Kronprinsessan

Titel: Maria Wetterstrand – Kronprinsessan
Författare: Tonchi Percan
ISBN: 978-91-978540-7-8
Utgivningsår: 2010

Maria Wetterstrand var före valet 2010 den klarast lysande super­stjärnan i svensk politik. Hon var populärare än Mona Sahlin och åtnjöt nästan lika stort förtroende som Fredrik Reinfeldt. Och hon gick hem bland de unga väljarna.

Vem är hon då, vår yngsta partiledare och nya stjärnpolitiker? I den här boken får vi veta mer om hennes uppväxt i Eskilstuna, där hon föddes 1973 och som 15-åring bildade en lokalavdelning av Grön Ungdom. Vid 23 blev hon språkrör för ungdomsförbundet på riksplanet. 2001 blev hon riksdagsledamot och året efter språkrör för Miljöpartiet de Gröna.

– Jag är själv inte miljöpartist, men av alla politiker är jag mest nyfiken på Maria Wetterstrand. Jag vill veta hur hon med sin gröna vision vill rädda världen, säger författaren Tonchi Percan.

Tonchi är frilansjournalist med rötter i Kroatien. Han har under det senaste året jobbat mest för Medierna i p1, men har en bakgrund som utrikesreporter, grävande journalist på svt och redaktör på tv8. Han har arbetat med dokumentärer för tv4, och gjort radioprogram om den nya litteraturen på Balkan.

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.