... en bok med djup & en biografisk historia om att välja sin egna väg i livet även om det innebär att bli förskjuten. En stark & fin bok med intressant innehåll, bra miljöbeskrivningar & spännande personer."
Boksniffaren


Beställ recensionsexemplar

Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image
Image
Foto: Jeanette Utell

Böcker av Helene Ragnarsdotter Ternblad

Image
Image

Dela vidare