Och du ska kalla dig man

Kärleken är inte logisk. Den håller sig inte inom några förut­bestämda regler eller ramar. Den verkar göra som den vill. Lika okontrollerbar som vädrets makter.

Johan blir smärtsamt medveten om att det är så det förhåller sig. Trots sin psykologutbildning och erfarenhet, står han handfallen när han börjar inse att allt inte står rätt till med kvinnan han för­älskat sig i. Det som verkade så rätt förändras snart till något som sätter allt djupare spår i själen. Men han vill inte se och väljer att blunda för signalerna. Allt för att få vara kvar i de starka krafter kärleken representerar. Hur förgörande de än må vara.

Och du ska kalla dig man är en inblick i en relation som präglas av kärlekens destruktiva krafter, där en person utsätter sin partner för en allt mer avancerad form av misshandel. Men också vad som får en människa att bli kvar där. Och göra våld på sig själv. I kärlekens namn.

»Det var bara en känsla som dök upp, som inte ville ge med sig. Som om någon petade till mig i sidan så fort jag tänkte på något annat. Känslan bars av en röst som sade att Emma gjort något som skulle vara det sista slaget mot det som var vi. Det var Slutet som petade mig i sidan och jag visste det.«

Johnny Martinsson är född 1970 och ­bosatt i Göteborg. Han är utbildad socionom/terapeut, vilket också präglar det han skriver. Med fokus på människorna och vad som driver dem att göra vad de gör. Tanken att »alla människor har en historia«, är en utgångspunkt i både skrivandet och arbetet med människor. Med en förhoppning om att bidra till en ökad medvetenhet hos dem han möter, såväl i det personliga mötet som i läsandet.

Sagt om boken

"Efter första kapitlet var jag tvungen att lägga ifrån mig boken och andas"
Bokbloggen Spetsig.se
"En bok man kan ha som utgångspunkt för diskussioner om kärlekens väsen."
Leif-Rune Strandell DAST Magazine
  • Utgiven: 2014
  • 224 sidor
  • Format: Danskt band, ljudbok, e-bok
  • ISBN: 9789186293185
Mer om författaren