Författare


Johan Andersson, född 1973, ingår i författarparet Ivarsson/Andersson. Johan bor i Lund och är socionom inom sjukvården. Han är före detta polis och har arbetat på försäkringskassan och arbetsförmedlingen, inom den sistnämnda både som handläggare och chef. Han arbetade i Malmö både inom polisen och arbetsförmedlingen. Råttan som han skrivit tillsammans med Kerstin Ivarsson är hans debutroman.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Råttan


Monica Antonsson bor i Vallentuna. Hon är frilansjournalist med personporträtt som specialitet. Monica jobbade som sekreterare i många år. På fritiden sjöng hon i olika country- och dansband, var revydrottning i Vallentunarevyn, extraknäckade som lokalreporter och utvecklade sin talang för personporträtt.
Efter Journalistskolan 1989 och Poppius journalistskola 1992 blev hon frilansjournalist på heltid. Som sådan hamnade hon 1997 i Novozybkov i Ryssland, Gomel i Vitryssland och Tjernobyl i Ukraina. Det ledde vidare till ett antal hjälpresor till det efter tjernobylolyckan radioaktivt nedsmutsade området och ett stort antal artiklar.
Monica blev 2003 projektledare för Lions-projektet Tjernobyls Barn/Novozybkov. Resultatet är ett renoverat kvinnosjukhus med BB i Novozybkov i Ryssland där 700 barn varje år kommer till världen.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Mia – Sanningen om gömda


Ingela Bendt är författare, journalist och fotograf. Som barn bodde hon sommartid granne med Strand, kom tillbaka som stipendiat i vuxen ålder och återvände sedan under flera somrar för att skriva och fotografera. Står bakom facebooksidan Ellen Key säger med citat av författaren.
»Hon har startat Spädbarnsfonden, skapat en mässa för separerade: När det känns som allt har brustit och skrivit böcker som ­Refugium – trädgård som tillflykt, Mörker och ljus – små barns livsfrågor är också vuxnas och Ett litet barn dör – ett ögonblicks skillnad.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Ett hem för själen – Ellen Keys Strand
Ett litet barn dör – Ett ögonblicks skillnad
Madonna


Catharina Bergsten är frilansande skribent och kommunikatör med medicin och hälsa som specialområde. Hon har en son, en dotter, make och bonusdotter och bor i Göteborg. Kortromanen ”Besinningens sår” gavs ut på det finlandssvenska förlaget Scriptum.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Leo


Sten-Ove Bergwall har skrivit professionellt i 52 år: journalistik, faktaböcker, romaner, diktsamlingar. Men ingenting har varit så angeläget som denna bok, anser han.
– Den är en anklagelse- och försvarsskrift. Jag försvarar mina rättslösa, döda föräldrar. Jag anklagar dem som gjort min bror Sture till Thomas Quick. Jag anklagar dem som drogat, tubbat och fuskat. Jag vill värna om rättssäkerheten, om det för demokratin fundamentala fungerande rättssystemet. Och jag vill berätta om hur det är att förlora en bror − och få honom tillbaka.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Thomas Quick är död


I många år gick Sture Bergwall under namnet Thomas Quick och ansågs vara Sveriges genom tiderna värste seriemördare. Han föddes 1950 i i Falun, och växte upp med sex syskon.
Så här skriver han själv:
– Vem är jag? Thomas Quick är inte jag. Lögnen tillhörde honom. Thomas Quick är ett resultat av terapi i dunkla rum, av föreställningar om förträngda minnen, återgestaltning, regression och om påstådda sexuella övergrepp i barndomen. Han är också ett resultat av fuskande åklagare och polis, av en gränslös rättspsykiatri och ett behov av att vara bekräftad.
Jag är jag, bror till mina syskon, farbror och morbror till mina syskonbarn, dem jag älskar och som kanske älskade och älskar mig, bortom och hitom lögnen. Processen mot och om Thomas Quick har börjat. Denna bok är en del av den.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Thomas Quick är död


