Bli utgiven

Det bästa av två världar

Blue publishing är ett hybridförlag, en ny och växande del av förlagsmarknaden.
Vi är inte ett traditionellt bokförlag  som behåller större delen av intäkterna. Vi är heller inget egenutgivningsförlag, som ger ut nästan vad som helst.
Vi ger dig som författare möjlighet att vara delaktig i  utgivningen. Eftersom det är du som finansierar produktionen av boken behåller du också kontrollen över utgivningen. Och får behålla större delen av vinsten.
Att finansiera utgivningen kan självklart vara svårt för dig som inte har ett eget kapital. Men lugn – det går oftast att lösa. Kontakta oss så ger vi dig förslag på olika finansieringsmöjligheter.

Fördelarna

  • Kvalitetsbedömning av ditt manus.
  • Snabb process från manus till färdig bok.
  • Som författare får du 75 procent av intäkterna.
  • Du är hela tiden delaktig i produktionen och marknadsföringen av din bok.
  • Professionell hjälp i alla led av utgivningen.
 

Så här fungerar det

Vi börjar med att göra en snabb genomläsning av ditt manus eller bokidé och gör en bedömning av bokens potential. Vi jobbar bara med böcker som vi bedömer kan bli framgångsrika.
Om vi bestämmer oss för att vi vill ge ut boken så ger vi dig ett kontraktsförslag och en kostnadsberäkning som innehåller alla kostnader för produktionen av boken – textredigering, formgivning, korrekturläsning, tryck, projektledning med mera. Du får också våra priser för marknadsföring, distribution och försäljning.
Vi skriver bara kontrakt med företag. Har du inget företag sedan förut hjälper vi dig med att bilda ett. En enkel firma räcker. Ett annat alternativ är att anlita ett egenanställningsföretag. 
Varje bok är unik och vi strävar efter att vara så flexibla som möjligt. Det är du som författare som styr och du betalar endast för de tjänster du behöver. Vi ser gärna att du själv engagerar dig i både produktionen och marknadsföringen.
När vi är överens om arbetsgången och priserna och kontraktet är undertecknat börjar vi jobba med boken. Vi samarbetar med professionella redaktörer, formgivare och andra kreatörer och vi strävar efter att jobba snabbt.
Parallellt med pappersboken gör vi en e-bok. Vi har även en egen ljudstudio och kan hjälpa till med produktion av ljudbok. 
Som författare får du kontroll över alla steg i produktionen. Det är du som i slutändan godkänner texten, designen på omslaget, provtrycket med mera.
När bokens titel och designen på omslaget är klart kan jobbet med att marknadsföra boken börja.
Vi hjälper dig med att skriva pressrelease och säljtext och ser till att boken blir synlig i alla kanaler på nätet. På Adlibris, Bokus och de andra e-handelssajterna, för media, bokhandeln och biblioteken. Vi gör en provläsningsfil, planerar releasefest, pr-aktiviteter, bokmässa med mera.
När boken kommer från trycket skickar vi ut recensionsex, kontaktar handeln och media.
Hur mycket vi på förlaget gör och hur mycket du gör själv är något vi kommer överens om från början och sätter en prislapp på. Vi coachar dig, tipsar och förser dig med säljmaterial hela vägen. Men generellt tycker vi att författaren nästan alltid är en bättre ambassadör för sin bok än förlaget.
 

Skönlitteratur

Vår skönlitteratur spänner från nervpirrande spänningsromaner till ungdomsböcker. Och allt däremellan.
Har du ett manus som är genomarbetat och som du är beredd att gå vidare med så tittar vi gärna på det. Du får ett snabbt utlåtande om vi tycker att din text har potential eller inte. Vi erbjuder också lektörsläsning vilket är en noggrann genomläsning av hela manuset och en skriftlig utvärdering av texten. Vi analyserar språket och tittar på bokens struktur. En bra hjälp för att ta en text till nästa nivå.
»Våra upplevelser av samarbetet med Blue Publishing är bara positiva. Som debutanter har behovet av stöd genom hela processen från manus till utgivning och försäljning varit stort. Vi har haft glädje av samarbetet i allt från praktiska tjänster till konstnärliga diskussioner och marknadsföringsstrategier. Kontakten har alltid präglats av professionalitet och god service, och vi är väldigt nöjda med slutresultatet.«

– Kerstin Ivarsson och Johan Andersson. Författare till »Råttan«.

Fackböcker

Vi ger ut fackböcker av olika slag och hjälper experter, konsulter och föreläsare inom olika områden nå ut med sina kunskaper. Om du inte är van vid att skriva själv kan vi givetvis bistå med textgranskning men även förmedla en duktig spökskrivare. Vanligtvis ges boken ut som pappersbok och som e-bok men beroende på vilken målgrupp och inriktning din bok har kan ljudbok också vara ett alternativ.
Många som föreläser regelbundet väljer att själv sälja böcker vid föreläsningar eller möten med kundgrupper. Ett sätt att öka intäkterna, ha direktkontakt med läsarna och stärka varumärket.
»Mitt beslut att välja Blue Publishing byggde i huvudsak på det genuina intresset hos dem att verkligen vilja hjälpa mig. Under arbetet med min bok visades en stor branschkunskap som helt klart fick min bok att bli som jag ville. Stor hjälp med många kreativa inslag i marknadsföringen har nu fått bra fart på försäljningen.«

Bo Gustafsson. Författare till »Förhandla – från strikta regler till dirty tricks«.

Livsberättelser

Vill du berätta om ett spännande levnadsöde? Ditt eget eller någon annans. Vi publicerar biografier och memoarer, och lyssnar gärna till din idé. Du behöver inte ha ett färdigt manus; ett utkast kan räcka som startpunkt för ett samtal om den biografi du planerar. Vi kan assistera med både textcoachning och professionell skrivarhjälp om det behövs.
»Den här boken är min livsberättelse. Om framgångar och motgångar, om alkoholen, dopningen, om det svenska rättssystemet, och om vem som mördade Olof Palme.
Läs den!«

Pelle Svensson. Författare till »Mannen på barrikaderna«.

Återutgivning

Böcker som tidigare varit utgivna på ett annat förlag och som du äger rättigheterna till kan få ett nytt liv hos oss.
Vi hjälper författare med återutgivning, så kallad backlistutgivning. Den nya utgivningen kan ske i olika format (på papper, som e-bok eller ljudbok). Vi kan även hjälpa till med marknadsföring av boken. Varje återutgivning av en bok är speciell så kontakta oss för en bedömning av titelns förutsättningar och kostnader.
»Blue publishing har hjälpt mig att få ut tre böcker i nytryck och jag är mycket nöjd.«

Ingela Bendt. Författare till »Madonna«, »Ett hem för själen – Ellen Keys Strand« och »Ett litet barn dör – Ett ögonblicks skillnad«.