Image

Eva Aggeklint

Eva är statstjänsteman, har doktorerat i Asiens språk och kulturer med en avhandling om kinesisk samtidskonst på Stockholms universitet. Hon har skrivit boken Sorg: om förlust och läkning vid förändringar i livet tillsammans med Marie Granberg Moquist.

"Våren 2021 när jag träffade Marie var inte första gången jag funderade över vad förluster och sorg gör med en människa. När det värsta händer. Jag bär på en tung erfarenhet av sorg sedan jag förlorade mitt andra barn 2006. Den förlusten är den tyngsta jag burit. Av egen erfarenhet vet jag därför att förändringsprocesser tar tid, är råa och smärtsamma. Inte alls roliga att vara i. Men man behöver ta sig igenom hela processen. Det finns många olika sätt. För vi är alla olika. Jag gick med i en sorgterapigrupp för föräldrar som förlorat barn, vilket var en viktig del i processen för mig. Acceptansen, att nå den, det är inte lätt. Och det är först när man på riktigt känner att man accepterat det som skett, saker och ting vänder och livet kan börja spira på nytt. För en dag svär man faktiskt återigen över en så världslig sak som att man missar bussen."
Eva Aggeklint

Följ Eva Aggeklint


Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image
Image
Foto: Vilma Moquist
Image
Foto: Vilma Moquist
Image
Foto: Vilma Moquist
Image
Foto: Vilma Moquist
Image
Foto: Vilma Moquist
Image
Foto: Vilma Moquist

Böcker av Eva Aggeklint

Image