Nyheter

Ett hem för själen – Ellen Keys Strand i ny utgåva

Nu kommer den efterlängtade boken Ett hem för själen – Ellen Keys Strand i nyutgåva. En berättelse om Ellen Keys liv via en vandring genom rummen på Strand, hemmet vid Vättern som hon skapade och flyttade in i 60 år gammal 1910. Med text och vackra bilder av Ingela Bendt. Hittills såld i uppåt 40 000 ex.
Läs mer…

Ny bok om smak, mat och vin

2015-12-08

Den 10 december kommer frilanskocken och journalisten Peter Streijfferts fjärde bok Smak: Mat och vin – de bästa kombinationerna.
I boken guidar han läsarna till de bästa smakkombinationerna och bjuder dessutom på massor av vegetariska recept.

Läs mer…

Sakina Ntibanyitesha – Årets Invandrarförfattare

2014-09-29

Sakina Ntibanyitesha har vid Bokmässan i Göteborg tilldelats stipendiet ”Årets Invandrarförfattare” av de Vylderfonden för hennes skildringar om uppväxten och flykten undan kriget i Kongo, ”Ormbarn” och ”Farligare än djur”.

Läs mer…

Författarintervju med Tomas Eriksson

2014-08-18

Under kulturevenemanget ”Kilsbergskanten” i södra Närke blev Tomas Eriksson, författare till den kritikerrosade romanen Missionären i Lekebruk intervjuad av Sydnärke-Nytt.

Se intervjun

 

 

 

 

 

 

Leo – Ny relationsroman om kärlekens och lojalitetens gränser

2014-06-19

Leo.

I oktober kommer Catharina Bergstens nya roman ut. Här ställs barn mot barn i en familj som hastigt trasas sönder. Kan man sluta att älska ett barn? Kan man sluta att älska sitt barn? Det är två av historiens frågor.

Joar förbereds för stamcells-transplantation. Han är fem år och svårt sjuk i leukemi. När familje-medlemmarna testas som potentiella donatorer uppdagas det att Leo inte är biologisk far till barnet. Det blir upptakten till en traumatisk tid för Leo då han måste försöka hantera flera omstörtande händelser samtidigt. Dag för dag minskar dessutom möjligheterna att rädda Joars liv.

Läs mer…

Har du upptäckt ”Missionären” än?

2014-05-28


Har du det är du i gott sällskap. Boken släpptes i förra veckan och vi har redan fått fantastiska lovord från de som hunnit läsa.

Medierna börjar också så smått att förstå vilken bra bok det är. Den 7 juni publicerar Nerikes ­Allehanda en intervju med Tomas Eriksson och mer är på gång.

Läs mer…

Ny bok: Grekiskt drama – om att finna en förlorad son.

2014-03-09

Grekland är överraskningarnas land. Omtyckt vattenhål för törstiga turister. Översållat med sevärdheter. Storslagen natur. En ekonomisk kris som berövat vanliga greker deras uppehälle. Och nu är Grekland EU:s ordförandeland med viktiga beslut att fatta.

Demokratins vagga? Glöm det. Lika lite idag som under antiken.

Hur man finner en förlorad son är historien om en liten pojke som hålls kvar i Grekland av sin far. Pojkens svenska mor får till slut vårdnaden om barnet i grekisk domstol efter sju olika förhandlingar i rätten.

Läs mer…

Ny bok: Och du ska kalla dig man.

2013-12-20

Nu är det bara tre veckor kvar till boksläppet av ”Och du ska kalla dig man” av Johnny Martinsson – en verklighetsbaserad roman om kärlekens destruktiva krafter. Boken är en inblick i en relation som präglas av kärlekens destruktiva krafter, där en person utsätter sin partner för en allt mer avancerad form av misshandel. Men också vad som får en människa att bli kvar där. Och göra våld på sig själv. I kärlekens namn.

Läs mer…

Vi hade rätt!

2013-08-31

Blue Publishings två böcker om rättsskandalen kring Thomas Quick kom redan 2009, men de är lika aktuella idag, när Sture Bergwall nu är helt friad från alla morddomar.

Läs mer…

Trädgårds-Oscar till Peter streijffert.

2013-04-12

Stort grattis till Peter Streijffert som av FOBO, Förbundet organisk biologisk odling, fick det nyinstiftade priset ”Årets guldgrävare” på Trädgårdsmässan den 11 april.

Läs mer…

Coacha till köp – med intervjumetoden

2013-01-30

Coacha till köp – med intervjumetoden är en handbok i hur man genom att anamma den coachande säljtekniken når större försäljningsframgångar. Steg för steg lär du dig hur du kan göra kunderna delaktiga och då nå snabbare avslut, ökad försäljning – och nöjdare kunder. Dessutom innehåller metoden en viktig del som till en början kan uppfattas som motsägelsefull: Gör det lätt för kunden att säga nej.

Läs mer…

»Ormbarn« och »Farligare än djur«

2012-09-26

Detta heter de två första böckerna i en serie om tre om Sakina Ntibanyiteshas dramatiska liv i krigets Centralafrika.

Läs mer…

Ladda ner det perfekta talet

2012-09-26

Nu blir det ännu enklare att lära sig hålla det perfekta festtalet, eller att göra succé med en presentation på jobbet. Boken Alla kan tala finns nämligen nu som e-bok och knyts därmed ihop med bloggen TalAkuten som innehåller mängder av tal.

Läs mer…

Två nya böcker om att odla och laga den bästa maten

2012-04-04

Nu är frilanskocken och journalisten Peter Streijfferts två nya böcker här – Matduellen och Odla för köket. Böckerna handlar i grunden om samma sak: Att odla fram och laga förstklassig men billig mat, samtidigt som man tar ansvar för miljön – Peters egen livsstil helt enkelt. Dessutom bjuder Peter på massor av fina recept.

Läs mer…

Människor med Downs syndrom utrotningshotade

2011-10-05

Varför vinner lyteskomik mark, samtidigt som moralpanik utbryter när Ica-Jerry gör entré i tv-rutan? Nu kommer boken om ”funkisar”, Sveriges största minoritet och mest segregerade grupp. Författaren Nicole Kling är journalist och syster till Larry Kling som har Downs syndrom, en diagnos som fosterdiagnostiken är på väg att förinta.

Läs mer…

Nöjdare gäster ger fler jobb

2011-10-05

– Om branschen följde de 15 punk­terna i vår anfallsplan skulle det skapa minst 2 000 nya jobb i upplevelse­industrin, nu när restaurangmomsen sänks.

Det säger Peije Inde, en av författarna till boken 15 steg till fullt hus, som just kommit ut.

Läs mer…

Lär känna din ångest! – Ny bok

2011-09-12

En majoritet av dem som söker till vårdcentralen lider av olika kroppsliga besvär som är relaterade till ångest.

Om vi möter och undersöker vår ångest istället för att undvika den så blir den lättare att leva med, menar läkaren Sandra af Winklerfelt Hammarberg i Hej ångest! Körskola till livet. Hennes framgångsrika KBT-baserade metod att behandla ångest testas över hela landet.

Läs mer…

Förverkliga din dröm!

2011-09-07

Sofia Gynge vågade göra det som hos de flesta stannar vid en dröm – hon startade ett vandrarhem.

Nu kommer hennes bok, som kommer att bli en bibel för alla i branschen. Här delar hon frikostligt med sig av sina erfarenheter, bästa tips och recept.

Läs mer…