Nicole Kling

Image

Biografi

Nicole Kling är fotograferande frilansjournalist och gärna skriver om genus, Latinamerika och handikappfrågor.

Hon har debuterat med sin bok ”Funkisar – folkgruppen med det lilla extra” som handlar om personer med funktionsnedsättningar utifrån ett jämlikhets- och integritetsperspektiv. Nicole blandar sina personliga erfarenheter av att ha en bror med Downs syndrom med sina professionella erfarenheter av att arbeta som journalist i Mediasverige.

Boken tar upp en rad aktuella samhällshändelser, ­attityder och språkbruk. Nicole Kling går till botten med varför lyteskomik vinner mark, samtidigt som ­moralpanik utbryter när Ica-Jerry gör entré i tv-rutan. Hon dyker ner i lingvistikens värld och reder ut hur språket avslöjar våra egentliga värderingar om ­funkisar. Hon resonerar kring fosterdiagnostikens påverkan på mångfald och driver tesen om alla människors lika ­värde.

 

Böcker

Image

Funkisar – folkgruppen med det lilla extra

Funkisar – personer med funktionsnedsättningar – är världens största minoritet. Trots detta råder medieskugga över »funkisvärlden«. De lämnas utanför debatterna om jämlikhet och integration och märkligt nog omfattas de inte av lagen om hets mot folkgrupp.

Nicole Kling är journalist och syster till Larry Kling som har Downs syndrom. I boken tar hon upp en rad aktuella samhällshändelser, ­attityder och språkbruk. 

Läs mer