Monica Antonsson

Image

Biografi

Monica Antonsson bor i Vallentuna. Hon är frilansjournalist med personporträtt som specialitet. Monica jobbade som sekreterare i många år. På fritiden sjöng hon i olika country- och dansband, var revydrottning i Vallentunarevyn, extraknäckade som lokalreporter och utvecklade sin talang för personporträtt.

Efter Journalistskolan 1989 och Poppius journalistskola 1992 blev hon frilansjournalist på heltid. Som sådan hamnade hon 1997 i Novozybkov i Ryssland, Gomel i Vitryssland och Tjernobyl i Ukraina. Det ledde vidare till ett antal hjälpresor till det efter tjernobylolyckan radioaktivt nedsmutsade området och ett stort antal artiklar.

Monica blev 2003 projektledare för Lions-projektet Tjernobyls Barn/Novozybkov. Resultatet är ett renoverat kvinnosjukhus med BB i Novozybkov i Ryssland där 700 barn varje år kommer till världen.

 

Böcker

Image

Mia – Sanningen om gömda

Mia Eriksson, som tillsammans med Liza Marklund skrev Gömda, Asyl och en rad andra böcker är inte den hon utger sig för att vara. Hon är inte gymnasieekonom. Hon gick inte ut med 4,8 i snitt. Hon har aldrig haft möjlighet till läkarutbildning och har heller aldrig haft ett toppjobb på bank. 

Läs mer