Böcker


Titel: 72 meditationer – för dig som inte har tid att meditera
Författare: Saleh Vallander
ISBN: 9789186293475

Utgivningsår: 2011

Att meditera är lättare och roligare än du kanske tror. Och det behöver inte heller ta särskilt mycket av din tid, utan kan lätt passas in i din vardag.
Meditation ger en bredare aktivering av hjärnan och ett mer harmoniskt kroppstillstånd. Det är visat i flera studier och är något du själv kommer att märka när du mediterar.
Eftersom vi alla är unika, och för att meditation måste
kännas rätt för just dig, får du här 72 olika tekniker som alla är praktiska och enkla att utföra. Vissa är moderna, medan andra bygger på tusenåriga metoder.

Sagt om boken:
Den perfekta guiden för alla som har minsta intresse för sin egen mentala och själsliga hälsa. I vårt stressade moderna samhälle börjar allt fler inse vikten av att med jämna mellanrum bara stanna upp och ta ett par djupa andetag.
Och ungefär så enkelt och okonstlat förhåller sig Saleh
till meditation – ett par djupa andetag.
En vacker dag tror jag faktiskt att vi har det som obligatoriskt ämne i skolan. Och då hoppas jag innerligt att det är denna bok eleverna får i sin hand.
Raymond Ahlgren, författare och coach

Jag är beredd att möta mig själv i enkla meditationer. Det triggar min fantasi. Vad kommer jag att hitta där? Kanske ingenting alls och det är det som kommer att vara min skatt.
Jill Taube, psykiatriker och författare

En bok för dig som är nyfiken på meditation och önskar en snabb introduktion. Rekommenderas varmt både för eget välmående och i patientarbete med medveten närvaro.
Katarina Angermund, leg psykoterapeut

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok.


Titel: Alla kan tala – Vältalig med sju enkla knep
Författare: Eva Kihlström
ISBN: 9789186293062
Utgivningsår: 2011
Att vara en god talare är inget man föds till. Men om man följer bokens sju enkla principer gör man garanterat succé. Råden, som är baserade på forskning om vad som ger karisma, är lika användbara på jobbet som på fest.
Ur innehållet: Bildspråk säger det bäst. När orden är borta lever bilden kvar. / Använd kroppsspråket till din fördel. / Claptrap, konsten att locka fram en applåd. / Närvaro, en bortglömd karismafaktor.
När Handelshögskolan i Stockholm frågade hundra svenska toppchefer vad som krävs för framgång i näringslivet, kom förmågan att övertyga högst. Som nummer två kom att skapa relationer. Människor med karisma är bra på båda.
Hör du till dem som är livrädd för att tala inför grupp? Lägg krut på framgångsfaktorerna, det som bevisligen fungerar. Då upptäcker du snart den sköna känslan att stå i centrum och bli lyssnad till.
– Varför lyssnar vi till somliga medan andra går oss likgiltigt förbi? Hur kan en viss person förändra hela atmosfären i ett rum, frågar sig Eva Kihlström?
– Närvaro, energi och passion är en förklaring. Finna glöden i ditt liv kan bara du själv göra. Det andra kan du lära dig. Börja med att läsa den här boken.
Alla kan lära sig knepen i boken! Karisma garanteras inte, det ligger alltid i betraktarens ögon, men om du håller dig kort, använder bildspråk och andra ”soundbites” och bara säger det du verkligen menar – då blir du ansedd som en fantastisk talare!
Alla som köper boken får också tillgång till TalAkuten, en blogg med mängder av tal, rim, sångtexter för födelsedagar, bröllop, dop, begravning och andra högtidliga sammanhang.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok.

Titel: 12 talares tankar om kommunikation
Författare: Anna Almberg, Anna Bellman, Antoni Lacinai, David Phillips, Inger Hansson, Johan Appel, Johan Dahl, Jon Forssell, Lena Skogholm, My Gross, Patrik Nordkvist och Sofia Karlsson.

ISBN: 9789186293468
Utgivningsår: 2018

Vad gör du om du måste kommunicera men inte vill? Hur får du igång en dialog i ett stormöte? Går det att rädda dina tråkiga PowerPoint-bilder? Har ni utmaningar i er interna kommunikation? Har du svårt att förstå det andra könet? Hur kan du kommunicera på topp när du träffar en kund, en kollega eller en medmänniska?
Här får du tolv talares unika tankar om kommunikation. Män­niskor som ger inspirerande och kunskapsfyllda föreläsningar till företag, skolor, kommuner och andra organisationer i Sverige och världen. Några ger dig konkreta tipslistor, medan andra bjuder på tankar, teser eller träffande berättelser. Varje talare har sitt eget ämnesområde, sitt eget språkbruk och sitt eget kapitel.
Avsändare är inte bara författarna utan också talarbranschens egen förening, för professionella talare och moderatorer: NSA Sweden (National Speakers Association).

De 12 författarna i boken är: Anna Almberg, Anna Bellman, Antoni Lacinai, David Phillips, Inger Hansson, Johan Appel, Johan Dahl, Jon Forssell, Lena Skogholm, My Gross, Patrik Nordkvist och Sofia Karlsson.

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok


Författare: Johan Ohlson
ISBN: 978-91-86293-40-6
Utgivningsår: 2017
med manusmetoden betraktar du ditt liv som en film eller en teaterföreställning. Den ger svar på livsviktiga frågor som: Spelar jag huvudrollen i mitt eget liv? Om inte, vem gör det då? Var befinner jag mig i ­hand­lingen, hur kommer det att gå — och framförallt, kan jag ändra på det?
Du identifierar också med- och motspelarna i ditt liv, vilka de goda hjälparna är och vilka de onda är, som inte vill dig väl.
Manusmetoden tydliggör din livsberättelse. Men den tar också upp vad de dolda pusselbitarna berättar om dig. Drömmarna, och hur du konstruktivt kan använda dem.
Du väljer. Att bara följa ditt öde — eller ta kon­trollen och skriva om ditt livsmanus och bli — stjärnan i ditt eget liv.
Köp boken till bäst pris här.


Författare: Göran Vernersson
ISBN:978-91-86293-16-1
Utgivning: 2013-01-20
»Kan man sälja genom att intervjua kunderna? Javisst. Göran Vernersson har i tio år utbildat säljare, säljchefer och hela avdelningar i den coachande säljtekniken, som bygger på att ställa frågor. Nästan alla har fördubblat sina resultat. Några har tredubblat.
Nu är det din tur.
Vare sig du idag är en etablerad B2B-säljare eller en konsult/företagare som inte gillar att sälja, kan du med hjälp av denna bok bli något nytt. Du kan bli en coachande säljare. Då slipper du oroa dig för avslutet, slipper övertala kunderna, slipper känna dig påflugen. Du kan till och med underlätta för kunderna att säga nej och ändå sälja mer!
Att coacha till köp är helt enkelt en idealisk metod för alla som vill sälja mycket, utan att känna sig som »krängare«.
Dessutom löser metoden ett växande problem som alla säljare möter idag: vår egokultur.
Nästan ingen tänker på vad detta är eller varför det är ett problem. Men forskarna är överens: vi har fått en super-ego-kultur där alla vill prata om sig själva hela tiden. Detta bromsar all kommunikation, och gör traditionell försäljning svårare och svårare. Men här har du ett trumfkort. Du kan bli den som alla saknar i denna egotrippade värld: Den som lyssnar, ställer frågor, säger »berätta mer« och ger andra bekräftelse.
Och av bara farten kommer du själv att bli en bättre människa.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Sofia Gynge
ISBN: 9789186293031
Utgivningsår: 2011
Ett eget bed & breakfast. Så väljer du hus, så marknadsför du, så bemöter du dina gäster och så lagar du maten.
Många är de som bär på en längtan om att få äga och driva ett eget litet vandrarhem, Bed & breakfast eller pensionat.
Sofia Gynge drev vandrarhemmet Horrmundsgården strax norr om Sälen by i 12 år med sin familj. Hon delar här med sig av sina erfarenheter och av sin historia.
Boken är exklusivt formgiven av Eva Karlsson och rikt illustrerad av fotografen Hans Alm. Läsaren får massor av konkreta tips och råd om bland annat fastigheten, inredning, gästbemötande, marknadsföring, försäljning och affärsplanen. Ett kapitel ägnas även åt motivation och drivkrafter.
Ett av Sofias stora intressen är matlagning, och hon bjuder på sina bästa recept och tips från vandrarhemstiden. En stor del av boken innehåller härliga recept med olika frukostförslag, brunchrecept och picknicktips för olika årstider.
Dessutom inspirerar Sofia och några andra vandrarhemsvärdar med sina berättelser om hur det gick till när drömmen om ett vandrarhem blev sann för dem. Följ med i några spännande historier och vackra miljöer om livet som vandrarhemsvärd.
Målgruppen för boken är alla de som någon gång tänkt tanken att flytta ut på landet och starta ett Bed & breakfast, vandrarhem eller pensionat. Och det är inte så få. Fråga i din närhet får du höra.
Vad är din dröm och längtan? Har du haft den länge?
»Drömmen om Bed & breakfast, vandrarhem och pensionat« hjälper dig att förverkliga den.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Johan Ohlson
ISBN: 9789186293314
Utgivningsår: 2016
Bli din egen drömguide. Lär dig tolka dina drömmar och få unik tillgång till dina oupptäckta sidor.
Boken Drömtolkning innehåller en exklusiv metod där du steg för steg får reda på vad dina drömmar betyder bara för dig. Och blir ett verktyg till hur de kan hjälpa just dig, till skillnad från traditionella drömlexikon med samma tydningar för alla. Med Drömtolkning guidar du dig själv till nya insikter, ny kraft och kreativitet och chansen att förändra ditt liv.
Drömmarnas program finns redan inom oss, ­installerat och klart. Den här boken är din manual till tolkning och förändring ….
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Ingela Bendt
ISBN: 9789186293314
Utgivningsår: 2016
Ellen Key blev en världsberömd författare. En nyckel till sin tid – som chockerade samtiden med sin kärlekslära och vars idéer om pedagogik och barnuppfostran präglar oss än i dag.
På Strand förverkligade Ellen Key sin vision om vardagsskönhet – hemmet som en levande plats, med konst och blommor, öppet för ljuset och för vännerna. Men också hemmet som skydd och viloplats med möjlighet till eftertanke.
Ett hem för själen är ett personligt porträtt av Ellen Key – här möter vi kvinnan som utvecklade en livstro och som vände sig till naturen för att hämta kraft och finna stillhet.
Några pressröster
»Ett vackert och respektfullt porträtt av Ellen Key och hennes hem Strand … En skickligt uppbyggd berättelse, lättläst och engagerande skriven och rikt illustrerad med gamla och nya fotografier.« /Uppsala nya tidning
»En mycket vacker bok att njuta och inspireras av.« /Hudiksvalls tidning
»Ett praktverk om en unik kvinna och det fantasieggande, sköna hem hon skapade.« /Aftonbladet
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Ingela Bendt
ISBN: 978-91-86293-34-5
Utgivningsår: 2017
Ny! Aktualiserad utgåva med 70 procent nytt material.
Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad är starkt berörande och handlar om sorgens process för oss som mist barn och för er som möter oss i yrket. Inom vården, på förlossningen och sjukhuset, på mvc, bvc och inom eftervården, inom kyrka och församlingar, på begravningsbyråer, i skola och barnomsorg.
En mängd nya intervjuer med forskare och föräldrar. En kör av röster berättar om sorgen över att mista ett litet barn.
”Jag åkte rutschbana rakt ner i helvetet. Det gick blixtsnabbt. Men sedan tog det otroligt lång tid att ta sig upp!”
”Vi är många som har fått stöd och tröst av boken.”
”Ovärderligt för oss som ska hjälpa och stötta familjen genom sorgen”
Första delen handlar om sorgens process steg för steg. Vad hände när barnet dog? Begravning, minnesstund och andra ritualer. Sörja olika. Syskons sorg. Omgivningen. Gravid igen. Vem är jag nu och vem var jag innan? Uttrycka sorg i stället för att trycka inne. Vägen vidare – att växa ur sin sorg.
Andra delen. Vården: Hjälpa föräldrarna ta till sig det döda barnet. Begravningsbyrå, präst och församling: Skapa riter kring barnet. Skola, förskola och fritidshem: Bekräfta barnets sorg.
Läs boken enskilt eller använd den i samtalsgruppen, som utbildningsmaterial. Varje kapitel avslutas med frågor att tänka och samtala kring.
Boken ges ut i samarbete med Spädbarnsfonden, en rikstäckande ideell och partipolitiskt obunden förening, bildad av föräldrar som mist små barn.
Köp boken till bäst pris här.
Författare: Sakina Ntibanyitesha
ISBN: 978-91-86293-15-4
Utgivning: 2012-09-26
”Efter allt som hänt under min uppväxt i kriget, är det ett under att jag fortfarande lever. När jag ser mig själv i spegeln vet jag inte om det är jag, eller om jag ser en annan person som ser ut som jag. Allt det som jag gått igenom – jag har våldtagits, suttit i fängelse, misshandlats nästan till döds, levt under slavliknande förhållanden och varit på väg att avrättas – allt detta klarade jag mig igenom. Därför är det så svårt att förstå vem jag egentligen är.”
Farligare än djur är Sakina Ntibanyiteshas andra bok om sin ungdom och flykt undan kriget i Burundi, Rwanda och Kongo. Den här boken tar vid där den första boken, Ormbarn, slutade. Det var under den svåraste tiden i Kongo, när de som var från Rwanda och Burundi, blev kallade för ormar. Titeln på första boken, Ormbarn, syftar på detta nedvärderande uttryck.
”Mitt barn fick växa upp i Afrika under svåra förhållanden. Vi skildes för en tid, men jag fann honom igen. Det tog mycket av mina krafter, det gav mig svåra och djupa sår och jag fällde många tårar innan vi hittade varandra. Men vi gjorde det.”
Vi får följa Sakina i hennes kamp för överlevnad. Hon strider för att ge sin son ett drägligt liv, men har också två andra föräldralösa barn med sig när hon flyr från den ena krigshärden till den andra. Riktigt hur hårt hennes liv har varit är svårt att förstå, även om vi i boken får ta del av Sakinas berättarkonst. Den gåvan har hon ärvt från sin mormor, som varje kväll gav henne berättelser som vägledning i livet.
Farligare än djur är den andra boken i en serie av tre självbiografiska romaner om Sakinas liv.
”Jag slutar inte tänka på detta förrän jag vet vad krig egentligen är. Kriget har skadat mitt hjärta samtidigt som det har gjort mig stark mentalt. Kriget har tagit mina kära och nära och bestulit mig på dofterna från mitt ursprung.”
Sakina Ntibanyitesha
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.
»Jag har så mycket att berätta och det tar aldrig slut. Varje dag jag vaknar dyker berättelser upp i minnet som jag vill förmedla.«
Sakina Ntibanyitesha

