Eva Kihlström

Eva Kihlström

– För att uppnå verklig demokrati räcker det inte med yttrandefrihet. Man måste också veta hur man ska tala för att nå ut.

Det säger Eva Kihlström, författare till boken Alla kan tala. Eva har en fil mag i retorik, journalistik och pedagogik och har jobbat som journalist och utbildare i retorik, bland annat på Stockholms universitet. Hennes första bok Karismakoden väckte stor uppmärksamhet när den kom 2006. Den har sålt i 40 000 ex och är översatt till finska, danska och norska.

– Det är ett allvarligt demokratiproblem att retorik inte lärs ut i skolan. Politiker och andra pampar skulle inte ha så stor makt om det inte vore för att de flesta andra sitter tysta, säger hon.

– Det är anledningen till att jag har skrivit den här boken. Jag vill visa på genvägarna för att nå ut med det man vill säga. Alla kan lära sig tala med hjälp av knepen i boken, som är baserade på den senaste forskningen.

Sveriges första retorikprofessor Kurt Johannesson sa en gång i en intervju: ”Jag har levt två liv, ett där jag skrev och ett där jag talade”, apropå vad retoriken gjort för honom.
Kunskaperna i den här boken kan förändra också ditt liv.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Alla kan tala – Vältalig med sju enkla knep