Image
  • Utgiven: 2023-09-05
  • 312 sidor
  • Format: Kartonnage
  • ISBN: 9789189205697
  • Formgivare: Eva Karlsson
Mer om författaren

Jordgubbsfarmen : En berättelse om Gus Rodin

Jordgubbsfarmen – En berättelse om Gus Rodin är en historisk roman, baserad på verkliga händelser.

I centrum för berättelsen står Gustav, som växer upp i bottenlös fattigdom på den dalsländska landsbygden i början på 1900-talet. Som trettonåring får han arbete som dräng,  ett hårt slit med små möjligheter att ta sig upp ur misären i fattigsverige. För att förverkliga sin dröm om en bättre framtid emigrerar han 1928 och hamnar av en tillfällighet i Kanada. Gustav blir »Gus« och i det nya landet öppnas nya världar  som tidigare varit stängda.

Romanen är ett tidsdokument där Gus lyfts fram med värme och glädje men även sorg och ensamhet. Vi följer honom från Sverige över Atlanten ända fram till 1970-talet, genom den vindlande berättelsen där hans kamp och envishet driver honom framåt, för att nå sitt mål – en egen jordgubbsfarm.

Jordgubbsfarmen – En berättelse om Gus Rodin  är Eva Martinssons andra roman.


Sagt om boken

"Gustav Rödin, som blev Gus Rodin, har funnits i verkligheten men hans livshistoria har friserats och utökats på ett smakfullt sätt av Eva Martinsson som enkelt beskriver en emigrants liv."
Annette Larsson, BTJ

Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image
Image

Böcker av Eva Martinsson

Image
Image

Dela vidare