Författare: Nicole Kling
ISBN: 978-91-86293-10-9
Utgivningsår: 2011
Funkisar – personer med funktionsnedsättningar – är världens största minoritet. Trots detta råder medieskugga över »funkisvärlden«. De lämnas utanför debatterna om jämlikhet och integration och märkligt nog omfattas de inte av lagen om hets mot folkgrupp.
Nicole Kling är journalist och syster till Larry Kling som har Downs syndrom. I boken tar hon upp en rad aktuella samhällshändelser, ­attityder och språkbruk. Nicole Kling går till botten med varför lyteskomik vinner mark, samtidigt som ­moralpanik utbryter när ica-Jerry gör entré i tv-­rutan. Hon resonerar kring fosterdiagnostikens påverkan på mångfald och driver tesen om alla människors lika ­värde.
Målgruppen för boken är alla som intresserar sig för samhällsfrågor och som vill lära sig mer om funkisars situationer. Inte minst riktar den sig till de 1,8 miljoner svenskar som lever med någon form av funktionsnedsättning och till alla deras familjemedlemmar och ­vänner.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Bo Gustafsson
ISBN: 978-91-86293-32-1
Utgivningsår: 2016
Boken vänder sig till dig som förhandlar yrkesmässigt, både i rollen som inköpare och säljare. Den går metodiskt igenom alla steg i förhandlingsprocessen, från de första förberedelserna fram till slutförhandlingen. Du får mängder av tips och råd.
Bo Gustafsson har sedan 1982 genomfört kvalificerade utbildningar i affärsförhandling och varit aktiv i ett stort antal affärsuppgörelser.
Boken går metodiskt igenom alla steg i förhandlingsprocessen, från de första förberedelserna och fram till slutförhandlingen. Du får mängder av tips och råd och kommer i framtiden att ha bättre kunskaper än de flesta som du kommer att förhandla med. Den gamla devisen ”proffs slår amatörer” gäller både för idrott och i affärer.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Tinna Lindberg
ISBN: 978-91-86293-36-9
Utgivningsår: 2017
En elefant kommer lufsande längs Bangla road i det bleka gryningsljuset. På djurets rygg sitter en död svensk man fastsurrad, naken på underkroppen.”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter… står det på lappen som är fastnålad på hans tröja – ett citat ur FN.s deklaration om de mänskliga rättigheterna.
Några dagar senare hittas ännu en svensk sexturist, dödad på liknande sätt, och Viktoria Lindh på ambassaden i Bangkok förstår att hon står inför den största konsulära utmaningen sedan tsunamikatastrofen. Tillsammans med sina kollegor Sara Al-Mayahi, och Birgitta Ståhl försöker hon lugna den oroade svenskkolonin i landet.
Samtidigt bedriver hon en egen brottsundersökning parallellt med den thailändska polisen, som är tyngd av korruption och byråkrati.
När Koh Lantas ”starke man”, ser ut att bli nästa offer, inser Viktoria att hon har lösningen mitt framför ögonen.
Förnedringen är diplomaten Tinna Lindbergs debutroman.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Ingrid Carlqvist
ISBN: 9789197738262
Utgivningsår: 2009
På en jorden runt-resa fann australiske George Pesor den stora kärleken. I en proppfull tysk tågvagn började blonda svenska Liselotte tala med honom, ett samtal som skulle leda till både bröllop och barn. Men Liselotte och George levde inte lyckliga i alla sina dagar. Deras kärlek slutade i en hätsk skilsmässa och en bitter strid om barnen som inte tog slut förrän en av dem hamnade i fängelse.
Inte utan mina söner är Georges berättelse om hur hans före detta fru kidnappade deras två pojkar och gick under jorden. Ända sedan George fått vårdnaden om Oliver och Nicholas och flyttat hem till Australien, hade han oroat sig för barnens säkerhet. Liselotte sa ofta att när pojkarna väl kom till Sverige skulle de inte åka hem till Australien igen. Trots detta fick hon av en australisk familjedomstol rätt att umgås med dem under fyra veckor i Sverige hösten 2008. Några dagar innan det var dags att återvända till Melbourne igen talade de i telefon med sin pappa. De såg fram emot att komma hem igen, börja skolan och träffa alla kompisar. Det var sista gången på mycket länge som George hörde deras röster. De fanns inte med på planet, telefonen var död och ingen av Liselottes släktingar visste var de fanns. Påstod de.
I haagkonventionen har Sverige förbundit sig till att bekämpa att barn olovligen förs bort. Trots detta stod myndigheterna handfallna. Varken UD eller svensk polis hade en aning om hur de skulle hitta pojkarna.
När George insåg detta fattade han sitt beslut: Han var tvungen att hitta dem själv, kosta vad det kosta ville. För en sak var han alldeles säker på: Så tänkte han inte leva sitt liv – inte utan sina söner!
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som häftad.

Författare: Sandra af Winklerfelt Hammarberg och John Leander
ISBN: 9789186293055
Utgivningsår: 2011
Ångest är – tvärtemot vad många tycker – varken onormalt eller skamligt. Genom evolutionen har den snarare inneburit ett överlevnadsvärde, som gett oss möjlighet att snabbt upptäcka och reagera på faror.
Detta är grundperspektivet i boken, som är skriven av journalisten John Leander och Sandra af Winklerfelt Hammarberg, läkare och specialist i allmänmedicin. Den belyser hur både patienter och vårdpersonal upplever ångest och olika ångestrelaterade symptom och besvär, som smärtor, hjärtklappning, andnöd, utmattning, med mera.
– Nio av tio av mina patienter på vårdcentralen har oklara symptom som jag sällan hittar en mätbar eller objektiv förklaring till. Ändå är deras lidande minst lika svårt som många med ”riktiga” sjukdomar, säger Sandra.
– Med titeln ”Hej Ångest” vill vi visa på att man med rätt verktyg kan lära sig se och hantera sin ångest, istället för att lägga stor kraft på att försöka undvika den eller som sjukvårdspersonal bara försöka ta bort den.
Boken bygger på den framgångsrika behandling, baserad på KBT i grupp, som Sandra har utvecklat i samarbete med Ångestprogrammet, PsykiatriCentrum Karolinska och vårdcentralen Kronan i Sundbyberg. Den vänder sig både till patienter med ångestbesvär och till alla de läkare de möter i primärvården.
Sandras metod testas nu på flera vårdcentraler och hon är en efterfrågad föredragshållare i hela landet.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Sakina Ntibanyitesha
ISBN: 978-91-86293-27-7
Utgivningsår: 2015
Kabibi, Igala och Anastasia möts i ett flyktingläger i Kongo-Kinshasa. De lyckas få flyktingstatus genom FN och komma till det paradis de drömmer om. Men till deras sorg hamnar de i olika världsdelar.
Kabibi hamnar i en liten stad i norra Sverige – ett långt steg från den lilla byn i Burundi, där hon växte upp.
Hon försöker förstå de tystlåtna människorna i hennes nya hemland. Hon läser svenska på sfi, hon går på disco och får oväntat nya vänner i det homosexuella paret Chris och Jahn. Hon träffar svensken Bo, som vill att hon ska laga korv och mos åt honom, och hon lär känna Ester från Uganda som vill hjälpa henne att hitta en rik gubbe att gifta sig med.
Vi får följa de tre tjejernas öden i sina nya hemländer, hur de plågas av sina ohyggliga minnen från kriget och sin hemlängtan.
Det paradis de drömde om visade sig inte finnas. Även här pågår ett krig.
Krig i Paradiset är Sakina Ntibanyiteshas första ­roman. Hon är född i Burundi och kom till Sverige som flykting för tolv år sedan. Hon utbildade sig till under­sköterska och började samtidigt skriva om sitt liv. 2012 kom de två första delerna av hennes självbiografi »Ormbarn« och »Farligare än djur«.
Sakina mottog De Vylder-stipendiet för Invandrar­författare 2014.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Catharina Bergsten
ISBN: 978-91-86293-24-6
Utgivningsår: 2014
Joar förbereds för stamcellstransplantation. Han är fem år och svårt sjuk i leukemi. När familjemedlemmarna testas som potentiella donatorer uppdagas det att Leo inte är biologisk far till barnet. Det blir upptakten till en traumatisk tid för Leo då han måste försöka hantera flera omstörtande händelser samtidigt. Dag för dag minskar dessutom möjligheterna att rädda Joars liv.
”Leo” är en relationsroman om lojalitetens och kärlekens gränser. I den här historien ställs barn mot barn i en familj som hastigt trasas sönder. Kan man sluta att älska ett barn? Kan man sluta att älska sitt barn? Det är två av historiens frågor.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Henrik francke
Fotograf: Helén Pe
ISBN: 978-91-86293-33-8
Utgivningsår: 2016
En bok om Leva – ett kreativt nav på Gotland. Med arkitektur, design, konst, mat och musik som verktyg vill man på Leva skapa positiv och hållbar förändring. Leva skapar innovativa och ekologiska hus, här finns ett stenugnsbageri, restaurang och gårdsbutik, och här sker hela tiden mängder av kreativa utbyten – allt med utgångspunkt i ett hållbart perspektiv. Men i inspirationsboken från Leva finns inga pekpinnar eller förmaningar – bara idéer som gör det roligare att äta, bo och handla.
Boken är uppdelad i sju kapitel där vi möter vi de eldsjälar som tillsammans skapar den säregna och mångfacetterade upplevelse som Leva symboliserar. Läs om hur Leva vill revolutionera hur vi bygger hus i Sverige, hur man odlar med naturen i stället för mot, och njut av Leva-gängets favoritrecept.
Grundare till Leva är Helena Bloom, arkitekten som vill att vi själva ska bestämma över våra boenden snarare än att boendeformen bestämmer över oss, och Susanne Liljenberg, serie-entreprenören som drivs av att göra drömmar till verklighet.
Köp boken direkt av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Sofie Weidemann
ISBN: 978-91-86293-39-0
Utgivningsår: 2017
Längre bort än hem är en relations­roman om ofrivillig barnlöshet, adoption och kvinnlig vänskap. Om när längtan efter familj står mot självupplevt utanförskap. När kärlek står mot rädsla. Längtan mot bitterhet. Och om hur det känns när skillnaden mellan utsida och insida är stor.
My och Helena är bästa vänner. De har följt var­andra sedan barndomen, flyttat till Stockholm tillsammans, utbildat sig, festat, slitit, gråtit och blivit vuxna tillsammans.
My är den rastlösa, explosiva konstnären som lever med Peter och deras dotter Li-Lou. My är adopterad från Kina och upplever trots sin starka personlighet att hon är identitetslös, en människa utan hem.
Helena är den duktiga flickan, uppvuxen med en ensamstående mamma, pappan var alkoholiserad och försvann tidigt ur hennes liv. Hon försöker leva upp till sina egna förväntningar om att räcka till, vill alltid göra rätt. Hon lyckas bra i ­karriären men är ensam och ingår som en extramedlem i Mys familj, där hon är varje ledig stund.
Vännerna stöttar, roar och älskar varandra utan hemligheter. Tills den dag, när Helena berättar att hon längtar så oerhört efter en egen familj, efter ett barn. Och att hon har försökt att bli gravid med olika män i över ett års tid.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Ingela Bendt
Fotograf: Ewa Stackelberg
ISBN 9789186293437
Utgivningsår 2017

Vårt mångtusenåriga kvinnoarv har blivit undanträngt och glömt. I boken Madonna talar mödrarna och gudinnorna igen. De kommer till liv som symboler för kraft, sexualitet och visdom. Här reser sig kvinnan i sin fullhet, inte förminskad och nedvärderad av patriarkala normer. Madonna följer den nutida kvinnans rötter i mytologi, politik och historia. Det fanns en tid då talet 13 var en kvinnlig symbol, ett lyckotal, ormen en kraftsymbol förknippad med den kvinnliga gudomen och då fredagen var en lyckodag, bästa dagen för giftermål.
Genom konstnären Lena Lerviks skulpturer gestaltas en dold berättelse i ord och fotografi. Hennes sökande bakåt i historien liknar en upptäcktsresa. Här framträder en jordad madonna, en fast förankrad modersbild. Möt den Stora modern, Jungfru Maria och gudinnorna Isis, Artemis och Ishtar.

Elva aktuella tänkare och debattörer belyser och utvidgar temat. Vad säger genusvetaren, idéhistorikern, prästen, socialantropologen, psykoanalytikern?

Fotografier och teckningar av Ewa Stackelberg och text av Ingela Bendt.

Ingela Bendt har tidigare gett ut bland annat Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad, Ett hem för själen Ellen Keys Strand, Refugium trädgård som tillflykt och Skilsmässa ritualer vid separation. Ewa Stackelberg arbetar med utställningar och böcker. Hon har bland annat gett ut Berättelse för levande och Fotogram fotografi utan kamera.


Författare: Pelle Svensson
ISBN 9789186293451
Utkommer 12 december 2017

Pelle Svensson formades av sin hårda uppväxt i ett norrländskt arbetarhem. Han blev en tävlingsmänniska. Att vinna var det enda som räknades.

Pelle »Swing« blev tvåfaldig världsmästare i brottning och var obe­segrad i Sverige under 13 år.

Samtidigt med den omänskligt hårda träningen läste han in en jur.kand på rekordtid och lade grunden för en makalös karriär som kändisadvokat med spektakulära brottmål som specialitet, och idrottsledare på internationell nivå.

I boken berättar han om sitt liv och sin karriär. Om hur han själv dopade sig och hur den födde en livslång kamp mot dopning och korruption inom idrotten, om hur han upptäckte att Thomas Quick var en falsk seriemördare, om sin envisa kamp för att få resning för oskyldigt dömda, och om de omskrivna fallen han var inblandad i, som Åmsele­morden, Lindomefallet, bombmannen …

Han presenterar också övertygande bevisning och motivbild för hur mordet på Olof Palme gick till.