Jonas Cederquist har tidigare skrivit ungdomsböckerna Huset som trollade med tiden och Tornsvalan. Han skriver också idrottshistoriska böcker och jobbar som lärare i SO-ämnen på högstadiet.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Ta mig tillbaka


Tomas har en bakgrund som journalist och redaktör inom dags- och fackpress, teve och radio.
Missionären i Lekebruk är Tomas Erikssons debutbok. En gång i tiden jobbade han på bruket i Garphyttan, men dög inte till utan sattes vid ett skrivbord.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Missionären i Lekebruk

Henrik Francke är frilansskribent och författare. Han skriver för magasin och dagstidningar, och är sedan ett antal år creative director på tidningen Gourmet.

Böcker Blue Publishing publicerat:
LEVA! bygga, odla, äta, handla, skapa och möta – en inspirationsbok om leva husfabrik och leva kungslador


Johan Frisk är journalist och författare. Han har i drygt tio år varit verksam som frilansande skribent med inriktning på reportage och vetenskap. De senaste åren har han arbetat mycket för Kaliber i Sveriges radio. Han bor utanför Göteborg med fru och tre sötsugna barn.
I arbetet med ett reportage om sötningsmedel för tidningen Filter blev han fascinerad av hur stor betydelse sockret, och söt suget, har i dagens samhälle. Och vilken roll det har spelat i historien. Dessutom rymmer kampen om sötsuget mängder av spännande berättelser. Därför tyckte han att någon borde berätta sötsugets historia.
Johan Frisk har tidigare skrivit romanen Första gången han hörde ljuden var en onsdag (Wahlström & Widstrand 2002).

Böcker Blue Publishing publicerat:
Sötsug – Om drogen som erövrade världen


Eva Gabrielsson är arkitekt med ett praktiskt och teoretiskt yrkesliv i byggsektorn, med byggande av hus, i utvecklingsprojekt för branschen i Dalarna och för Bygga-bo-dialogen inom Boverket, samt i den statliga utredningen Byggkostnadsdelegationen. Arbetar också med våld mot kvinnor. Evas liv förändrades i grunden när hennes sambo i över 30 år Stieg Larsson dog. En dag i november 2004, bara några veckor efter sin 50-årsdag, gick han som vanligt uppför trapporna till redaktionen för sitt livsverk, tidningen Expo. Han sa hej till några medarbetare, satte sig i en stol och dog.
– Till min häpnad insåg jag snabbt att jag inte ärvde något efter Stieg. Ingenting av det vi skapat tillsammans tillhörde längre mig. Vi hade varit sambor. Men i samhällets ögon var vi två ensamstående, säger Eva.
– Du tror kanske att Sambolagen reglerar ditt val att leva tillsammans med någon utan att gifta dig. Du tror då fel. Lagen ägnar inte en tanke åt sambor. Den griper in när sambor skiljs. Den styr och ställer lite med hur en del av det man äger ska fördelas. Inget mer. Först i efterhand bestämmer samhällets tjänstemän om ni verkligen ska räknas som sambor eller inte.
– Sedan min situation hamnat i medias strålkastarljus har jag fått åtskilliga bevis för att väldigt många människor fått känna på att mitt i sin sorg också få lämna sitt hem, sina ägodelar och minnen. Och ännu fler riskerar att göra det. Därför ville jag skriva den här boken.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Sambo – Ensammare än du tror


