Alla kan tala – Vältalig med sju enkla knep

Att vara en god talare är inget man föds till. Men om man följer bokens sju enkla principer gör man garanterat succé. Råden, som är baserade på forskning om vad som ger karisma, är lika användbara på jobbet som på fest.

Ur innehållet: Bildspråk säger det bäst. När orden är borta lever bilden kvar. / Använd kroppsspråket till din fördel. / Claptrap, konsten att locka fram en applåd. / Närvaro, en bortglömd karismafaktor.

När Handelshögskolan i Stockholm frågade hundra svenska toppchefer vad som krävs för framgång i näringslivet, kom förmågan att övertyga högst. Som nummer två kom att skapa relationer. Människor med karisma är bra på båda.

Hör du till dem som är livrädd för att tala inför grupp? Lägg krut på framgångsfaktorerna, det som bevisligen fungerar. Då upptäcker du snart den sköna känslan att stå i centrum och bli lyssnad till.

– Varför lyssnar vi till somliga medan andra går oss likgiltigt förbi? Hur kan en viss person förändra hela atmosfären i ett rum, frågar sig Eva Kihlström?

– Närvaro, energi och passion är en förklaring. Finna glöden i ditt liv kan bara du själv göra. Det andra kan du lära dig. Börja med att läsa den här boken.

Alla kan lära sig knepen i boken! Karisma garanteras inte, det ligger alltid i betraktarens ögon, men om du håller dig kort, använder bildspråk och andra ”soundbites” och bara säger det du verkligen menar – då blir du ansedd som en fantastisk talare!

Alla som köper boken får också tillgång till TalAkuten, en blogg med mängder av tal, rim, sångtexter för födelsedagar, bröllop, dop, begravning och andra högtidliga sammanhang.

  • Utgiven: 2011
  • 117 sidor
  • Format: Danskt band, e-bok
  • Danskt band ISBN: 9789186293062
  • E-bok ISBN: 9789186293130
  • Formgivare: Sven Ljung
  • Illustrationer: Anna Gunneström
Mer om författaren