Men det tuffa tempot hade ett pris. Hård kritik från kollegor och ett skoningslöst mediedrev, tillsammans med alkoholmissbruk, ledde fram till en total kollaps 1994.

Det tog flera år för Pelle Svensson att resa sig, men han är nu nykter sedan 14 år. I vår fyller han 75 år och nu avslutar han karriären för att helt ägna sig åt familjen.

»Den här boken är min livsberättelse. Jag har skrivit den för att bemöta all den orättvisa kritik jag fått under hela min karriär«


Författare: Tonchi Percan
ISBN: 978-91-978540-7-8
Utgivningsår: 2010
Maria Wetterstrand var före valet 2010 den klarast lysande super­stjärnan i svensk politik. Hon var populärare än Mona Sahlin och åtnjöt nästan lika stort förtroende som Fredrik Reinfeldt. Och hon gick hem bland de unga väljarna.
Vem är hon då, vår yngsta partiledare och nya stjärnpolitiker? I den här boken får vi veta mer om hennes uppväxt i Eskilstuna, där hon föddes 1973 och som 15-åring bildade en lokalavdelning av Grön Ungdom. Vid 23 blev hon språkrör för ungdomsförbundet på riksplanet. 2001 blev hon riksdagsledamot och året efter språkrör för Miljöpartiet de Gröna.
– Jag är själv inte miljöpartist, men av alla politiker är jag mest nyfiken på Maria Wetterstrand. Jag vill veta hur hon med sin gröna vision vill rädda världen, säger författaren Tonchi Percan.
Tonchi är frilansjournalist med rötter i Kroatien. Han har under det senaste året jobbat mest för Medierna i p1, men har en bakgrund som utrikesreporter, grävande journalist på svt och redaktör på tv8. Han har arbetat med dokumentärer för tv4, och gjort radioprogram om den nya litteraturen på Balkan.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Peter Streijffert
ISBN: 978-91-86293-08-6
Utgivningsår: 2012
Hemlagad lunch för bara 9 kronor i snitt, är det möjligt?
Ja, det har kocken och journalisten Peter Streijffert bevisat många gånger om i sin matduell, som han utkämpat på webben sedan 2008. Varje dag jämför han kostnad och tidsåtgång för sin hemlagade mat med Findus snabbaste snabbmat. Och han vinner. I skrivande stund är ställningen 273–14 till Peter.
Ändå gäller duellen bara de grenar som Findus borde vara bäst på – tid och pengar. Att tävla om kvalitet skulle inte vara någon match. Peters mat är helt enkelt mycket nyttigare, miljövänligare, godare och mer förföriskt doftande. Peter lagar allting från grunden, oftast med ekologiska och förstklassiga råvaror.
– Det handlar ytterst om att lägga om sin livsstil och det är svårt. Just därför är snabbmaten så förförisk. Den får oss att tro att vi sparar lite tid. Se mer på Smakbalans.se
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Karl-Ola Nilsson och Fredrik Runsiö
ISBN: 978-91-977382-5-0
Utgivningsår: 2009
Hur förbereder man sig inför en mediegranskning? Hur vänder man uppmärksamheten till sin egen fördel? Och hur rider man ut den med anseendet i behåll?
Mediedrev 2.0 bygger på succén från 2005. Den är helt uppdaterad med nyskrivna exempel. Boken ger handfasta råd och mängder av praktiska exempel. Dessutom får du en spännande inblick i några av de mest spektakulära mediehändelserna under de senaste åren. Mediedrev 2.0 riktar sig till kommunikatörer, ledningsgrupper i företag och organisationer, politiker och andra som uppträder i offentligheten.
Författare är Karl-Ola Nilsson, mediekonsult och Fredrik Runsiö, seniorkonsult på Gullers Grupp. De har ett gemensamt förflutet som pressekreterare respektive informationschef på fackförbundet Kommunal.
Några pressröster om första upplagan av Mediedrev:

»Spännande läsning och mycket nyttiga tips och råd«
Stockholms Näring

»Instruktiv för den som vill bygga en mediestrategi«
Tidningen Chef

»Konsekvent inifrån-perspektiv«
Bibliotekstjänst

Boken är slutsåld!


Författare: Monica Antonsson
ISBN: 978-91-977382-1-7
Utgivningsår: 2008
Mia Eriksson, som tillsammans med Liza Marklund skrev Gömda, Asyl och en rad andra böcker är inte den hon utger sig för att vara. Hon är inte gymnasieekonom. Hon gick inte ut med 4,8 i snitt. Hon har aldrig haft möjlighet till läkarutbildning och har heller aldrig haft ett toppjobb på bank. Mia gick i specialklass hela sin skoltid och fick 2,7 i snitt. Det räckte till ett jobb på en lunchbar. Från 1983 levde hon nästan helt på socialbidrag.
Mia har kostat skattebetalarna miljoner. Hennes man var ingen norrlänning vid namn Anders utan chilenare. Han anklagades för mordförsök på Mias f d fästman och hamnade i fängelse. När han frigavs flydde familjen. Om någon var jagad, så var det han inte Mia. Hon och barnen hade inte behövt gömma sig.

Boken är slutsåld.


Författare: Eriksson, Tomas
ISBN: 978-91-86293-21-5
Utgivningsår: 2014
Sommaren 1974 bestämmer sig den nyexaminerade läraren Håkan Ågren för att flytta från Stockholm till Lekebruk i Närke. Där, i det lilla samhället, tror han att han ska få möta människor som är vänligare, mjukare och mer jordnära än dem
han träffar i storstaden, och att hans pedagogiska ådra ska få blomma ut.
Han kunde inte ha mer fel.
För i det brutala brukssamhället Lekebruk möter han nepotism, homofobi, en aggressiv motvilja mot förändringar och ett förakt för nollåttor.
Håkan är en vek kille, mer van vid stillsamma samtal vid borden på Stockholms kaféer än vid att dricka hembränt ur dunk, köra motocross eller slåss med raggare på parkeringen
utanför en logdans.
Håkan kämpar, emellanåt inte utan framgång, men dras obevekligt mot sin undergång.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Premleena Wettergran
ISBN: 978-91-86293-26-0
Utgivningsår: 2015
Boken bygger på författarens egna utlämnande upplevelser från uppväxten i en dysfunktionell familj och längtan efter en mamma som inte är närvarande, till ett uppvaknande och mötet med sig själv i en djupare medvetenhet.
New Life Vision – Konsten att leva riktar sig till dig som vill leva sannare och närmare ditt inre, i harmoni och i medvetande till din egen kraft och kreativitet. I boken finns också övningar, baserade på Premleenas yrkeserfarenhet inom personlig utveckling, där läsaren på egen hand kan påbörja sin inre resa för att nå närmare det sanna jaget och hur det kan bereda väg för en ny riktning i livet.
– Precis som en bil som behöver service så har människor också ett behov att blicka inåt och ställa sig frågan ”hur mår jag, hur mår mitt inre?”, säger Premleena Wettergran.
– Livet handlar om att leva kärleksfullt, och att börja lyssna till sig själv är det första steget för att börja leva det liv som man faktiskt är född att leva, både privat och yrkesmässigt
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Johnny Martinsson
ISBN: 978-91-86293-18-5
Utgivningsår: 2014
Kärleken är inte logisk. Den håller sig inte inom några förut­bestämda regler eller ramar. Den verkar göra som den vill. Lika okontrollerbar som vädrets makter.
Johan blir smärtsamt medveten om att det är så det förhåller sig. Trots sin psykologutbildning och erfarenhet, står han handfallen när han börjar inse att allt inte står rätt till med kvinnan han för­älskat sig i. Det som verkade så rätt förändras snart till något som sätter allt djupare spår i själen.
Men han vill inte se och väljer att blunda för signalerna. Allt för att få vara kvar i de starka krafter kärleken representerar. Hur förgörande de än må vara.
Och du ska kalla dig man är en inblick i en relation som präglas av kärlekens destruktiva krafter, där en person utsätter sin partner för en allt mer avancerad form av misshandel. Men också vad som får en människa att bli kvar där. Och göra våld på sig själv. I kärlekens namn.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Peter Streijffert
ISBN: 978-91-86293-11-6
Utgivningsår: 2012
När du planterar persilja på fönsterbrädan är du plötsligt på väg att bli en odlare. Att odla för köket handlar lika mycket om matlagandet. Allt som du odlar kan användas. Du skördar och tillagar när det är som bäst.
Här får du odlingstips för den mindre odlingen, för balkong, uteplats, trädgård och kolonilott. Hur du planerar och lägger upp din lilla odling för att få så bra råvaror som möjligt till köket. Plus recept förstås.
Några exempel på nyttigheter ur boken: Samplantera och spar utrymme / Rätt gröda på rätt plats / De bästa grönsakerna på liten yta / Balkongen som orangeri – odla året runt / Gödsling med gräsklipp / Höga, smala, fyrkantiga krukor spar plats. Korg är lätt och rätt / Bönor och ärtor tar liten plats i krukan och gödslar fint.
– En hemodlad tomat är inte bara läckrare än den köpta, den sparar in en massa transporter också, säger Peter Streijffert.
– Så när du odlar din mat gör du hela världen en tjänst. Se mer på Smakbalans.se
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Sakina Ntibanyitesha
ISBN:978-91-86293-14-7
Utgivning: 2012-09-01
»Att kriget bröt ut kändes som en befrielse. Det kanske låter underligt men för mig skulle kriget i mitt hemland bli en utväg från ständigt lidande och utsatthet. Jag tänkte: nu äntligen ska jag bli skjuten och få dö, bli befriad och få vila i frid. Men det skulle visa sig att det blev värre.«
Ormbarn är Sakina Ntibanyiteshas egen berättelse från Burundi, Rwanda och Kongo. Om ett barns och ung kvinnas utsatthet i skuggan av etniska konflikter och krig. Om ett nästan ofattbart lidande i ett samhälle genomsyrat av våld och hat, där männen tar för sig av kvinnor som kommer i deras väg och där ett människoliv inte är mycket värt.
Sakina Ntibanyitesha växte upp utan sina föräldrar. Hennes skolgång blev eftersatt, men hon fick sin mormors berättelser vid lägerelden. Och som sjuåring blev hon själv en sagoberätterska för de nunnor som bistod henne en av de gånger hon behövde hjälp. Först som vuxen fick hon möjlighet till att studera. Idag bor Sakina i Luleå och arbetar som undersköterska. Hon berättar med en lätthet i språket. Och trots allt det tunga talar hon om försoning med sina förövare.
Ormbarn är den första boken i en serie av tre.
»Jag har så mycket att berätta och det tar aldrig slut. Varje dag jag vaknar dyker berättelser upp i minnet som jag vill förmedla.«
Sakina Ntibanyitesha
»Ett hjärtskärande levnadsöde, där Sakina vägrar se sig som offer. Efter flera besök i Afrika upphör jag aldrig förvånas över den okuvlighet och det mod som finns i en ofta utsatt vardag.«
Karin Malmsten, journalist Sveriges Radio
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Pelle Svensson
ISBN: 978-91-977382-3-1
Utgivningsår: 2009
Mordrättegångarna mot Thomas Quick är Sveriges största rättskandal genom tiderna.
Quick erkände 33 mord och dömdes för åtta. »Quickkarusellen« pågick under nästan hela 90-talet när Quick nerdrogad och förvirrad vallades runt på påstådda mordplatser och gravgömmor. Inga vittnen hade sett honom. Inga brottsplatsfynd hittades som kunde binda honom till brotten. Han dömdes enbart på sitt eget erkännande. Med all sannolikhet är han oskyldig till alla morden. Därmed går kanske åtta mördare fria.
Hur var det möjligt att det kunde gå så fel?
Pelle Svensson har gått igenom alla domarna och ger här en analys av hela »Quickkarusellen«. Det är en skrämmande läsning som blottar stora sprickor i vårt rättsväsende. Sakta växer bilden fram av en urspårad psykoterapi, överdoser av psykofarmaka, havererat polisarbete och en sektliknande grupp av »troende«, bestående av åklagaren, förhörsledaren, försvarsadvokaten, psykologen, med flera.
I början var de säkert övertygade om att de hade att göra med en seriemördare av internationella mått. När de började förstå att Quick berättat sagor lades locket på. Och trycktes till ordentligt. Men de hade inte räknat med Quick själv. Nu söker han resning och domarna kommer sannolikt att rivas upp.
Pelle Svensson är stridbar advokat, författare och före detta elitidrottsman med en guldkantad karriär som brottare. Som advokat har han haft flera omtalade mål, som Åmselemorden och Lindomemordet, bland många andra.
Boken är slutsåld!

Författare: Kerstin Ivarsson
Författare: Johan Andersson
ISBN: 978-91-86293-368-3
Utgivningsår: 2017
Olof är en frisk fläkt på det trötta arbets­förmed­lings­kontoret i Malmö. Han beundras för sin otroliga förmåga att skaffa jobb till långtidsarbetslösa. Visserligen är han sällan på sin arbetsplats, och lönebidragen han beviljar företagen är kanske väl tilltagna, men han gör ett fantastiskt jobb, tycker arbetskamraterna.
Alla utom en.
Råttan är en skrämmande historia om hur den organiserade brottsligheten nästlar sig in i byrå­kratins korridorer och plundrar skattebetalarna på välfärdsmiljoner. Myndig­he­terna saknar effektiva kontroll­­system för att avslöja dem och står handfallna när vita pengar rullar in i skumma företag. De kriminella drar sig inte för att skada eller till och med döda, och den som står i vägen får betala ett högt pris.
Råttan är den första boken i serien om visselblåsaren Alex. Historien är fiktiv, men den bygger på verkliga händelser.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Eva Gabrielsson och Gunnar von Sydow
ISBN: 978-91-977382-7-9
Utgivningsår: 2010
När Stieg Larsson dog fick hans sambo Eva Gabrielsson ingen arvsrätt efter Milleniumförfattaren. Enligt sambolagen hade de formellt varit ensamstående på samma adress i 30 år. Hon fick varken rätt till efterlevandeförsäkring eller ppm. Inte ens den gemensamma bostaden hade hon någon självklar rätt att ärva.
Eva Gabrielssons fall är långt ifrån unikt. I Sambo – Ensammare än du tror skriver hon, tillsammans med journalisten Gunnar von Sydow, om samhällets otidsenliga syn på samboförhållanden och den ännu märkligare sambolagen.
På ett underhållande sätt berättar de om en nästan okänd del av svensk vardagsjuridik.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Peter Streijffert
ISBN: 978-91-86293-30-7
Utgivningsår: 2015
Upptäck smakernas värld. Vad avgör hur maten och vinet smakar? Hur gör man för att undvika dåliga kombinationer och hur prickar man rätt?
Peter Streijffert lotsar dig till smakupplevelser du inte visste fanns. Med hundratals vinprovningar och matkurser i ryggen berättar han på ett avslappnat och ledigt sätt hur du väljer de bästa vinerna till den mat du vill äta, oavsett om det är vardag eller fest. Härliga och lättlagade recept, som till största delen är vegetariska, varvas med insikter om kombinationerna som fungerar – smakerna du alltid kommer att lyckas med. Se mer på Smakbalans.se

Köp boken till bäst pris här.