Sofia är född 1968 och bor i Enskede, Stockholm. Hon har två barn som är födda 1992 och 1994 samt har världens finaste hund, en västsibirisk laika. Som liten ville hon bli journalist men hon hamnade istället i turism och upplevelsebranschen där hon förverkligade drömmen om ett eget vandrarhem och Bed & Breakfast i Sälen. Hon har också arbetat med marknadsföring och försäljning på Skistar AB.
Hon är numera tillbaka i sin hemstad Stockholm där hon arbetar på en personalstiftelse som webbredaktör samt ansvarig för kultur och upplevelser. Att skriva är ett av hennes intressen. Matlagning, resor och upplevelser är några andra. Sofia har gått en coachutbildning på företaget Existens. Hon har också gått en ettårig distansutbildning i PR och Information på Berghs och läst en 7,5 poängskurs i Professionell Kommunikation på Högskolan Dalarna.
Hon brinner för möten med människor och att få människor att utvecklas och leva sitt drömliv. Att skriva boken har gett mersmak, och hon kommer att fortsätta skriva utifrån glädje och lust.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Drömmen om bed & breakfast, vandrarhem och pensionat


Bo Gustafsson har sedan 1982 genomfört kvalificerade utbildningar i affärsförhandling. Parallellt har han utvecklat och utformat förhandlingsstrategier och varit aktiv vid förhandlingsbordet i ett stort antal affärsuppgörelser. Flera av dem finns med som exempel i boken.
Bo Gustafssons stora intresse för det komplexa spelet med alla moment och detaljer som är förknippade med förhandling har gjort att han snappat upp många användbara klokheter under åren, inte minst från alla kurser på Mercuri International..

Böcker Blue Publishing publicerat:
Förhandla – från strikta regler till dirty tricks


Matts är – förutom att vara Sveriges självklara Mr Storyteller – journalist och författare med socialantropologisk bakgrund. Han har arbetat med corporate storytelling sedan 1999. Mer än 10 000 personer har hört honom föreläsa i ämnet och ett hundratal företag, organisationer, kommuner och myndigheter har anlitat honom som konsult.
Matts är född i Karlstad och uppvuxen i Skövde. Han har en fil.kand. med bland annat socialantropologi, etnologi och sociologi från Uppsala universitet i grunden. Han har också examen från Journalisthögskolan i Stockholm. På 70-talet var han med om att bilda Journalistgruppen som senare blev en av de större kommunikationsbyråerna i Sverige. Senare har han arbetat i olika frilans- och konsultsammanhang, nu bland annat med Storytellers – Heijbel & Co.
Matts har skrivit ett flertal böcker, både biografier och fackböcker. I sin seniora karriär ägnar han sig nu sedan tio år, åt att på heltid sprida budskapet om corporate storytelling. Han menar att företag och organisationer kan skaffa sig starka affärs- och konkurrensfördelar genom att ta vara på det emotionella kapital som finns lagrat i berättelserna. Under åren har Matts Heijbel varit mest inriktad på att skriva för företag, kommuner, myndigheter och frivilligorganisationer av olika slag. Han har också undervisat om corporate storytelling på en rad högskolor och universitet. Han håller också löpande utbildningar och seminarer i egen regi och på uppdrag.
Matts bor med sin stora familj i Grödinge i södra Botkyrka och har sin arbetsplats i nätverket Hornsgatan 52 (H52) på Södermalm i Stockholm. På fritiden kastar han sig gärna in i naturens olika biotoper och det är inte många fåglar som undgår hans blick. Han är stolt över att ha lyckats etablera en egen kajflock i holkar, hål och skorstenar på fastigheten där han bor.
På bloggen www.storytellers.se, som för övrigt var en av Sveriges första företagsbloggar, finns över 1 000 texter som han publicerat i sin roll som missionär inom ämnet corporate storytelling.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Storytelling befolkar varumärket

