Personuppgiftspolicy

Denna policy om behandling av personuppgifter (personuppgiftspolicy) beskriver hur Blue Publishing inhämtar och behandlar information om dig. Personuppgiftspolicyn gäller för personuppgifter som du ger till oss eller som vi inhämtar via Blue Publishing webbplats.

De vanligaste anledningarna till dina personuppgifter behandlas av oss är för att vi ska ha möjlighet att informera om nya tjänster och produkter, berätta om nyheter och erbjudanden samt att vid köp av produkt eller tjänst kunna följa rådande lagstiftning, exempelvis bokföringslagar.

Vi hämtar in uppgifter för att den tjänst vi erbjuder ska kunna fungera på bästa möjliga sätt och ge dig en bra upplevelse. Vissa av uppgifterna tillhandahåller du direkt, till exempel när du skapar ett konto för våra onlinekurser eller köper en onlinekurs. Det kan också vara när du registrerar dig för vårt nyhetsbrev, kontaktar oss på annat sätt och frivilligt lämnar dina personuppgifter till oss eller kontaktar oss för support.

När vi ber dig om personuppgifter så kan du givetvis välja att avböja. Notera dock att väljer du att inte ange uppgifter som behövs för att få tillgång till en onlinekurs eller annan tjänst som vi tillhandahåller så finns det en risk att du inte kommer att kunna använda den kursen eller tjänsten.

Cookies

När du besöker vår hemsida samlar vi in information om dig med hjälp av cookies.

En cookie är en liten textfil som placerar sig på din dators hårddisk, smartphone eller annan IT-utrustning. Den gör det möjligt att upptäcka din dator/IP-adress och inhämta information om vilken typ av webbläsare du använder och vilka sidor och funktioner du besöker. Vi använder uppgifterna för att förbättra webbplatsen och din upplevelse av webbplatsen genom statistik från Google Analytics. Via din browser kan du kontrollera hur cookies ska få användas.

Personuppgifter

Syftet med insamlandet av personuppgifter är att informera dig om nyheter och erbjudanden. Därutöver används dina personuppgifter, om du aktivt har godkänt detta, för att möjliggöra köp av våra kurser eller andra tjänster.

Vid köp

Köp av onlinekurser administreras av vår leverantör Teachable. Vi samlar därför i samarbete med dem in nödvändiga uppgifter för att kunna behandla din betalning vid eventuella köp. Det gäller även uppgifter om dina köp, belopp, tiden för köpet och eventuelle rabatter eller andra erbjudanden som du använt.

Övrigt

Värt att nämna är att om du av någon anledning begär att vi inte ska kontakta dig genom e-post så är det nödvändigt för oss att behålla en kopia av din e-postadress i en spärrlista för våra utskick så vi kan se till att du inte får några e-postutskick från oss.

Vi vill inte missbruka ditt förtroende så när vi väljer att kommunicera med dig så gör vi det vid tillfällen som vi bedömer är viktiga för dig eller till din fördel. Det kan till exempel handla om att vi kontaktar dig för att kunna informera dig om när en tjänst är på väg att upphöra, berätta för dig dig när uppdateringar finns tillgängliga eller ha kontakt med dig för ett supportärende.

Gällande marknadsföring av tjänster och produkter så använder vi uppgifterna från din registrering av konto eller nyhetsbrev för att ge dig sådan relevant marknadsföring som vi bedömer att du kan vara intresserad av och som kommer från oss. Självklart kan du välja att inte ta del av relevant marknadsföring. Kontakta oss då på info@blue.se så hjälper vi dig med detta.

Tillfällen då vi kan behöva lämna ut dina uppgifter är när vi tvingas till detta för att följa lagen eller en rättslig process och vid ett sådant tillfälle ge information till polisen eller den myndighet det gäller.

Har du frågor kring hur dina personuppgifter hanteras, vill begära tillgång till dina personuppgifter eller begära ändring och rättelse av dina personuppgifter om de är felaktiga så kan du höra av dig till info@blue.se.