Författare: Matts Heijbel
ISBN: 978-91-977382-9-3
Utgivningsår: 2010 (Tredje uppdaterade upplagan 2014)
Berättelser från företag och organisationer är viktiga verktyg för att nå framgång. Med hjälp av händelsebaserat berättande kan man locka till sig kunder, rekrytera rätt medarbetare och höja motivationen i arbetet.
Ingen svensk har som Matts arbetat med corporate storytelling i praktiken.
Boken, som innehåller ett hundratal berättelser från svensk arbetsliv, vänder sig till chefer på alla nivåer. Man kan läsa den för att roas och fascineras, eller som ett avstamp till att själv börja använda storytelling i sin organisation.
Matts är en efterfrågad före­dragshållare. Mer än 20 000 har sett honom före­läsa och 2 500 läser regelbundet hans blogg. Hundratals företag och organisationer har anlitat honom genom åren.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som MP3-bok.

Författare: Johan Frisk
ISBN: 978-91-977382-8-6
Utgivningsår: 2010
Användningen av socker och sötningsmedel ökar explosionsartat. Nu modifieras även vanliga livsmedel, till exempel såser och färdigrätter, för att smaka sött.
Trots högre risk för övervikt, diabetes och cancer fortsätter vi att öka konsumtionen av sötma. Vissa kallar den för en drog.
Sötsug går igenom sockrets historia, sötmans kemi, synte­tiska sötningsmedel, med mera. Boken be­rättar också historien om stevia, den sydamerikanska örten som många ser som framtidens sötningsmedel.
Johan Frisk är journalist som bland annat arbetar för Magasinet Filter. Han har tidigare skrivit romanen Första gången han hörde ljuden var en onsdag (Wahlström & Widstrand 2002).
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Jonas Cederquist
ISBN: 978-91-86293-35-2
Utgivningsår: 2016
Ta mig tillbaka är en berättelse om vänskap och kärlek, känslor och svek, drömmar och verklighet. Boken är en fristående fortsättning på Huset som trollade med tiden, där Amanda blir vän med Britta, som tycks komma från en annan tid. Amanda har nu fyllt 11 år och i hennes värld är kompisar, skolan, familjen och kärleken i fokus. Hur ska det bli med Simon, som just flyttat in i det nya huset på Brittas gamla tomt? Hur ska det bli med gamla bästisen Emma, som har förändrats? Och kommer Amanda att träffa Britta igen?

Köp boken av en internethandel till bäst pris här.


Författare: Sture Bergwall och Sten-Ove Bergwall
ISBN: 978-91-977382-2-4
Utgivningsår: 2009
Thomas Quick var Sveriges genom tiderna värste seriemördare. Han dömdes för åtta mord och erkände många fler. Men han ljög, han fantiserade. I boken avslöjar Sture Bergwall hur det gick till när hans alias Thomas Quick föddes och dog.
Han berättar om hur han drogades, hur han förleddes av en tvivelaktig psykoterapi, hur bevis för hans skuld fabricerades av åklagare och polis, hur belägg för att han var oskyldig »glömdes« av försvarsadvokaterna.
Här berättar också hans bror Sten-Ove Bergwall om hur det var att vara anhörig till en seriemördare och få familjelivet smutskastat i media.
I en gripande och spännande dialog mellan bröderna får vi uppleva deras barndom och uppväxt, deras trauman och syskonskapets splittring och deras mödosamma väg till förståelse och förlåtelse.

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok. och pocket.


Författare: Inga-Lill Morell
ISBN: 978-91-86293-42-0
Utgivningsår: 2017

Tänk om alla flickor såg likadana ut och hette Lisa  … Tänk om alla pojkar såg likadana ut och hette Peter  … Vad tråkigt det vore.

Den här boken vänder sig framför allt till dig som arbetar med barn i åldrarna 3–9 år. Den hjälper dig att tillsammans med barnen prata om alla barns lika värde. Boken vill förmedla att även om vi ser olika ut och har olika förutsättningar så har vi ungefär samma känslor och behov.

Inga-Lill Morell är förskollärare med 40 års erfarenhet av ar­bete med barn. Hon har också två söner med diagnosen Angelmans syndrom. Boken har hon skrivit tillsammans med sin förskoleklass på Solenskolan i Härnösand.

Sagt om TÄNK OM …

»… ett fint underlag att tillsammans med barnen resonera kring barns lika värde.« /Tidskriften Förskolan

»… många fina grepp när det gäller att tala om funktionshinder och handikapp tillsammans med yngre barn.« /FUB-kontakt (numera Unik)

»stimulerar till diskussion och eftertanke utan att ›slå på fingrarna‹.« /Bibliotektjänst

Köp boken av en internethandel till bäst pris här.


Författare: Elisabeth Hermon och Stefan Lundström
ISBN: 978-91-977382-0-0
Utgivningsår: 2005
I boken Vingklippt berättar Elisabeth Hermon om sitt liv, hur hon blev misshandlad, hotad och förföljd, men lyckades vända sin skräck till en positiv kraft. Hon byggde upp stiftelsen Trossen för att hjälpa människor i liknande situation.
Men 1992 krossades hennes livsverk när Liza Marklund i Expressen skrev att hon lurade kommuner på pengar som hon stoppade i egen ficka, samtidigt som kvinnorna lämnades åt sitt öde. Polis och åklagare utredde om det fanns skäl till brottsmisstanke och kom fram till att anklagelserna hel saknade grund. Hon friades därmed helt från Liza Marklunds och Mia’s anklagelser. Ändå upprepades lögnerna i boken Asyl, som Marklund återigen skrev tillsammans med Mia Eriksson, och i romanen Paradiset, som också filmatiserats.
Än idag lider Elisabeth av vad hon utsattes för för 17 år sedan. Hon har diagnosen PTSD, posttraumatiskt stressyndrom.
– Det går inte att sudda bort vad de gjorde och konsekvenserna för mig och andra oskyldiga som drabbats så någon verklig upprättelse för vad de gjort mot mig kan jag aldrig få, men jag tycker jag förtjänar en förklaring, säger hon.
– Jag vill förhindra att andra råkar ut för samma sak. Och jag vill skapa debatt om hur långt man kan gå i yttrandefrihetens namn ochvar gränsen går innan utsatta människor får konkret juridisk möjlighet till att föra sin talan och lagens hjälp för att freda sig.

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok.


Titel: Alla kan tala – Vältalig med sju enkla knep
Författare: Eva Kihlström
ISBN: 9789186293062
Utgivningsår: 2011
Att vara en god talare är inget man föds till. Men om man följer bokens sju enkla principer gör man garanterat succé. Råden, som är baserade på forskning om vad som ger karisma, är lika användbara på jobbet som på fest.
Ur innehållet: Bildspråk säger det bäst. När orden är borta lever bilden kvar. / Använd kroppsspråket till din fördel. / Claptrap, konsten att locka fram en applåd. / Närvaro, en bortglömd karismafaktor.
När Handelshögskolan i Stockholm frågade hundra svenska toppchefer vad som krävs för framgång i näringslivet, kom förmågan att övertyga högst. Som nummer två kom att skapa relationer. Människor med karisma är bra på båda.
Hör du till dem som är livrädd för att tala inför grupp? Lägg krut på framgångsfaktorerna, det som bevisligen fungerar. Då upptäcker du snart den sköna känslan att stå i centrum och bli lyssnad till.
– Varför lyssnar vi till somliga medan andra går oss likgiltigt förbi? Hur kan en viss person förändra hela atmosfären i ett rum, frågar sig Eva Kihlström?
– Närvaro, energi och passion är en förklaring. Finna glöden i ditt liv kan bara du själv göra. Det andra kan du lära dig. Börja med att läsa den här boken.
Alla kan lära sig knepen i boken! Karisma garanteras inte, det ligger alltid i betraktarens ögon, men om du håller dig kort, använder bildspråk och andra ”soundbites” och bara säger det du verkligen menar – då blir du ansedd som en fantastisk talare!
Alla som köper boken får också tillgång till TalAkuten, en blogg med mängder av tal, rim, sångtexter för födelsedagar, bröllop, dop, begravning och andra högtidliga sammanhang.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok.

Titel: 12 talares tankar om kommunikation
Författare: Anna Almberg, Anna Bellman, Antoni Lacinai, David Phillips, Inger Hansson, Johan Appel, Johan Dahl, Jon Forssell, Lena Skogholm, My Gross, Patrik Nordkvist och Sofia Karlsson.

ISBN: 9789186293468
Utgivningsår: 2018

Vad gör du om du måste kommunicera men inte vill? Hur får du igång en dialog i ett stormöte? Går det att rädda dina tråkiga PowerPoint-bilder? Har ni utmaningar i er interna kommunikation? Har du svårt att förstå det andra könet? Hur kan du kommunicera på topp när du träffar en kund, en kollega eller en medmänniska?
Här får du tolv talares unika tankar om kommunikation. Män­niskor som ger inspirerande och kunskapsfyllda föreläsningar till företag, skolor, kommuner och andra organisationer i Sverige och världen. Några ger dig konkreta tipslistor, medan andra bjuder på tankar, teser eller träffande berättelser. Varje talare har sitt eget ämnesområde, sitt eget språkbruk och sitt eget kapitel.
Avsändare är inte bara författarna utan också talarbranschens egen förening, för professionella talare och moderatorer: NSA Sweden (National Speakers Association).

De 12 författarna i boken är: Anna Almberg, Anna Bellman, Antoni Lacinai, David Phillips, Inger Hansson, Johan Appel, Johan Dahl, Jon Forssell, Lena Skogholm, My Gross, Patrik Nordkvist och Sofia Karlsson.

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok


Författare: Johan Ohlson
ISBN: 978-91-86293-40-6
Utgivningsår: 2017
med manusmetoden betraktar du ditt liv som en film eller en teaterföreställning. Den ger svar på livsviktiga frågor som: Spelar jag huvudrollen i mitt eget liv? Om inte, vem gör det då? Var befinner jag mig i ­hand­lingen, hur kommer det att gå — och framförallt, kan jag ändra på det?
Du identifierar också med- och motspelarna i ditt liv, vilka de goda hjälparna är och vilka de onda är, som inte vill dig väl.
Manusmetoden tydliggör din livsberättelse. Men den tar också upp vad de dolda pusselbitarna berättar om dig. Drömmarna, och hur du konstruktivt kan använda dem.
Du väljer. Att bara följa ditt öde — eller ta kon­trollen och skriva om ditt livsmanus och bli — stjärnan i ditt eget liv.
Köp boken till bäst pris här.