Elisabeth Hermon drev på 90-talet stiftelsen Trossen. Hon hade själv blivit misshandlad, hotad och förföljd, men lyckats vända sin skräck till något positivt. Hon byggde upp stiftelsen Trossen för att hjälpa människor i en liknande situation.
Men en dag slogs allt i spillor när Liza Marklund skrev en artikelserie i Expressen, där Elisabeth Hermon blev oskyldigt anklagad för att lura kvinnor på flykt och för att förskingra skattemedel.
Hon bor idag med sin dotter i en mellansvensk stad. Hon lider av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD), sviterna efter övergreppen mot henne. Hon plågas av »flashbacks« och återkommande mardrömmar. Först under det senaste året har hon fått adekvat behandling för sina besvär.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Vingklippt – Den sanna historien om stiftelsen Paradiset


Kerstin Ivarsson, född 1969, ingår i författarparet Ivarsson/Andersson. Kerstin bor i Lund och är läkare inom barn- och ungdomspsykiatrin. Hon har ett förflutet som ekonom och var verksam på arbetsförmedlingen som handläggare och chef under tretton år. Råttan som hon skrivit tillsammans med Johan Andersson, är hennes debutroman. Den utspelar sig i Malmö, en stad som hon känner efter att ha bott och arbetat där under många år.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Råttan


– För att uppnå verklig demokrati räcker det inte med yttrandefrihet. Man måste också veta hur man ska tala för att nå ut.
Det säger Eva Kihlström, författare till boken Alla kan tala. Eva har en fil mag i retorik, journalistik och pedagogik och har jobbat som journalist och utbildare i retorik, bland annat på Stockholms universitet. Hennes första bok Karismakoden väckte stor uppmärksamhet när den kom 2006. Den har sålt i 40 000 ex och är översatt till finska, danska och norska.
– Det är ett allvarligt demokratiproblem att retorik inte lärs ut i skolan. Politiker och andra pampar skulle inte ha så stor makt om det inte vore för att de flesta andra sitter tysta, säger hon.
– Det är anledningen till att jag har skrivit den här boken. Jag vill visa på genvägarna för att nå ut med det man vill säga. Alla kan lära sig tala med hjälp av knepen i boken, som är baserade på den senaste forskningen.
Sveriges första retorikprofessor Kurt Johannesson sa en gång i en intervju: ”Jag har levt två liv, ett där jag skrev och ett där jag talade”, apropå vad retoriken gjort för honom.
Kunskaperna i den här boken kan förändra också ditt liv.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Alla kan tala – Vältalig med sju enkla knep


Nicole Kling är fotograferande frilansjournalist och gärna skriver om genus, Latinamerika och handikappfrågor.
I höst debuterar hon med sin bok ”Funkisar – folkgruppen med det lilla extra” som handlar om personer med funktionsnedsättningar utifrån ett jämlikhets- och integritetsperspektiv. Nicole blandar sina personliga erfarenheter av att ha en bror med Downs syndrom med sina professionella erfarenheter av att arbeta som journalist i Mediasverige.
Boken tar upp en rad aktuella samhällshändelser, ­attityder och språkbruk. Nicole Kling går till botten med varför lyteskomik vinner mark, samtidigt som ­moralpanik utbryter när Ica-Jerry gör entré i tv-rutan. Hon dyker ner i lingvistikens värld och reder ut hur språket avslöjar våra egentliga värderingar om ­funkisar. Hon resonerar kring fosterdiagnostikens påverkan på mångfald och driver tesen om alla människors lika ­värde.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Funkisar – folkgruppen med det lilla extra!


