Drömmen om Bed & breakfast, vandrarhem och pensionat

Ett eget bed & breakfast. Så väljer du hus, så marknadsför du, så bemöter du dina gäster och så lagar du maten.
Många är de som bär på en längtan om att få äga och driva ett eget litet vandrarhem, Bed & breakfast eller pensionat.

Sofia Gynge drev vandrarhemmet Horrmundsgården strax norr om Sälen by i 12 år med sin familj. Hon delar här med sig av sina erfarenheter och av sin historia.
Boken är exklusivt formgiven av Eva Karlsson och rikt illustrerad av fotografen Hans Alm. Läsaren får massor av konkreta tips och råd om bland annat fastigheten, inredning, gästbemötande, marknadsföring, försäljning och affärsplanen. Ett kapitel ägnas även åt motivation och drivkrafter.

Ett av Sofias stora intressen är matlagning, och hon bjuder på sina bästa recept och tips från vandrarhemstiden. En stor del av boken innehåller härliga recept med olika frukostförslag, brunchrecept och picknicktips för olika årstider.
Dessutom inspirerar Sofia och några andra vandrarhemsvärdar med sina berättelser om hur det gick till när drömmen om ett vandrarhem blev sann för dem. Följ med i några spännande historier och vackra miljöer om livet som vandrarhemsvärd.

Målgruppen för boken är alla de som någon gång tänkt tanken att flytta ut på landet och starta ett Bed & breakfast, vandrarhem eller pensionat. Och det är inte så få. Fråga i din närhet får du höra. Vad är din dröm och längtan? Har du haft den länge? »Drömmen om Bed & breakfast, vandrarhem och pensionat« hjälper dig att förverkliga den.

  • Utgiven: 2011
  • 224 sidor
  • Format: Danskt band
  • Danskt band ISBN: 9789186293031
  • Formgivare: Eva Karlsson
  • Fotografier: Hans Alm, Lars Hallström
Mer om författaren