Författare: Göran Vernersson
ISBN:978-91-86293-16-1
Utgivning: 2013-01-20
»Kan man sälja genom att intervjua kunderna? Javisst. Göran Vernersson har i tio år utbildat säljare, säljchefer och hela avdelningar i den coachande säljtekniken, som bygger på att ställa frågor. Nästan alla har fördubblat sina resultat. Några har tredubblat.
Nu är det din tur.
Vare sig du idag är en etablerad B2B-säljare eller en konsult/företagare som inte gillar att sälja, kan du med hjälp av denna bok bli något nytt. Du kan bli en coachande säljare. Då slipper du oroa dig för avslutet, slipper övertala kunderna, slipper känna dig påflugen. Du kan till och med underlätta för kunderna att säga nej och ändå sälja mer!
Att coacha till köp är helt enkelt en idealisk metod för alla som vill sälja mycket, utan att känna sig som »krängare«.
Dessutom löser metoden ett växande problem som alla säljare möter idag: vår egokultur.
Nästan ingen tänker på vad detta är eller varför det är ett problem. Men forskarna är överens: vi har fått en super-ego-kultur där alla vill prata om sig själva hela tiden. Detta bromsar all kommunikation, och gör traditionell försäljning svårare och svårare. Men här har du ett trumfkort. Du kan bli den som alla saknar i denna egotrippade värld: Den som lyssnar, ställer frågor, säger »berätta mer« och ger andra bekräftelse.
Och av bara farten kommer du själv att bli en bättre människa.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Sofia Gynge
ISBN: 9789186293031
Utgivningsår: 2011
Ett eget bed & breakfast. Så väljer du hus, så marknadsför du, så bemöter du dina gäster och så lagar du maten.
Många är de som bär på en längtan om att få äga och driva ett eget litet vandrarhem, Bed & breakfast eller pensionat.
Sofia Gynge drev vandrarhemmet Horrmundsgården strax norr om Sälen by i 12 år med sin familj. Hon delar här med sig av sina erfarenheter och av sin historia.
Boken är exklusivt formgiven av Eva Karlsson och rikt illustrerad av fotografen Hans Alm. Läsaren får massor av konkreta tips och råd om bland annat fastigheten, inredning, gästbemötande, marknadsföring, försäljning och affärsplanen. Ett kapitel ägnas även åt motivation och drivkrafter.
Ett av Sofias stora intressen är matlagning, och hon bjuder på sina bästa recept och tips från vandrarhemstiden. En stor del av boken innehåller härliga recept med olika frukostförslag, brunchrecept och picknicktips för olika årstider.
Dessutom inspirerar Sofia och några andra vandrarhemsvärdar med sina berättelser om hur det gick till när drömmen om ett vandrarhem blev sann för dem. Följ med i några spännande historier och vackra miljöer om livet som vandrarhemsvärd.
Målgruppen för boken är alla de som någon gång tänkt tanken att flytta ut på landet och starta ett Bed & breakfast, vandrarhem eller pensionat. Och det är inte så få. Fråga i din närhet får du höra.
Vad är din dröm och längtan? Har du haft den länge?
»Drömmen om Bed & breakfast, vandrarhem och pensionat« hjälper dig att förverkliga den.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Johan Ohlson
ISBN: 9789186293314
Utgivningsår: 2016
Bli din egen drömguide. Lär dig tolka dina drömmar och få unik tillgång till dina oupptäckta sidor.
Boken Drömtolkning innehåller en exklusiv metod där du steg för steg får reda på vad dina drömmar betyder bara för dig. Och blir ett verktyg till hur de kan hjälpa just dig, till skillnad från traditionella drömlexikon med samma tydningar för alla. Med Drömtolkning guidar du dig själv till nya insikter, ny kraft och kreativitet och chansen att förändra ditt liv.
Drömmarnas program finns redan inom oss, ­installerat och klart. Den här boken är din manual till tolkning och förändring ….
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Ingela Bendt
ISBN: 9789186293314
Utgivningsår: 2016
Ellen Key blev en världsberömd författare. En nyckel till sin tid – som chockerade samtiden med sin kärlekslära och vars idéer om pedagogik och barnuppfostran präglar oss än i dag.
På Strand förverkligade Ellen Key sin vision om vardagsskönhet – hemmet som en levande plats, med konst och blommor, öppet för ljuset och för vännerna. Men också hemmet som skydd och viloplats med möjlighet till eftertanke.
Ett hem för själen är ett personligt porträtt av Ellen Key – här möter vi kvinnan som utvecklade en livstro och som vände sig till naturen för att hämta kraft och finna stillhet.
Några pressröster
»Ett vackert och respektfullt porträtt av Ellen Key och hennes hem Strand … En skickligt uppbyggd berättelse, lättläst och engagerande skriven och rikt illustrerad med gamla och nya fotografier.« /Uppsala nya tidning
»En mycket vacker bok att njuta och inspireras av.« /Hudiksvalls tidning
»Ett praktverk om en unik kvinna och det fantasieggande, sköna hem hon skapade.« /Aftonbladet
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Ingela Bendt
ISBN: 978-91-86293-34-5
Utgivningsår: 2017
Ny! Aktualiserad utgåva med 70 procent nytt material.
Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad är starkt berörande och handlar om sorgens process för oss som mist barn och för er som möter oss i yrket. Inom vården, på förlossningen och sjukhuset, på mvc, bvc och inom eftervården, inom kyrka och församlingar, på begravningsbyråer, i skola och barnomsorg.
En mängd nya intervjuer med forskare och föräldrar. En kör av röster berättar om sorgen över att mista ett litet barn.
”Jag åkte rutschbana rakt ner i helvetet. Det gick blixtsnabbt. Men sedan tog det otroligt lång tid att ta sig upp!”
”Vi är många som har fått stöd och tröst av boken.”
”Ovärderligt för oss som ska hjälpa och stötta familjen genom sorgen”
Första delen handlar om sorgens process steg för steg. Vad hände när barnet dog? Begravning, minnesstund och andra ritualer. Sörja olika. Syskons sorg. Omgivningen. Gravid igen. Vem är jag nu och vem var jag innan? Uttrycka sorg i stället för att trycka inne. Vägen vidare – att växa ur sin sorg.
Andra delen. Vården: Hjälpa föräldrarna ta till sig det döda barnet. Begravningsbyrå, präst och församling: Skapa riter kring barnet. Skola, förskola och fritidshem: Bekräfta barnets sorg.
Läs boken enskilt eller använd den i samtalsgruppen, som utbildningsmaterial. Varje kapitel avslutas med frågor att tänka och samtala kring.
Boken ges ut i samarbete med Spädbarnsfonden, en rikstäckande ideell och partipolitiskt obunden förening, bildad av föräldrar som mist små barn.
Köp boken till bäst pris här.
Författare: Sakina Ntibanyitesha
ISBN: 978-91-86293-15-4
Utgivning: 2012-09-26
”Efter allt som hänt under min uppväxt i kriget, är det ett under att jag fortfarande lever. När jag ser mig själv i spegeln vet jag inte om det är jag, eller om jag ser en annan person som ser ut som jag. Allt det som jag gått igenom – jag har våldtagits, suttit i fängelse, misshandlats nästan till döds, levt under slavliknande förhållanden och varit på väg att avrättas – allt detta klarade jag mig igenom. Därför är det så svårt att förstå vem jag egentligen är.”
Farligare än djur är Sakina Ntibanyiteshas andra bok om sin ungdom och flykt undan kriget i Burundi, Rwanda och Kongo. Den här boken tar vid där den första boken, Ormbarn, slutade. Det var under den svåraste tiden i Kongo, när de som var från Rwanda och Burundi, blev kallade för ormar. Titeln på första boken, Ormbarn, syftar på detta nedvärderande uttryck.
”Mitt barn fick växa upp i Afrika under svåra förhållanden. Vi skildes för en tid, men jag fann honom igen. Det tog mycket av mina krafter, det gav mig svåra och djupa sår och jag fällde många tårar innan vi hittade varandra. Men vi gjorde det.”
Vi får följa Sakina i hennes kamp för överlevnad. Hon strider för att ge sin son ett drägligt liv, men har också två andra föräldralösa barn med sig när hon flyr från den ena krigshärden till den andra. Riktigt hur hårt hennes liv har varit är svårt att förstå, även om vi i boken får ta del av Sakinas berättarkonst. Den gåvan har hon ärvt från sin mormor, som varje kväll gav henne berättelser som vägledning i livet.
Farligare än djur är den andra boken i en serie av tre självbiografiska romaner om Sakinas liv.
”Jag slutar inte tänka på detta förrän jag vet vad krig egentligen är. Kriget har skadat mitt hjärta samtidigt som det har gjort mig stark mentalt. Kriget har tagit mina kära och nära och bestulit mig på dofterna från mitt ursprung.”
Sakina Ntibanyitesha
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.
»Jag har så mycket att berätta och det tar aldrig slut. Varje dag jag vaknar dyker berättelser upp i minnet som jag vill förmedla.«
Sakina Ntibanyitesha

Författare: Nicole Kling
ISBN: 978-91-86293-10-9
Utgivningsår: 2011
Funkisar – personer med funktionsnedsättningar – är världens största minoritet. Trots detta råder medieskugga över »funkisvärlden«. De lämnas utanför debatterna om jämlikhet och integration och märkligt nog omfattas de inte av lagen om hets mot folkgrupp.
Nicole Kling är journalist och syster till Larry Kling som har Downs syndrom. I boken tar hon upp en rad aktuella samhällshändelser, ­attityder och språkbruk. Nicole Kling går till botten med varför lyteskomik vinner mark, samtidigt som ­moralpanik utbryter när ica-Jerry gör entré i tv-­rutan. Hon resonerar kring fosterdiagnostikens påverkan på mångfald och driver tesen om alla människors lika ­värde.
Målgruppen för boken är alla som intresserar sig för samhällsfrågor och som vill lära sig mer om funkisars situationer. Inte minst riktar den sig till de 1,8 miljoner svenskar som lever med någon form av funktionsnedsättning och till alla deras familjemedlemmar och ­vänner.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Bo Gustafsson
ISBN: 978-91-86293-32-1
Utgivningsår: 2016
Boken vänder sig till dig som förhandlar yrkesmässigt, både i rollen som inköpare och säljare. Den går metodiskt igenom alla steg i förhandlingsprocessen, från de första förberedelserna fram till slutförhandlingen. Du får mängder av tips och råd.
Bo Gustafsson har sedan 1982 genomfört kvalificerade utbildningar i affärsförhandling och varit aktiv i ett stort antal affärsuppgörelser.
Boken går metodiskt igenom alla steg i förhandlingsprocessen, från de första förberedelserna och fram till slutförhandlingen. Du får mängder av tips och råd och kommer i framtiden att ha bättre kunskaper än de flesta som du kommer att förhandla med. Den gamla devisen ”proffs slår amatörer” gäller både för idrott och i affärer.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Tinna Lindberg
ISBN: 978-91-86293-36-9
Utgivningsår: 2017
En elefant kommer lufsande längs Bangla road i det bleka gryningsljuset. På djurets rygg sitter en död svensk man fastsurrad, naken på underkroppen.”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter… står det på lappen som är fastnålad på hans tröja – ett citat ur FN.s deklaration om de mänskliga rättigheterna.
Några dagar senare hittas ännu en svensk sexturist, dödad på liknande sätt, och Viktoria Lindh på ambassaden i Bangkok förstår att hon står inför den största konsulära utmaningen sedan tsunamikatastrofen. Tillsammans med sina kollegor Sara Al-Mayahi, och Birgitta Ståhl försöker hon lugna den oroade svenskkolonin i landet.
Samtidigt bedriver hon en egen brottsundersökning parallellt med den thailändska polisen, som är tyngd av korruption och byråkrati.
När Koh Lantas ”starke man”, ser ut att bli nästa offer, inser Viktoria att hon har lösningen mitt framför ögonen.
Förnedringen är diplomaten Tinna Lindbergs debutroman.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Ingrid Carlqvist
ISBN: 9789197738262
Utgivningsår: 2009
På en jorden runt-resa fann australiske George Pesor den stora kärleken. I en proppfull tysk tågvagn började blonda svenska Liselotte tala med honom, ett samtal som skulle leda till både bröllop och barn. Men Liselotte och George levde inte lyckliga i alla sina dagar. Deras kärlek slutade i en hätsk skilsmässa och en bitter strid om barnen som inte tog slut förrän en av dem hamnade i fängelse.
Inte utan mina söner är Georges berättelse om hur hans före detta fru kidnappade deras två pojkar och gick under jorden. Ända sedan George fått vårdnaden om Oliver och Nicholas och flyttat hem till Australien, hade han oroat sig för barnens säkerhet. Liselotte sa ofta att när pojkarna väl kom till Sverige skulle de inte åka hem till Australien igen. Trots detta fick hon av en australisk familjedomstol rätt att umgås med dem under fyra veckor i Sverige hösten 2008. Några dagar innan det var dags att återvända till Melbourne igen talade de i telefon med sin pappa. De såg fram emot att komma hem igen, börja skolan och träffa alla kompisar. Det var sista gången på mycket länge som George hörde deras röster. De fanns inte med på planet, telefonen var död och ingen av Liselottes släktingar visste var de fanns. Påstod de.
I haagkonventionen har Sverige förbundit sig till att bekämpa att barn olovligen förs bort. Trots detta stod myndigheterna handfallna. Varken UD eller svensk polis hade en aning om hur de skulle hitta pojkarna.
När George insåg detta fattade han sitt beslut: Han var tvungen att hitta dem själv, kosta vad det kosta ville. För en sak var han alldeles säker på: Så tänkte han inte leva sitt liv – inte utan sina söner!
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som häftad.

Författare: Sandra af Winklerfelt Hammarberg och John Leander
ISBN: 9789186293055
Utgivningsår: 2011
Ångest är – tvärtemot vad många tycker – varken onormalt eller skamligt. Genom evolutionen har den snarare inneburit ett överlevnadsvärde, som gett oss möjlighet att snabbt upptäcka och reagera på faror.
Detta är grundperspektivet i boken, som är skriven av journalisten John Leander och Sandra af Winklerfelt Hammarberg, läkare och specialist i allmänmedicin. Den belyser hur både patienter och vårdpersonal upplever ångest och olika ångestrelaterade symptom och besvär, som smärtor, hjärtklappning, andnöd, utmattning, med mera.
– Nio av tio av mina patienter på vårdcentralen har oklara symptom som jag sällan hittar en mätbar eller objektiv förklaring till. Ändå är deras lidande minst lika svårt som många med ”riktiga” sjukdomar, säger Sandra.
– Med titeln ”Hej Ångest” vill vi visa på att man med rätt verktyg kan lära sig se och hantera sin ångest, istället för att lägga stor kraft på att försöka undvika den eller som sjukvårdspersonal bara försöka ta bort den.
Boken bygger på den framgångsrika behandling, baserad på KBT i grupp, som Sandra har utvecklat i samarbete med Ångestprogrammet, PsykiatriCentrum Karolinska och vårdcentralen Kronan i Sundbyberg. Den vänder sig både till patienter med ångestbesvär och till alla de läkare de möter i primärvården.
Sandras metod testas nu på flera vårdcentraler och hon är en efterfrågad föredragshållare i hela landet.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Sakina Ntibanyitesha
ISBN: 978-91-86293-27-7
Utgivningsår: 2015
Kabibi, Igala och Anastasia möts i ett flyktingläger i Kongo-Kinshasa. De lyckas få flyktingstatus genom FN och komma till det paradis de drömmer om. Men till deras sorg hamnar de i olika världsdelar.
Kabibi hamnar i en liten stad i norra Sverige – ett långt steg från den lilla byn i Burundi, där hon växte upp.
Hon försöker förstå de tystlåtna människorna i hennes nya hemland. Hon läser svenska på sfi, hon går på disco och får oväntat nya vänner i det homosexuella paret Chris och Jahn. Hon träffar svensken Bo, som vill att hon ska laga korv och mos åt honom, och hon lär känna Ester från Uganda som vill hjälpa henne att hitta en rik gubbe att gifta sig med.
Vi får följa de tre tjejernas öden i sina nya hemländer, hur de plågas av sina ohyggliga minnen från kriget och sin hemlängtan.
Det paradis de drömde om visade sig inte finnas. Även här pågår ett krig.
Krig i Paradiset är Sakina Ntibanyiteshas första ­roman. Hon är född i Burundi och kom till Sverige som flykting för tolv år sedan. Hon utbildade sig till under­sköterska och började samtidigt skriva om sitt liv. 2012 kom de två första delerna av hennes självbiografi »Ormbarn« och »Farligare än djur«.
Sakina mottog De Vylder-stipendiet för Invandrar­författare 2014.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Catharina Bergsten
ISBN: 978-91-86293-24-6
Utgivningsår: 2014
Joar förbereds för stamcellstransplantation. Han är fem år och svårt sjuk i leukemi. När familjemedlemmarna testas som potentiella donatorer uppdagas det att Leo inte är biologisk far till barnet. Det blir upptakten till en traumatisk tid för Leo då han måste försöka hantera flera omstörtande händelser samtidigt. Dag för dag minskar dessutom möjligheterna att rädda Joars liv.
”Leo” är en relationsroman om lojalitetens och kärlekens gränser. I den här historien ställs barn mot barn i en familj som hastigt trasas sönder. Kan man sluta att älska ett barn? Kan man sluta att älska sitt barn? Det är två av historiens frågor.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Henrik francke
Fotograf: Helén Pe
ISBN: 978-91-86293-33-8
Utgivningsår: 2016
En bok om Leva – ett kreativt nav på Gotland. Med arkitektur, design, konst, mat och musik som verktyg vill man på Leva skapa positiv och hållbar förändring. Leva skapar innovativa och ekologiska hus, här finns ett stenugnsbageri, restaurang och gårdsbutik, och här sker hela tiden mängder av kreativa utbyten – allt med utgångspunkt i ett hållbart perspektiv. Men i inspirationsboken från Leva finns inga pekpinnar eller förmaningar – bara idéer som gör det roligare att äta, bo och handla.
Boken är uppdelad i sju kapitel där vi möter vi de eldsjälar som tillsammans skapar den säregna och mångfacetterade upplevelse som Leva symboliserar. Läs om hur Leva vill revolutionera hur vi bygger hus i Sverige, hur man odlar med naturen i stället för mot, och njut av Leva-gängets favoritrecept.
Grundare till Leva är Helena Bloom, arkitekten som vill att vi själva ska bestämma över våra boenden snarare än att boendeformen bestämmer över oss, och Susanne Liljenberg, serie-entreprenören som drivs av att göra drömmar till verklighet.
Köp boken direkt av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Sofie Weidemann
ISBN: 978-91-86293-39-0
Utgivningsår: 2017
Längre bort än hem är en relations­roman om ofrivillig barnlöshet, adoption och kvinnlig vänskap. Om när längtan efter familj står mot självupplevt utanförskap. När kärlek står mot rädsla. Längtan mot bitterhet. Och om hur det känns när skillnaden mellan utsida och insida är stor.
My och Helena är bästa vänner. De har följt var­andra sedan barndomen, flyttat till Stockholm tillsammans, utbildat sig, festat, slitit, gråtit och blivit vuxna tillsammans.
My är den rastlösa, explosiva konstnären som lever med Peter och deras dotter Li-Lou. My är adopterad från Kina och upplever trots sin starka personlighet att hon är identitetslös, en människa utan hem.
Helena är den duktiga flickan, uppvuxen med en ensamstående mamma, pappan var alkoholiserad och försvann tidigt ur hennes liv. Hon försöker leva upp till sina egna förväntningar om att räcka till, vill alltid göra rätt. Hon lyckas bra i ­karriären men är ensam och ingår som en extramedlem i Mys familj, där hon är varje ledig stund.
Vännerna stöttar, roar och älskar varandra utan hemligheter. Tills den dag, när Helena berättar att hon längtar så oerhört efter en egen familj, efter ett barn. Och att hon har försökt att bli gravid med olika män i över ett års tid.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Ingela Bendt
Fotograf: Ewa Stackelberg
ISBN 9789186293437
Utgivningsår 2017