När jag tänker på min motivation till att skriva så brukar jag tänka på skådespelaren Montgomery Clift. Det sägs att han var en särdeles känslig människa och ett talesätt om honom lär lyda att ”om någon annan person plågades en mil bort så kunde han känna det”.
Med detta vill jag inte påstå att jag är lika känslig. Däremot att jag som journalist och författare alltid utgår från människors känslor. För mig är mänskliga känslor en lika viktig beståndsdel i sanningen som ”kalla fakta”. Oavsett om jag gör en kort artikel i en landsortstidning, eller skriver en hel bok om ett specifikt tema, så blir det varken bra eller mer sant av att jag ”bortser från känslorna”. Istället utgår jag från dem, för det är ändå alltid de som från början rört om vågorna och väckt vart och ens intresse. Det är kort sagt där roten till historien finns.
Därför har det förstås varit perfekt för mig att skriva de böcker jag gjort hittills. Berättelseböcker om människors betydelsefulla möten i livet (Betydelsefulla möten i idrotten, Du är Betydelsefull Betydelsefulla möten – Entreprenörer berättar och Betydelsefulla möten – Politiker berättar), samt en biografi om världssimmaren Stefan Nystrand (En simmares själ).
När det gäller den senare minns jag att jag sa till Stefan redan i början av arbetet att jag skulle ”sätta hans själ på papper”. Någonting i den stilen blev det också och boken uppfattades säkerligen som annorlunda i sin genre. Så pass att den blev utsedd till årets sportbok i Sverige 2009, vilket jag är mycket stolt över. Det blev så trots att den av någon kännare redan blivit dissad för att jag ”inte skrev ut datum på tävlingar” som det berättas om i boken.
Det finns med andra ord ingen särskild anledning för mig att ändra utgångspunkten för mitt skrivande nu när jag samarbetar med läkaren Sandra af Winklerfelt. Särskilt inte då vi skriver om något så allmängiltigt som hur ångest påverkar människans fysiska välmående. De oerhört spännande fakta som finns kring det vi beskriver får mig att se på människor runt om mig, familj, vänner och alla andra, med nya ögon. Det det får mig att se in i mig själv med en ny blick.
Det får mig att känna och då vill jag också skriva det.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Hej ångest – Körskola till livet

2016-08-04
Kristina Lindberg, till vardags tjänsteman vid utrikesdepartementet, skriver en deckare som utspelar sig kring maktens kvarter i Stockholm. Reportage i SVD KUltur om drömmen om att bli författare.
Daniella Backlund Code 30585

Tinna (Kristina) Lindberg, född 1973 och uppvuxen i Växjö, är jurist och diplomat på Utrikesdepartementet. Hon har också varit tingsnotarie på tingsrätten i Tierp och jobbat en period vid Europadomstolen och FN i Genève. Mellan 2007-2008 åkte hon med familjen till Kenya för att jobba på Sveriges ambassad i Nairobi.
2011 övertalade hon den plikttrogna tjänstemannen inom sig att våga sig på ett kreativt, lustfyllt skrivprojekt och gick kursen ”Att skriva Krim” på Folkuniversitet i Stockholm. Där började hon skriva på manuset till sin första bok, ”Förnedringen” – en spänningsroman som utspelar sig i den svenska villaidyllen på thailändska Koh Lanta och i Bangkok. När svenska män hittades döda och fastbundna på elefanter efter att ha besökt sexkvarter, kastas Sveriges ambassadör Viktoria Lindh in i den största konsulära krisen sedan tsunamin.
Tinna bor i Enskede Gård (Stockholm) med man och två barn.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Förnedringen


Böcker Blue Publishing publicerat:
Vingklippt – Den sanna historien om stiftelsen Paradiset

User comments

Johnny Martinsson är född 1970 och ­bosatt i Göteborg.
Han är utbildad socionom/terapeut, vilket också präglar det han skriver. Med fokus på människorna och vad som driver dem att göra vad de gör. Tanken att »alla människor har en historia«, är en utgångspunkt i både skrivandet och arbetet med människor. Med en förhoppning om att bidra till en ökad medvetenhet hos dem han möter, såväl i det personliga mötet som i läsandet.
Johnny Martinssons första bok, Märkes­bögen, kom 2011.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Och du ska kalla dig man


Karl-Ola Nilsson är medietränare och skribent verksam i bland annat Manegen Medieträning. Han arbetade tidigare som kommunikationsstrateg och pressekreterare i fackförbundet Kommunal.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Mediedrev 2.0


