Image
  • Utgiven: 2021-09-02
  • 128 sidor
  • Format: Danskt band
  • ISBN: 978-91-89205-18-5
  • Formgivare: Eva Karlsson
Mer om författaren

Att vara människa

Vad innebär det att vara människa? Vad gör man om allt känns meningslöst? Och vad är det som får livet att kännas värdefullt och viktigt? Viktor E. Frankl ägnade en stor del av sitt liv åt frågor om mening. Han var övertygad om att människans behov av mening var lika grundläggande som vårt behov av mat och sömn. Idéerna är väl förankrade både i egna livserfarenheter, han satt flera år i koncentrationsläger, och ett långt yrkesliv som psykiater och neurolog. Sofia Wrangsjö ger en personlig och lättillgänglig introduktion till Frankls tankar och verktyg för att upptäcka mening i livet.

Viktor E. Frankl föddes i Wien 1905 och var professor i psykiatri och neurologi. Som filosof är han mest känd för sina tankar om människans behov av mening. Utifrån sina tankegångar och erfarenheter utarbetade han logoterapin, med teorier och metoder för att hjälpa människor som tappat fotfästet i tillvaron.

Sagt om boken

"Boken är helt enkelt mycket meningsfull. Både som lärobok i olika slags utbildningar men också som en gåva till dig själv eller andra. Den ger kunskap, hopp, inspiration och tröst. Läs den!"
Barbro Lennéer Axelson, lärare i psykologi vid Göteborgs universitet, författare

"Så mycket klokskap på så få sidor! Sofia Wrangsjö leder mig varsamt genom Frankls tankevärld och berikar texten med sina egna reflektioner i Frankls anda. En bok för alla som vill inspireras att förhålla sig mer aktivt till livet och dess mening."
Kalle Grill, docent i filosofi vid Umeå universitet

"Viktor Frankls psykologi-filosofi är lika aktuell idag som tidigare. I Sofia Wrangsjös bok får vi möjlighet att på ett lättillgängligt sätt ta del av hans tankevärld."
Stefan Einhorn, professor vid Karolinska Institutet, författare

"Detta är en tankeväckande bok som ger mycket stoff till reflektion. Bra verktyg för den som vill undersöka sig själv och världen!"
Tulsa Jansson, grundare av och ordförande i Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis, adjunkt i mänskliga rättigheter vid Malmö universitet


Pressbilder

Pressbilderna får endast användas vid presentation eller marknadsföring av författarens böcker. Fotograf ska anges vid publicering. För övrig användning eller frågor kontakta publishing@blue.se.

Image
Image
Foto: Lars Hallström
Image
Foto: Lars Hallström
Image
Foto: Lars Hallström

Böcker av Sofia Wrangsjö

Image

Dela vidare