Vårt mångtusenåriga kvinnoarv har blivit undanträngt och glömt. I boken Madonna talar mödrarna och gudinnorna igen. De kommer till liv som symboler för kraft, sexualitet och visdom. Här reser sig kvinnan i sin fullhet, inte förminskad och nedvärderad av patriarkala normer. Madonna följer den nutida kvinnans rötter i mytologi, politik och historia. Det fanns en tid då talet 13 var en kvinnlig symbol, ett lyckotal, ormen en kraftsymbol förknippad med den kvinnliga gudomen och då fredagen var en lyckodag, bästa dagen för giftermål.
Genom konstnären Lena Lerviks skulpturer gestaltas en dold berättelse i ord och fotografi. Hennes sökande bakåt i historien liknar en upptäcktsresa. Här framträder en jordad madonna, en fast förankrad modersbild. Möt den Stora modern, Jungfru Maria och gudinnorna Isis, Artemis och Ishtar.

Elva aktuella tänkare och debattörer belyser och utvidgar temat. Vad säger genusvetaren, idéhistorikern, prästen, socialantropologen, psykoanalytikern?

Fotografier och teckningar av Ewa Stackelberg och text av Ingela Bendt.

Ingela Bendt har tidigare gett ut bland annat Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad, Ett hem för själen Ellen Keys Strand, Refugium trädgård som tillflykt och Skilsmässa ritualer vid separation. Ewa Stackelberg arbetar med utställningar och böcker. Hon har bland annat gett ut Berättelse för levande och Fotogram fotografi utan kamera.


Författare: Pelle Svensson
ISBN 9789186293451
Utkommer 12 december 2017

Pelle Svensson formades av sin hårda uppväxt i ett norrländskt arbetarhem. Han blev en tävlingsmänniska. Att vinna var det enda som räknades.

Pelle »Swing« blev tvåfaldig världsmästare i brottning och var obe­segrad i Sverige under 13 år.

Samtidigt med den omänskligt hårda träningen läste han in en jur.kand på rekordtid och lade grunden för en makalös karriär som kändisadvokat med spektakulära brottmål som specialitet, och idrottsledare på internationell nivå.

I boken berättar han om sitt liv och sin karriär. Om hur han själv dopade sig och hur den födde en livslång kamp mot dopning och korruption inom idrotten, om hur han upptäckte att Thomas Quick var en falsk seriemördare, om sin envisa kamp för att få resning för oskyldigt dömda, och om de omskrivna fallen han var inblandad i, som Åmsele­morden, Lindomefallet, bombmannen …

Han presenterar också övertygande bevisning och motivbild för hur mordet på Olof Palme gick till.

Men det tuffa tempot hade ett pris. Hård kritik från kollegor och ett skoningslöst mediedrev, tillsammans med alkoholmissbruk, ledde fram till en total kollaps 1994.

Det tog flera år för Pelle Svensson att resa sig, men han är nu nykter sedan 14 år. I vår fyller han 75 år och nu avslutar han karriären för att helt ägna sig åt familjen.

»Den här boken är min livsberättelse. Jag har skrivit den för att bemöta all den orättvisa kritik jag fått under hela min karriär«


Författare: Tonchi Percan
ISBN: 978-91-978540-7-8
Utgivningsår: 2010
Maria Wetterstrand var före valet 2010 den klarast lysande super­stjärnan i svensk politik. Hon var populärare än Mona Sahlin och åtnjöt nästan lika stort förtroende som Fredrik Reinfeldt. Och hon gick hem bland de unga väljarna.
Vem är hon då, vår yngsta partiledare och nya stjärnpolitiker? I den här boken får vi veta mer om hennes uppväxt i Eskilstuna, där hon föddes 1973 och som 15-åring bildade en lokalavdelning av Grön Ungdom. Vid 23 blev hon språkrör för ungdomsförbundet på riksplanet. 2001 blev hon riksdagsledamot och året efter språkrör för Miljöpartiet de Gröna.
– Jag är själv inte miljöpartist, men av alla politiker är jag mest nyfiken på Maria Wetterstrand. Jag vill veta hur hon med sin gröna vision vill rädda världen, säger författaren Tonchi Percan.
Tonchi är frilansjournalist med rötter i Kroatien. Han har under det senaste året jobbat mest för Medierna i p1, men har en bakgrund som utrikesreporter, grävande journalist på svt och redaktör på tv8. Han har arbetat med dokumentärer för tv4, och gjort radioprogram om den nya litteraturen på Balkan.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Peter Streijffert
ISBN: 978-91-86293-08-6
Utgivningsår: 2012
Hemlagad lunch för bara 9 kronor i snitt, är det möjligt?
Ja, det har kocken och journalisten Peter Streijffert bevisat många gånger om i sin matduell, som han utkämpat på webben sedan 2008. Varje dag jämför han kostnad och tidsåtgång för sin hemlagade mat med Findus snabbaste snabbmat. Och han vinner. I skrivande stund är ställningen 273–14 till Peter.
Ändå gäller duellen bara de grenar som Findus borde vara bäst på – tid och pengar. Att tävla om kvalitet skulle inte vara någon match. Peters mat är helt enkelt mycket nyttigare, miljövänligare, godare och mer förföriskt doftande. Peter lagar allting från grunden, oftast med ekologiska och förstklassiga råvaror.
– Det handlar ytterst om att lägga om sin livsstil och det är svårt. Just därför är snabbmaten så förförisk. Den får oss att tro att vi sparar lite tid. Se mer på Smakbalans.se
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Karl-Ola Nilsson och Fredrik Runsiö
ISBN: 978-91-977382-5-0
Utgivningsår: 2009
Hur förbereder man sig inför en mediegranskning? Hur vänder man uppmärksamheten till sin egen fördel? Och hur rider man ut den med anseendet i behåll?
Mediedrev 2.0 bygger på succén från 2005. Den är helt uppdaterad med nyskrivna exempel. Boken ger handfasta råd och mängder av praktiska exempel. Dessutom får du en spännande inblick i några av de mest spektakulära mediehändelserna under de senaste åren. Mediedrev 2.0 riktar sig till kommunikatörer, ledningsgrupper i företag och organisationer, politiker och andra som uppträder i offentligheten.
Författare är Karl-Ola Nilsson, mediekonsult och Fredrik Runsiö, seniorkonsult på Gullers Grupp. De har ett gemensamt förflutet som pressekreterare respektive informationschef på fackförbundet Kommunal.
Några pressröster om första upplagan av Mediedrev:

»Spännande läsning och mycket nyttiga tips och råd«
Stockholms Näring

»Instruktiv för den som vill bygga en mediestrategi«
Tidningen Chef

»Konsekvent inifrån-perspektiv«
Bibliotekstjänst

Boken är slutsåld!


Författare: Monica Antonsson
ISBN: 978-91-977382-1-7
Utgivningsår: 2008
Mia Eriksson, som tillsammans med Liza Marklund skrev Gömda, Asyl och en rad andra böcker är inte den hon utger sig för att vara. Hon är inte gymnasieekonom. Hon gick inte ut med 4,8 i snitt. Hon har aldrig haft möjlighet till läkarutbildning och har heller aldrig haft ett toppjobb på bank. Mia gick i specialklass hela sin skoltid och fick 2,7 i snitt. Det räckte till ett jobb på en lunchbar. Från 1983 levde hon nästan helt på socialbidrag.
Mia har kostat skattebetalarna miljoner. Hennes man var ingen norrlänning vid namn Anders utan chilenare. Han anklagades för mordförsök på Mias f d fästman och hamnade i fängelse. När han frigavs flydde familjen. Om någon var jagad, så var det han inte Mia. Hon och barnen hade inte behövt gömma sig.

Boken är slutsåld.


Författare: Eriksson, Tomas
ISBN: 978-91-86293-21-5
Utgivningsår: 2014
Sommaren 1974 bestämmer sig den nyexaminerade läraren Håkan Ågren för att flytta från Stockholm till Lekebruk i Närke. Där, i det lilla samhället, tror han att han ska få möta människor som är vänligare, mjukare och mer jordnära än dem
han träffar i storstaden, och att hans pedagogiska ådra ska få blomma ut.
Han kunde inte ha mer fel.
För i det brutala brukssamhället Lekebruk möter han nepotism, homofobi, en aggressiv motvilja mot förändringar och ett förakt för nollåttor.
Håkan är en vek kille, mer van vid stillsamma samtal vid borden på Stockholms kaféer än vid att dricka hembränt ur dunk, köra motocross eller slåss med raggare på parkeringen
utanför en logdans.
Håkan kämpar, emellanåt inte utan framgång, men dras obevekligt mot sin undergång.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Premleena Wettergran
ISBN: 978-91-86293-26-0
Utgivningsår: 2015
Boken bygger på författarens egna utlämnande upplevelser från uppväxten i en dysfunktionell familj och längtan efter en mamma som inte är närvarande, till ett uppvaknande och mötet med sig själv i en djupare medvetenhet.
New Life Vision – Konsten att leva riktar sig till dig som vill leva sannare och närmare ditt inre, i harmoni och i medvetande till din egen kraft och kreativitet. I boken finns också övningar, baserade på Premleenas yrkeserfarenhet inom personlig utveckling, där läsaren på egen hand kan påbörja sin inre resa för att nå närmare det sanna jaget och hur det kan bereda väg för en ny riktning i livet.
– Precis som en bil som behöver service så har människor också ett behov att blicka inåt och ställa sig frågan ”hur mår jag, hur mår mitt inre?”, säger Premleena Wettergran.
– Livet handlar om att leva kärleksfullt, och att börja lyssna till sig själv är det första steget för att börja leva det liv som man faktiskt är född att leva, både privat och yrkesmässigt
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Johnny Martinsson
ISBN: 978-91-86293-18-5
Utgivningsår: 2014
Kärleken är inte logisk. Den håller sig inte inom några förut­bestämda regler eller ramar. Den verkar göra som den vill. Lika okontrollerbar som vädrets makter.
Johan blir smärtsamt medveten om att det är så det förhåller sig. Trots sin psykologutbildning och erfarenhet, står han handfallen när han börjar inse att allt inte står rätt till med kvinnan han för­älskat sig i. Det som verkade så rätt förändras snart till något som sätter allt djupare spår i själen.
Men han vill inte se och väljer att blunda för signalerna. Allt för att få vara kvar i de starka krafter kärleken representerar. Hur förgörande de än må vara.
Och du ska kalla dig man är en inblick i en relation som präglas av kärlekens destruktiva krafter, där en person utsätter sin partner för en allt mer avancerad form av misshandel. Men också vad som får en människa att bli kvar där. Och göra våld på sig själv. I kärlekens namn.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Peter Streijffert
ISBN: 978-91-86293-11-6
Utgivningsår: 2012
När du planterar persilja på fönsterbrädan är du plötsligt på väg att bli en odlare. Att odla för köket handlar lika mycket om matlagandet. Allt som du odlar kan användas. Du skördar och tillagar när det är som bäst.
Här får du odlingstips för den mindre odlingen, för balkong, uteplats, trädgård och kolonilott. Hur du planerar och lägger upp din lilla odling för att få så bra råvaror som möjligt till köket. Plus recept förstås.
Några exempel på nyttigheter ur boken: Samplantera och spar utrymme / Rätt gröda på rätt plats / De bästa grönsakerna på liten yta / Balkongen som orangeri – odla året runt / Gödsling med gräsklipp / Höga, smala, fyrkantiga krukor spar plats. Korg är lätt och rätt / Bönor och ärtor tar liten plats i krukan och gödslar fint.
– En hemodlad tomat är inte bara läckrare än den köpta, den sparar in en massa transporter också, säger Peter Streijffert.
– Så när du odlar din mat gör du hela världen en tjänst. Se mer på Smakbalans.se
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Sakina Ntibanyitesha
ISBN:978-91-86293-14-7
Utgivning: 2012-09-01
»Att kriget bröt ut kändes som en befrielse. Det kanske låter underligt men för mig skulle kriget i mitt hemland bli en utväg från ständigt lidande och utsatthet. Jag tänkte: nu äntligen ska jag bli skjuten och få dö, bli befriad och få vila i frid. Men det skulle visa sig att det blev värre.«
Ormbarn är Sakina Ntibanyiteshas egen berättelse från Burundi, Rwanda och Kongo. Om ett barns och ung kvinnas utsatthet i skuggan av etniska konflikter och krig. Om ett nästan ofattbart lidande i ett samhälle genomsyrat av våld och hat, där männen tar för sig av kvinnor som kommer i deras väg och där ett människoliv inte är mycket värt.
Sakina Ntibanyitesha växte upp utan sina föräldrar. Hennes skolgång blev eftersatt, men hon fick sin mormors berättelser vid lägerelden. Och som sjuåring blev hon själv en sagoberätterska för de nunnor som bistod henne en av de gånger hon behövde hjälp. Först som vuxen fick hon möjlighet till att studera. Idag bor Sakina i Luleå och arbetar som undersköterska. Hon berättar med en lätthet i språket. Och trots allt det tunga talar hon om försoning med sina förövare.
Ormbarn är den första boken i en serie av tre.
»Jag har så mycket att berätta och det tar aldrig slut. Varje dag jag vaknar dyker berättelser upp i minnet som jag vill förmedla.«
Sakina Ntibanyitesha
»Ett hjärtskärande levnadsöde, där Sakina vägrar se sig som offer. Efter flera besök i Afrika upphör jag aldrig förvånas över den okuvlighet och det mod som finns i en ofta utsatt vardag.«
Karin Malmsten, journalist Sveriges Radio
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Pelle Svensson
ISBN: 978-91-977382-3-1
Utgivningsår: 2009
Mordrättegångarna mot Thomas Quick är Sveriges största rättskandal genom tiderna.
Quick erkände 33 mord och dömdes för åtta. »Quickkarusellen« pågick under nästan hela 90-talet när Quick nerdrogad och förvirrad vallades runt på påstådda mordplatser och gravgömmor. Inga vittnen hade sett honom. Inga brottsplatsfynd hittades som kunde binda honom till brotten. Han dömdes enbart på sitt eget erkännande. Med all sannolikhet är han oskyldig till alla morden. Därmed går kanske åtta mördare fria.
Hur var det möjligt att det kunde gå så fel?
Pelle Svensson har gått igenom alla domarna och ger här en analys av hela »Quickkarusellen«. Det är en skrämmande läsning som blottar stora sprickor i vårt rättsväsende. Sakta växer bilden fram av en urspårad psykoterapi, överdoser av psykofarmaka, havererat polisarbete och en sektliknande grupp av »troende«, bestående av åklagaren, förhörsledaren, försvarsadvokaten, psykologen, med flera.
I början var de säkert övertygade om att de hade att göra med en seriemördare av internationella mått. När de började förstå att Quick berättat sagor lades locket på. Och trycktes till ordentligt. Men de hade inte räknat med Quick själv. Nu söker han resning och domarna kommer sannolikt att rivas upp.
Pelle Svensson är stridbar advokat, författare och före detta elitidrottsman med en guldkantad karriär som brottare. Som advokat har han haft flera omtalade mål, som Åmselemorden och Lindomemordet, bland många andra.
Boken är slutsåld!

