Mannen på barrikaderna

Pelle Svensson formades av sin hårda uppväxt i ett norrländskt arbetarhem. Han blev en tävlingsmänniska. Att vinna var det enda som räknades.

Pelle "Swing" blev tvåfaldig världsmästare i brottning och var obe­segrad i Sverige under 13 år.

Samtidigt med den omänskligt hårda träningen läste han in en jur.kand på rekordtid och lade grunden för en makalös karriär som kändisadvokat med spektakulära brottmål som specialitet, och idrottsledare på internationell nivå.

I boken berättar han om sitt liv och sin karriär. Om hur han själv dopade sig och hur den födde en livslång kamp mot dopning och korruption inom idrotten, om hur han upptäckte att Thomas Quick var en falsk seriemördare, om sin envisa kamp för att få resning för oskyldigt dömda, och om de omskrivna fallen han var inblandad i, som Åmsele­morden, Lindomefallet, bombmannen ...

Han presenterar också övertygande bevisning och motivbild för hur mordet på Olof Palme gick till.

Men det tuffa tempot hade ett pris. Hård kritik från kollegor och ett skoningslöst mediedrev, tillsammans med alkoholmissbruk, ledde fram till en total kollaps 1994.

Det tog flera år för Pelle Svensson att resa sig, men han är nu nykter sedan 14 år. I vår fyller han 75 år och nu avslutar han karriären för att helt ägna sig åt familjen.

Den här boken är min livsberättelse. Jag har skrivit den för att bemöta all den orättvisa kritik jag fått under hela min karriär.

- Pelle Svensson

Sagt om boken

"En mycket stark läsning jag blir så berörd (…) nästan som en spännande thriller och så välskriven."
Monica Gullman, Akademibokhandeln Vängåvan 
  • Utgiven: 2017
  • Format: Kartonnage, e-bok
  • Kartonnage ISBN: 9789186293451
  • E-bok ISBN: 9789186293536
Mer om författaren

Fler böcker av Pelle Svensson

Image