Quick – den stora rättsskandalen

Titel: Quick – den stora rättsskandalen
Författare: Pelle Svensson
ISBN: 978-91-977382-3-1
Utgivningsår: 2009

Mordrättegångarna mot Thomas Quick är Sveriges största rättskandal genom tiderna.

Quick erkände 33 mord och dömdes för åtta. »Quickkarusellen« pågick under nästan hela 90-talet när Quick nerdrogad och förvirrad vallades runt på påstådda mordplatser och gravgömmor. Inga vittnen hade sett honom. Inga brottsplatsfynd hittades som kunde binda honom till brotten. Han dömdes enbart på sitt eget erkännande. Med all sannolikhet är han oskyldig till alla morden. Därmed går kanske åtta mördare fria.
Hur var det möjligt att det kunde gå så fel?

Pelle Svensson har gått igenom alla domarna och ger här en analys av hela »Quickkarusellen«. Det är en skrämmande läsning som blottar stora sprickor i vårt rättsväsende. Sakta växer bilden fram av en urspårad psykoterapi, överdoser av psykofarmaka, havererat polisarbete och en sektliknande grupp av »troende«, bestående av åklagaren, förhörsledaren, försvarsadvokaten, psykologen, med flera.

I början var de säkert övertygade om att de hade att göra med en seriemördare av internationella mått. När de började förstå att Quick berättat sagor lades locket på. Och trycktes till ordentligt. Men de hade inte räknat med Quick själv. Nu söker han resning och domarna kommer sannolikt att rivas upp.

Pelle Svensson är stridbar advokat, författare och före detta elitidrottsman med en guldkantad karriär som brottare. Som advokat har han haft flera omtalade mål, som Åmselemorden och Lindomemordet, bland många andra.

Boken är slutsåld!