Författare: Kerstin Ivarsson
Författare: Johan Andersson
ISBN: 978-91-86293-368-3
Utgivningsår: 2017
Olof är en frisk fläkt på det trötta arbets­förmed­lings­kontoret i Malmö. Han beundras för sin otroliga förmåga att skaffa jobb till långtidsarbetslösa. Visserligen är han sällan på sin arbetsplats, och lönebidragen han beviljar företagen är kanske väl tilltagna, men han gör ett fantastiskt jobb, tycker arbetskamraterna.
Alla utom en.
Råttan är en skrämmande historia om hur den organiserade brottsligheten nästlar sig in i byrå­kratins korridorer och plundrar skattebetalarna på välfärdsmiljoner. Myndig­he­terna saknar effektiva kontroll­­system för att avslöja dem och står handfallna när vita pengar rullar in i skumma företag. De kriminella drar sig inte för att skada eller till och med döda, och den som står i vägen får betala ett högt pris.
Råttan är den första boken i serien om visselblåsaren Alex. Historien är fiktiv, men den bygger på verkliga händelser.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Eva Gabrielsson och Gunnar von Sydow
ISBN: 978-91-977382-7-9
Utgivningsår: 2010
När Stieg Larsson dog fick hans sambo Eva Gabrielsson ingen arvsrätt efter Milleniumförfattaren. Enligt sambolagen hade de formellt varit ensamstående på samma adress i 30 år. Hon fick varken rätt till efterlevandeförsäkring eller ppm. Inte ens den gemensamma bostaden hade hon någon självklar rätt att ärva.
Eva Gabrielssons fall är långt ifrån unikt. I Sambo – Ensammare än du tror skriver hon, tillsammans med journalisten Gunnar von Sydow, om samhällets otidsenliga syn på samboförhållanden och den ännu märkligare sambolagen.
På ett underhållande sätt berättar de om en nästan okänd del av svensk vardagsjuridik.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Peter Streijffert
ISBN: 978-91-86293-30-7
Utgivningsår: 2015
Upptäck smakernas värld. Vad avgör hur maten och vinet smakar? Hur gör man för att undvika dåliga kombinationer och hur prickar man rätt?
Peter Streijffert lotsar dig till smakupplevelser du inte visste fanns. Med hundratals vinprovningar och matkurser i ryggen berättar han på ett avslappnat och ledigt sätt hur du väljer de bästa vinerna till den mat du vill äta, oavsett om det är vardag eller fest. Härliga och lättlagade recept, som till största delen är vegetariska, varvas med insikter om kombinationerna som fungerar – smakerna du alltid kommer att lyckas med. Se mer på Smakbalans.se

Köp boken till bäst pris här.


Författare: Matts Heijbel
ISBN: 978-91-977382-9-3
Utgivningsår: 2010 (Tredje uppdaterade upplagan 2014)
Berättelser från företag och organisationer är viktiga verktyg för att nå framgång. Med hjälp av händelsebaserat berättande kan man locka till sig kunder, rekrytera rätt medarbetare och höja motivationen i arbetet.
Ingen svensk har som Matts arbetat med corporate storytelling i praktiken.
Boken, som innehåller ett hundratal berättelser från svensk arbetsliv, vänder sig till chefer på alla nivåer. Man kan läsa den för att roas och fascineras, eller som ett avstamp till att själv börja använda storytelling i sin organisation.
Matts är en efterfrågad före­dragshållare. Mer än 20 000 har sett honom före­läsa och 2 500 läser regelbundet hans blogg. Hundratals företag och organisationer har anlitat honom genom åren.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som MP3-bok.

Författare: Johan Frisk
ISBN: 978-91-977382-8-6
Utgivningsår: 2010
Användningen av socker och sötningsmedel ökar explosionsartat. Nu modifieras även vanliga livsmedel, till exempel såser och färdigrätter, för att smaka sött.
Trots högre risk för övervikt, diabetes och cancer fortsätter vi att öka konsumtionen av sötma. Vissa kallar den för en drog.
Sötsug går igenom sockrets historia, sötmans kemi, synte­tiska sötningsmedel, med mera. Boken be­rättar också historien om stevia, den sydamerikanska örten som många ser som framtidens sötningsmedel.
Johan Frisk är journalist som bland annat arbetar för Magasinet Filter. Han har tidigare skrivit romanen Första gången han hörde ljuden var en onsdag (Wahlström & Widstrand 2002).
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Jonas Cederquist
ISBN: 978-91-86293-35-2
Utgivningsår: 2016
Ta mig tillbaka är en berättelse om vänskap och kärlek, känslor och svek, drömmar och verklighet. Boken är en fristående fortsättning på Huset som trollade med tiden, där Amanda blir vän med Britta, som tycks komma från en annan tid. Amanda har nu fyllt 11 år och i hennes värld är kompisar, skolan, familjen och kärleken i fokus. Hur ska det bli med Simon, som just flyttat in i det nya huset på Brittas gamla tomt? Hur ska det bli med gamla bästisen Emma, som har förändrats? Och kommer Amanda att träffa Britta igen?

Köp boken av en internethandel till bäst pris här.


Författare: Sture Bergwall och Sten-Ove Bergwall
ISBN: 978-91-977382-2-4
Utgivningsår: 2009
Thomas Quick var Sveriges genom tiderna värste seriemördare. Han dömdes för åtta mord och erkände många fler. Men han ljög, han fantiserade. I boken avslöjar Sture Bergwall hur det gick till när hans alias Thomas Quick föddes och dog.
Han berättar om hur han drogades, hur han förleddes av en tvivelaktig psykoterapi, hur bevis för hans skuld fabricerades av åklagare och polis, hur belägg för att han var oskyldig »glömdes« av försvarsadvokaterna.
Här berättar också hans bror Sten-Ove Bergwall om hur det var att vara anhörig till en seriemördare och få familjelivet smutskastat i media.
I en gripande och spännande dialog mellan bröderna får vi uppleva deras barndom och uppväxt, deras trauman och syskonskapets splittring och deras mödosamma väg till förståelse och förlåtelse.

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok. och pocket.


Författare: Inga-Lill Morell
ISBN: 978-91-86293-42-0
Utgivningsår: 2017

Tänk om alla flickor såg likadana ut och hette Lisa  … Tänk om alla pojkar såg likadana ut och hette Peter  … Vad tråkigt det vore.

Den här boken vänder sig framför allt till dig som arbetar med barn i åldrarna 3–9 år. Den hjälper dig att tillsammans med barnen prata om alla barns lika värde. Boken vill förmedla att även om vi ser olika ut och har olika förutsättningar så har vi ungefär samma känslor och behov.

Inga-Lill Morell är förskollärare med 40 års erfarenhet av ar­bete med barn. Hon har också två söner med diagnosen Angelmans syndrom. Boken har hon skrivit tillsammans med sin förskoleklass på Solenskolan i Härnösand.

Sagt om TÄNK OM …

»… ett fint underlag att tillsammans med barnen resonera kring barns lika värde.« /Tidskriften Förskolan

»… många fina grepp när det gäller att tala om funktionshinder och handikapp tillsammans med yngre barn.« /FUB-kontakt (numera Unik)

»stimulerar till diskussion och eftertanke utan att ›slå på fingrarna‹.« /Bibliotektjänst

Köp boken av en internethandel till bäst pris här.


Författare: Elisabeth Hermon och Stefan Lundström
ISBN: 978-91-977382-0-0
Utgivningsår: 2005
I boken Vingklippt berättar Elisabeth Hermon om sitt liv, hur hon blev misshandlad, hotad och förföljd, men lyckades vända sin skräck till en positiv kraft. Hon byggde upp stiftelsen Trossen för att hjälpa människor i liknande situation.
Men 1992 krossades hennes livsverk när Liza Marklund i Expressen skrev att hon lurade kommuner på pengar som hon stoppade i egen ficka, samtidigt som kvinnorna lämnades åt sitt öde. Polis och åklagare utredde om det fanns skäl till brottsmisstanke och kom fram till att anklagelserna hel saknade grund. Hon friades därmed helt från Liza Marklunds och Mia’s anklagelser. Ändå upprepades lögnerna i boken Asyl, som Marklund återigen skrev tillsammans med Mia Eriksson, och i romanen Paradiset, som också filmatiserats.
Än idag lider Elisabeth av vad hon utsattes för för 17 år sedan. Hon har diagnosen PTSD, posttraumatiskt stressyndrom.
– Det går inte att sudda bort vad de gjorde och konsekvenserna för mig och andra oskyldiga som drabbats så någon verklig upprättelse för vad de gjort mot mig kan jag aldrig få, men jag tycker jag förtjänar en förklaring, säger hon.
– Jag vill förhindra att andra råkar ut för samma sak. Och jag vill skapa debatt om hur långt man kan gå i yttrandefrihetens namn ochvar gränsen går innan utsatta människor får konkret juridisk möjlighet till att föra sin talan och lagens hjälp för att freda sig.

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok.


Titel: Alla kan tala – Vältalig med sju enkla knep
Författare: Eva Kihlström
ISBN: 9789186293062
Utgivningsår: 2011
Att vara en god talare är inget man föds till. Men om man följer bokens sju enkla principer gör man garanterat succé. Råden, som är baserade på forskning om vad som ger karisma, är lika användbara på jobbet som på fest.
Ur innehållet: Bildspråk säger det bäst. När orden är borta lever bilden kvar. / Använd kroppsspråket till din fördel. / Claptrap, konsten att locka fram en applåd. / Närvaro, en bortglömd karismafaktor.
När Handelshögskolan i Stockholm frågade hundra svenska toppchefer vad som krävs för framgång i näringslivet, kom förmågan att övertyga högst. Som nummer två kom att skapa relationer. Människor med karisma är bra på båda.
Hör du till dem som är livrädd för att tala inför grupp? Lägg krut på framgångsfaktorerna, det som bevisligen fungerar. Då upptäcker du snart den sköna känslan att stå i centrum och bli lyssnad till.
– Varför lyssnar vi till somliga medan andra går oss likgiltigt förbi? Hur kan en viss person förändra hela atmosfären i ett rum, frågar sig Eva Kihlström?
– Närvaro, energi och passion är en förklaring. Finna glöden i ditt liv kan bara du själv göra. Det andra kan du lära dig. Börja med att läsa den här boken.
Alla kan lära sig knepen i boken! Karisma garanteras inte, det ligger alltid i betraktarens ögon, men om du håller dig kort, använder bildspråk och andra ”soundbites” och bara säger det du verkligen menar – då blir du ansedd som en fantastisk talare!
Alla som köper boken får också tillgång till TalAkuten, en blogg med mängder av tal, rim, sångtexter för födelsedagar, bröllop, dop, begravning och andra högtidliga sammanhang.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok.