Johan Ohlson är journalisten, tv-redaktören och manusförfattaren som för fem år sedan inledde en ny bana som drömcoach genom utbildning på Institutet för Drömpsykologi i Solna. Johan har bland annat varit redaktionschef för modemagasinet Elle, undervisat på Journalisthögskolan, skrivit humor för Parlamentet, 25-årsrevy med Robert Gustafsson och boken Konsten att undvika Nirvana med Claes Malmberg.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Drömtolkning
Bli stjärnan i ditt eget liv

Sakina Ntibanyitesha

Sakina Ntibanyitesha växte upp utan sina föräldrar. Hennes skolgång blev eftersatt, men hon fick sin mormors berättelser vid lägerelden. Och som sjuåring blev hon själv en sagoberätterska för de nunnor som bistod henne en av de gånger hon behövde hjälp. Först som vuxen fick hon möjlighet till att studera. Idag bor Sakina i Luleå och arbetar som undersköterska.
»Jag har så mycket att berätta och det tar aldrig slut. Varje dag jag vaknar dyker berättelser upp i minnet som jag vill förmedla«, säger hon.
Ormbarn är Sakinas första bok i en serie om tre böcker.

Böcker Blue Publishing publicerar:
Ormbarn
Farligare än djur
Krig i paradiset


Tonchi är frilansjournalist, född 1955 i Kroatien. De senaste två åren har han jobbat som reporter åt Medierna i P1, Sveriges Radio. Tidigare var han redaktör på tv8 samt grävande journalist och utrikesreporter på Sveriges Television. Tonchi har varit medproducent till flera internationellt uppmärksammade dokumentärer i Sveriges Television. En av dem är »Cigarettkriget« från 1998. I filmen skildrar han hur den serbiske expresidenten Slobodan Milosevic smugglade cigaretter till Sverige för att finansiera sina krig på Balkan. En lukrativ smuggling som resulterade i mordet på »gangsterkungen« Dragan »Jokso« Joksovic på Solvalla samt uppgörelser och avrättningar i undre världen över hela Sverige.
»Min pappa var terrorist« är en annan dokumentär som Tonchi producerat. Den visades i TV4 2004 och handlar om Johan från Falun som upptäcker att hans okända pappa var med i två av de första terroristdåden i Sverige i modern tid: ambassadörsmordet och flygplanskapningen i början av 70-talet. I pappans hemland Kroatien upptäcker Johan dock att pappan betraktas som hjälte. Maria Wetterstrand – Kronprinsessan är Tonchi första bok.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Maria Wetterstrand – Kronprinsessan


Fredrik Runsiö är konsult och VD på Gullers Grupp, där han bland annat arbetar med opinionsbildning, medierelationer och krishantering. Fredrik är ofta anlitad som föreläsare om krishantering men också inkallad som rådgivare vid kriser i företag och organisationer.
Gullers Grupp är Sveriges ledande pr-konsultföretag. Det har kunderna bestämt. Fyra av åtta år på 2000-talet har Gullers Grupp utsetts till årets pr-byrå i Dagens Industris kundnöjdhets-undersökning. Idag är man drygt 40 konsulter. Fredrik har tidigare varit press- och informationschef på fackförbundet Kommunal och samhällsjournalist på tt, A-pressens Stockholmsredaktion och Kommunalarbetaren. Han är fd granskande journalist, nominerad till två guldspadar och mottagare av ett hedersomnämnande från gulspadejuryn. Fredrik Runsiö har även drivit webbdesign-företaget Grappa under flera år.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Mediedrev 2.0


Peter Streijffert är författare, kock och föreläsare. Han jobbar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat & dryck och odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och driver en popup-restaurang.

Tillsammans med fotografen Lasse Hallström har han gett ut tre böcker: Smak: Mat och vin – de bästa kombinationerna, Matduellen och Odla för köket. Se Smakbalans.se

Tidigare har han gett ut Cava – Spaniens stjärna. Alla böckerna handlar i grunden om samma sak: att odla och laga förstklassig men billig mat och samtidigt ta ansvar för miljön. Peters egen livstil helt enkelt..

