Ett litet barn dör_omslagsbild

Titel: Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad
Författare: Ingela Bendt
<ISBN: 978-91-86293-34-5
Utgivningsår: 2017
Ny! Aktualiserad utgåva med 70 procent nytt material.

Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad är starkt berörande och handlar om sorgens process för oss som mist barn och för er som möter oss i yrket. Inom vården, på förlossningen och sjukhuset, på mvc, bvc och inom eftervården, inom kyrka och församlingar, på begravningsbyråer, i skola och barnomsorg.
En mängd nya intervjuer med forskare och föräldrar. En kör av röster berättar om sorgen över att mista ett litet barn.

”Jag åkte rutschbana rakt ner i helvetet. Det gick blixtsnabbt. Men sedan tog det otroligt lång tid att ta sig upp!”

”Vi är många som har fått stöd och tröst av boken.”

”Ovärderligt för oss som ska hjälpa och stötta familjen genom sorgen”

Första delen handlar om sorgens process steg för steg. Vad hände när barnet dog? Begravning, minnesstund och andra ritualer. Sörja olika. Syskons sorg. Omgivningen. Gravid igen. Vem är jag nu och vem var jag innan? Uttrycka sorg i stället för att trycka inne. Vägen vidare – att växa ur sin sorg.

Andra delen. Vården: Hjälpa föräldrarna ta till sig det döda barnet. Begravningsbyrå, präst och församling: Skapa riter kring barnet. Skola, förskola och fritidshem: Bekräfta barnets sorg.

Läs boken enskilt eller använd den i samtalsgruppen, som utbildningsmaterial. Varje kapitel avslutas med frågor att tänka och samtala kring.

Boken ges ut i samarbete med Spädbarnsfonden, en rikstäckande ideell och partipolitiskt obunden förening, bildad av föräldrar som mist små barn.
Köp boken till bäst pris här.