odla OMSLAG.indd

Titel: Odla för köket – på köksbänken, på balkongen eller i trädgården
Författare: Peter Streijffert
ISBN: 978-91-86293-11-6
Utgivningsår: 2012

När du planterar persilja på fönsterbrädan är du plötsligt på väg att bli en odlare. Att odla för köket handlar lika mycket om matlagandet. Allt som du odlar kan användas. Du skördar och tillagar när det är som bäst.

Här får du odlingstips för den mindre odlingen, för balkong, uteplats, trädgård och kolonilott. Hur du planerar och lägger upp din lilla odling för att få så bra råvaror som möjligt till köket. Plus recept förstås.

Några exempel på nyttigheter ur boken: Samplantera och spar utrymme / Rätt gröda på rätt plats / De bästa grönsakerna på liten yta / Balkongen som orangeri – odla året runt / Gödsling med gräsklipp / Höga, smala, fyrkantiga krukor spar plats. Korg är lätt och rätt / Bönor och ärtor tar liten plats i krukan och gödslar fint.

– En hemodlad tomat är inte bara läckrare än den köpta, den sparar in en massa transporter också, säger Peter Streijffert.

– Så när du odlar din mat gör du hela världen en tjänst. Se mer på Smakbalans.se

Köp boken till bäst pris här.