Böcker Blue Publishing publicerat:
Smak: Mat och vin – de bästa kombinationerna
Matduellen – Hemlagat vinner
Odla för köket

Pelle Svensson

Pelle Svensson är född 1943 i Sollefteå. Han är stridbar advokat, författare och före detta elitidrottsman med en guldkantad karriär som brottare. Som advokat har han haft flera omtalade mål, som Åmsele morden och Lindomemordet och sexpolismålet i Göteborg, bland många andra.
Som författare har han tidigare skrivit åtta böcker, bland annat Sanningens eld, lögnens lågor, 1996, och Sanningen om mordet på Olof Palme, 1998. Som brottare var han obesegrad i Sverige under 15 år. Han tog två världsmästartitlar och var europamästare tre gånger.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Mannen på barrikaderna, 2017.
Quick – den stora rättsskandalen, 2009.


Saleh Vallander
är född i Jerusalem av en svensk mamma och palestinsk pappa. Större delen av hans uppväxt bodde familjen i Mellanöstern, men efter gymnasiet återvände Saleh till Sverige för att utbilda sig till läkare.
De många omställningarna i hans omgivning gav
Saleh ett brett kulturellt perspektiv men gjorde också att han tidigt började kontemplera över vem han egentligen var bortom sina kulturella identiteter.
När Saleh gick sitt tredje år på läkarprogrammet hamnade han i en livskris som ledde till ett studie-
uppehåll där han gav sig ut på en inre och yttre resa. Han lärde sig meditera, träffade visa läromästare, läste allt han kom över om psykologi och meditation, gick
i terapigrupper, gick kurser i KBT och meditationslära.
»Det mest värdefulla jag har fått med mig från min resa är själva teknikerna för hur man mediterar. De är nyckeln och de finns samlade i den här boken.«.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Sambo – Ensammare än du tror


Saleh Vallander är född i Jerusalem av en svensk mamma och palestinsk pappa. Större delen av hans uppväxt bodde familjen i Mellanöstern, men efter gymnasiet återvände Saleh till Sverige för att utbilda sig till läkare.
De många omställningarna i hans omgivning gav
Saleh ett brett kulturellt perspektiv men gjorde också att han tidigt började kontemplera över vem han egentligen var bortom sina kulturella identiteter.
När Saleh gick sitt tredje år på läkarprogrammet hamnade han i en livskris som ledde till ett studie-
uppehåll där han gav sig ut på en inre och yttre resa. Han lärde sig meditera, träffade visa läromästare, läste allt han kom över om psykologi och meditation, gick
i terapigrupper, gick kurser i KBT och meditationslära.
»Det mest värdefulla jag har fått med mig från min resa är själva teknikerna för hur man mediterar. De är nyckeln och de finns samlade i den här boken.«.

Böcker Blue Publishing publicerat:
72 meditationer – för dig som inte har tid att meditera

Direkt efter civilekonomexamen vid Uppsala universitet 1989 valde Göran Vernersson att satsa på försäljning. Först var han säljare – inom media, trycksaker och foto – och blev sen försäljningschef på företag som sålde IT-system, medlemskap och grafiska produktioner. Senare var han affärsområdeschef på Agria djurförsäkringar med ansvar för 16 säljledare och 120 säljare.
2009 startade han företaget Sälj­coachen och började genast att skaffa nya kunder genom sin egen, coachande säljmetod som han utvecklat under 20 år. Metoden presenteras i denna bok.
De största uppdragsgivarna har Göran haft inom byggbranschen, livsmedelsbranschen, hälsa/kost/träning samt en rad tekniska branscher. Han har idag stor erfarenhet av både konsumentförsäljning, B2B och telefonförsäljning och har hittills gjort över 1 000 kundmöten.

