Vår utgivningsmodell


Vi ger dig som författare möjlighet att investera i sin egen bok och engagera dig i utgivningen.

Du får ett skräddarsytt paket med ett fast pris, som innehåller alla delar som krävs för en framgångsrik bokutgivning. Vi coachar dig igenom hela processen och ser till att din bok säljs och distribueras.

Du behåller rättigheterna till din bok och får större delen av vinsten, när vi dragit av för våra kostnader.


Så går det till


Vi börjar med att göra en snabb genomläsning av ditt manus eller bokidé och gör en bedömning av bokens potential. Vi jobbar självklart bara med böcker som vi bedömer kan bli framgångsrika.

Om vi bestämmer oss för att vi vill ge ut boken så ger vi dig ett kontraktsförslag och en kostnadsberäkning som innehåller alla kostnader för produktionen av boken – textredigering, formgivning, korrekturläsning, tryck, projektledning med mera. Du får också våra priser för marknadsföring, distribution och försäljning.

Vi skriver bara kontrakt med företag. Har du inget företag sedan förut hjälper vi dig med att bilda ett. En enkel firma räcker.

Varje bok är unik och vi strävar efter att vara så flexibla som möjligt. Det är du som författare som styr och du betalar endast för de tjänster du behöver. Vi ser gärna att du själv engagerar dig i både produktionen och marknadsföringen.

När vi är överens om arbetsgången och priserna och kontraktet är undertecknat börjar vi jobba med boken. Vi samarbetar med professionella redaktörer, formgivare och andra kreatörer och vi strävar efter att jobba snabbt.

Parallellt med pappersboken gör vi en e-bok. Vi har även ett samarbete med Saga Egmont som läser in de flesta av våra böcker som ljudbok.

Som författare får du kontroll över alla steg i produktionen. Det är du som i slutändan godkänner texten, designen på omslaget, provtrycket med mera.

När bokens titel och designen på omslaget är klart kan jobbet med att marknadsföra boken börja.

Vi hjälper dig med att skriva pressrelease och säljtext och ser till att boken blir synlig i alla kanaler på nätet. På Adlibris, Bokus och de andra e-handelssajterna, för media, bokhandeln och biblioteken. Vi gör en provläsningsfil, planerar releasefest, pr-aktiviteter, bokmässa … Sky is the limit.

När boken kommer från trycket skickar vi recensionsex, vi ringer och mailar till handeln och till media.

Hur mycket vi på förlaget gör och hur mycket du gör själv är något vi kommer överens om från början och sätter en prislapp på. Vi coachar dig, tipsar och förser dig med säljmaterial hela vägen. Men generellt tycker vi att författaren nästan alltid är en bättre ambassadör för sin bok än förlaget.


Ekonomi


Du betalar ingenting förrän jobbet är gjort. När boken är klar för tryck får du den första fakturan där du betalar för det text- och formgivningsjobb som är gjort.

När boken kommer från tryck får du nästa faktura. Tjänster för marknadsföring, pr, med mera betalar du löpande.

Varje halvår görs en sammanställning av hur försäljningen gått. Du får en sammanställning och kan då skicka en faktura på din royalty.