Böcker Blue Publishing publicerat: Coacha till köp – med intervjufrågor


Sofie Weidemann är 43 år och lever på Södermalm i Stockholm med man och två barn. Sofie arbetar till vardags som arkitekt, men fick tillfälle att prova på skrivandet då hela familjen bodde sex månader i Thailand under filminspelningen av »30 grader i februari«, som maken skrivit och dottern spelar en av rollerna i.
Skrivandet började som ett tidsfördriv men växte till en historia som fick ett eget liv, den här romanen.
»Jag tror att vi går hela livet och kämpar för att försöka förstå varandra. Orden är det verktyg vi har för att nå fram. Men de räcker sällan till. De motsvarar aldrig riktigt den vi är, vad vi vill. Men ändå är orden är det enda vi har. Dessa är mina.«

Böcker Blue Publishing publicerat:
Längre bort än hem


Premleena Wettergran har arbetat som terapeut, kursledare, healer och meditationslärare de senaste 25 åren. Under nittotalet var hon en av skaparna bakom Baravara och dörröppnarkurserna som fått stor uppmärksamhet och framgång genom åren.

Böcker Blue Publishing publicerat:
New Life Vision – Konsten att leva


Jag har haft en önskan att bli läkare ända sedan jag var liten. Jag kände mig dock tvungen att fundera mycket över om det var ett klokt val. Det är nämligen så att jag huvudsakligen alltid har känt mig som humanist, med intresse för språk, litteratur och samhällsfrågor. Även om det också finns en naturvetare i mig som alltid lockats av människokroppen, biologin och kemin.
Jag trodde nog aldrig att jag skulle bli specialist i just allmänmedicin. Det borde inte ha passat mig med ett så stort och brett kunskapsområde, kombinerat med mycket ensamarbete och ett ständigt flöde av patienter på mottagningen. Men det visade sig att det var just här jag kände att jag kunde vara ”riktig doktor”. Den som finns där för sina patienter i olika skeden av livet. Ett arbete som verkligen förenar humaniora och naturvetenskap.
Jag har arbetat på Vårdcentralen Kronan i Sundbyberg i många år nu och känner de flesta av mina patienter och familjer. Det började dock med en stark frustration när jag mötte verklighetens patienter på vårdcentral för drygt tio år sedan. Det var många, rent av majoriteten, som jag inte kunde hjälpa trots mina gedigna läkarkunskaper. De hade ont i magen, ont i ryggen, hjärtklappning och sömnsvårigheter. Men jag kunde inte hitta medicinska orsaker till deras uttalade lidanden. Frustrationen växte både hos mig och dem.
Detta hade kunnat få mig att sluta som läkare. Men istället drevs jag av min nyfikenhet och bestämde mig för att söka efter mer kunskap. Jag fick på så sätt ökad förståelse om hur kroppen påverkas av ångest och nedstämdhet. Det jag fann var Kognitiv Beteendeterapi (KBT), vilket blev nyckeln som passade i låset. Det gick att göra någonting för alla dessa patienter med oklara symptom. Det gick att hjälpa dem!
Idag upplever jag tillfredställelse i arbetet. Det har i sin tur lett till att jag också försöker sprida kunskapen, och håller kurser och föreläsningar för kolleger över landet. Det naturliga steget för att nå ännu fler, både patienter och läkare, är en bok. En bok om hur normalt det är att ha ångest som påverkar kroppen och vad man kan göra åt det.
Journalisten John Leander gjorde detta möjligt. Vi har gjort boken tillsammans och bestämde tidigt att det inte fick bli en torr avhandling som ingen ville läsa. Istället vill vi presentera en levande bok med berättelser ur det verkliga livet. Vi tycker att det är viktigt att både läkare och patienter ska kunna ta det här till sig.

Böcker Blue Publishing publicerat:
Hej ångest – Körskola till livet