Titel: 12 talares tankar om kommunikation
Författare: Anna Almberg, Anna Bellman, Antoni Lacinai, David Phillips, Inger Hansson, Johan Appel, Johan Dahl, Jon Forssell, Lena Skogholm, My Gross, Patrik Nordkvist och Sofia Karlsson.

ISBN: 9789186293468
Utgivningsår: 2018

Vad gör du om du måste kommunicera men inte vill? Hur får du igång en dialog i ett stormöte? Går det att rädda dina tråkiga PowerPoint-bilder? Har ni utmaningar i er interna kommunikation? Har du svårt att förstå det andra könet? Hur kan du kommunicera på topp när du träffar en kund, en kollega eller en medmänniska?
Här får du tolv talares unika tankar om kommunikation. Män­niskor som ger inspirerande och kunskapsfyllda föreläsningar till företag, skolor, kommuner och andra organisationer i Sverige och världen. Några ger dig konkreta tipslistor, medan andra bjuder på tankar, teser eller träffande berättelser. Varje talare har sitt eget ämnesområde, sitt eget språkbruk och sitt eget kapitel.
Avsändare är inte bara författarna utan också talarbranschens egen förening, för professionella talare och moderatorer: NSA Sweden (National Speakers Association).

De 12 författarna i boken är: Anna Almberg, Anna Bellman, Antoni Lacinai, David Phillips, Inger Hansson, Johan Appel, Johan Dahl, Jon Forssell, Lena Skogholm, My Gross, Patrik Nordkvist och Sofia Karlsson.

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok


Författare: Johan Ohlson
ISBN: 978-91-86293-40-6
Utgivningsår: 2017
med manusmetoden betraktar du ditt liv som en film eller en teaterföreställning. Den ger svar på livsviktiga frågor som: Spelar jag huvudrollen i mitt eget liv? Om inte, vem gör det då? Var befinner jag mig i ­hand­lingen, hur kommer det att gå — och framförallt, kan jag ändra på det?
Du identifierar också med- och motspelarna i ditt liv, vilka de goda hjälparna är och vilka de onda är, som inte vill dig väl.
Manusmetoden tydliggör din livsberättelse. Men den tar också upp vad de dolda pusselbitarna berättar om dig. Drömmarna, och hur du konstruktivt kan använda dem.
Du väljer. Att bara följa ditt öde — eller ta kon­trollen och skriva om ditt livsmanus och bli — stjärnan i ditt eget liv.
Köp boken till bäst pris här.


Författare: Göran Vernersson
ISBN:978-91-86293-16-1
Utgivning: 2013-01-20
»Kan man sälja genom att intervjua kunderna? Javisst. Göran Vernersson har i tio år utbildat säljare, säljchefer och hela avdelningar i den coachande säljtekniken, som bygger på att ställa frågor. Nästan alla har fördubblat sina resultat. Några har tredubblat.
Nu är det din tur.
Vare sig du idag är en etablerad B2B-säljare eller en konsult/företagare som inte gillar att sälja, kan du med hjälp av denna bok bli något nytt. Du kan bli en coachande säljare. Då slipper du oroa dig för avslutet, slipper övertala kunderna, slipper känna dig påflugen. Du kan till och med underlätta för kunderna att säga nej och ändå sälja mer!
Att coacha till köp är helt enkelt en idealisk metod för alla som vill sälja mycket, utan att känna sig som »krängare«.
Dessutom löser metoden ett växande problem som alla säljare möter idag: vår egokultur.
Nästan ingen tänker på vad detta är eller varför det är ett problem. Men forskarna är överens: vi har fått en super-ego-kultur där alla vill prata om sig själva hela tiden. Detta bromsar all kommunikation, och gör traditionell försäljning svårare och svårare. Men här har du ett trumfkort. Du kan bli den som alla saknar i denna egotrippade värld: Den som lyssnar, ställer frågor, säger »berätta mer« och ger andra bekräftelse.
Och av bara farten kommer du själv att bli en bättre människa.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Sofia Gynge
ISBN: 9789186293031
Utgivningsår: 2011
Ett eget bed & breakfast. Så väljer du hus, så marknadsför du, så bemöter du dina gäster och så lagar du maten.
Många är de som bär på en längtan om att få äga och driva ett eget litet vandrarhem, Bed & breakfast eller pensionat.
Sofia Gynge drev vandrarhemmet Horrmundsgården strax norr om Sälen by i 12 år med sin familj. Hon delar här med sig av sina erfarenheter och av sin historia.
Boken är exklusivt formgiven av Eva Karlsson och rikt illustrerad av fotografen Hans Alm. Läsaren får massor av konkreta tips och råd om bland annat fastigheten, inredning, gästbemötande, marknadsföring, försäljning och affärsplanen. Ett kapitel ägnas även åt motivation och drivkrafter.
Ett av Sofias stora intressen är matlagning, och hon bjuder på sina bästa recept och tips från vandrarhemstiden. En stor del av boken innehåller härliga recept med olika frukostförslag, brunchrecept och picknicktips för olika årstider.
Dessutom inspirerar Sofia och några andra vandrarhemsvärdar med sina berättelser om hur det gick till när drömmen om ett vandrarhem blev sann för dem. Följ med i några spännande historier och vackra miljöer om livet som vandrarhemsvärd.
Målgruppen för boken är alla de som någon gång tänkt tanken att flytta ut på landet och starta ett Bed & breakfast, vandrarhem eller pensionat. Och det är inte så få. Fråga i din närhet får du höra.
Vad är din dröm och längtan? Har du haft den länge?
»Drömmen om Bed & breakfast, vandrarhem och pensionat« hjälper dig att förverkliga den.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Johan Ohlson
ISBN: 9789186293314
Utgivningsår: 2016
Bli din egen drömguide. Lär dig tolka dina drömmar och få unik tillgång till dina oupptäckta sidor.
Boken Drömtolkning innehåller en exklusiv metod där du steg för steg får reda på vad dina drömmar betyder bara för dig. Och blir ett verktyg till hur de kan hjälpa just dig, till skillnad från traditionella drömlexikon med samma tydningar för alla. Med Drömtolkning guidar du dig själv till nya insikter, ny kraft och kreativitet och chansen att förändra ditt liv.
Drömmarnas program finns redan inom oss, ­installerat och klart. Den här boken är din manual till tolkning och förändring ….
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Ingela Bendt
ISBN: 9789186293314
Utgivningsår: 2016
Ellen Key blev en världsberömd författare. En nyckel till sin tid – som chockerade samtiden med sin kärlekslära och vars idéer om pedagogik och barnuppfostran präglar oss än i dag.
På Strand förverkligade Ellen Key sin vision om vardagsskönhet – hemmet som en levande plats, med konst och blommor, öppet för ljuset och för vännerna. Men också hemmet som skydd och viloplats med möjlighet till eftertanke.
Ett hem för själen är ett personligt porträtt av Ellen Key – här möter vi kvinnan som utvecklade en livstro och som vände sig till naturen för att hämta kraft och finna stillhet.
Några pressröster
»Ett vackert och respektfullt porträtt av Ellen Key och hennes hem Strand … En skickligt uppbyggd berättelse, lättläst och engagerande skriven och rikt illustrerad med gamla och nya fotografier.« /Uppsala nya tidning
»En mycket vacker bok att njuta och inspireras av.« /Hudiksvalls tidning
»Ett praktverk om en unik kvinna och det fantasieggande, sköna hem hon skapade.« /Aftonbladet
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Ingela Bendt
ISBN: 978-91-86293-34-5
Utgivningsår: 2017
Ny! Aktualiserad utgåva med 70 procent nytt material.
Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad är starkt berörande och handlar om sorgens process för oss som mist barn och för er som möter oss i yrket. Inom vården, på förlossningen och sjukhuset, på mvc, bvc och inom eftervården, inom kyrka och församlingar, på begravningsbyråer, i skola och barnomsorg.
En mängd nya intervjuer med forskare och föräldrar. En kör av röster berättar om sorgen över att mista ett litet barn.
”Jag åkte rutschbana rakt ner i helvetet. Det gick blixtsnabbt. Men sedan tog det otroligt lång tid att ta sig upp!”
”Vi är många som har fått stöd och tröst av boken.”
”Ovärderligt för oss som ska hjälpa och stötta familjen genom sorgen”
Första delen handlar om sorgens process steg för steg. Vad hände när barnet dog? Begravning, minnesstund och andra ritualer. Sörja olika. Syskons sorg. Omgivningen. Gravid igen. Vem är jag nu och vem var jag innan? Uttrycka sorg i stället för att trycka inne. Vägen vidare – att växa ur sin sorg.
Andra delen. Vården: Hjälpa föräldrarna ta till sig det döda barnet. Begravningsbyrå, präst och församling: Skapa riter kring barnet. Skola, förskola och fritidshem: Bekräfta barnets sorg.
Läs boken enskilt eller använd den i samtalsgruppen, som utbildningsmaterial. Varje kapitel avslutas med frågor att tänka och samtala kring.
Boken ges ut i samarbete med Spädbarnsfonden, en rikstäckande ideell och partipolitiskt obunden förening, bildad av föräldrar som mist små barn.
Köp boken till bäst pris här.
Författare: Sakina Ntibanyitesha
ISBN: 978-91-86293-15-4
Utgivning: 2012-09-26
”Efter allt som hänt under min uppväxt i kriget, är det ett under att jag fortfarande lever. När jag ser mig själv i spegeln vet jag inte om det är jag, eller om jag ser en annan person som ser ut som jag. Allt det som jag gått igenom – jag har våldtagits, suttit i fängelse, misshandlats nästan till döds, levt under slavliknande förhållanden och varit på väg att avrättas – allt detta klarade jag mig igenom. Därför är det så svårt att förstå vem jag egentligen är.”
Farligare än djur är Sakina Ntibanyiteshas andra bok om sin ungdom och flykt undan kriget i Burundi, Rwanda och Kongo. Den här boken tar vid där den första boken, Ormbarn, slutade. Det var under den svåraste tiden i Kongo, när de som var från Rwanda och Burundi, blev kallade för ormar. Titeln på första boken, Ormbarn, syftar på detta nedvärderande uttryck.
”Mitt barn fick växa upp i Afrika under svåra förhållanden. Vi skildes för en tid, men jag fann honom igen. Det tog mycket av mina krafter, det gav mig svåra och djupa sår och jag fällde många tårar innan vi hittade varandra. Men vi gjorde det.”
Vi får följa Sakina i hennes kamp för överlevnad. Hon strider för att ge sin son ett drägligt liv, men har också två andra föräldralösa barn med sig när hon flyr från den ena krigshärden till den andra. Riktigt hur hårt hennes liv har varit är svårt att förstå, även om vi i boken får ta del av Sakinas berättarkonst. Den gåvan har hon ärvt från sin mormor, som varje kväll gav henne berättelser som vägledning i livet.
Farligare än djur är den andra boken i en serie av tre självbiografiska romaner om Sakinas liv.
”Jag slutar inte tänka på detta förrän jag vet vad krig egentligen är. Kriget har skadat mitt hjärta samtidigt som det har gjort mig stark mentalt. Kriget har tagit mina kära och nära och bestulit mig på dofterna från mitt ursprung.”
Sakina Ntibanyitesha
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.
»Jag har så mycket att berätta och det tar aldrig slut. Varje dag jag vaknar dyker berättelser upp i minnet som jag vill förmedla.«
Sakina Ntibanyitesha

Författare: Nicole Kling
ISBN: 978-91-86293-10-9
Utgivningsår: 2011
Funkisar – personer med funktionsnedsättningar – är världens största minoritet. Trots detta råder medieskugga över »funkisvärlden«. De lämnas utanför debatterna om jämlikhet och integration och märkligt nog omfattas de inte av lagen om hets mot folkgrupp.
Nicole Kling är journalist och syster till Larry Kling som har Downs syndrom. I boken tar hon upp en rad aktuella samhällshändelser, ­attityder och språkbruk. Nicole Kling går till botten med varför lyteskomik vinner mark, samtidigt som ­moralpanik utbryter när ica-Jerry gör entré i tv-­rutan. Hon resonerar kring fosterdiagnostikens påverkan på mångfald och driver tesen om alla människors lika ­värde.
Målgruppen för boken är alla som intresserar sig för samhällsfrågor och som vill lära sig mer om funkisars situationer. Inte minst riktar den sig till de 1,8 miljoner svenskar som lever med någon form av funktionsnedsättning och till alla deras familjemedlemmar och ­vänner.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Bo Gustafsson
ISBN: 978-91-86293-32-1
Utgivningsår: 2016
Boken vänder sig till dig som förhandlar yrkesmässigt, både i rollen som inköpare och säljare. Den går metodiskt igenom alla steg i förhandlingsprocessen, från de första förberedelserna fram till slutförhandlingen. Du får mängder av tips och råd.
Bo Gustafsson har sedan 1982 genomfört kvalificerade utbildningar i affärsförhandling och varit aktiv i ett stort antal affärsuppgörelser.
Boken går metodiskt igenom alla steg i förhandlingsprocessen, från de första förberedelserna och fram till slutförhandlingen. Du får mängder av tips och råd och kommer i framtiden att ha bättre kunskaper än de flesta som du kommer att förhandla med. Den gamla devisen ”proffs slår amatörer” gäller både för idrott och i affärer.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Tinna Lindberg
ISBN: 978-91-86293-36-9
Utgivningsår: 2017
En elefant kommer lufsande längs Bangla road i det bleka gryningsljuset. På djurets rygg sitter en död svensk man fastsurrad, naken på underkroppen.”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter… står det på lappen som är fastnålad på hans tröja – ett citat ur FN.s deklaration om de mänskliga rättigheterna.
Några dagar senare hittas ännu en svensk sexturist, dödad på liknande sätt, och Viktoria Lindh på ambassaden i Bangkok förstår att hon står inför den största konsulära utmaningen sedan tsunamikatastrofen. Tillsammans med sina kollegor Sara Al-Mayahi, och Birgitta Ståhl försöker hon lugna den oroade svenskkolonin i landet.
Samtidigt bedriver hon en egen brottsundersökning parallellt med den thailändska polisen, som är tyngd av korruption och byråkrati.
När Koh Lantas ”starke man”, ser ut att bli nästa offer, inser Viktoria att hon har lösningen mitt framför ögonen.
Förnedringen är diplomaten Tinna Lindbergs debutroman.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Ingrid Carlqvist
ISBN: 9789197738262
Utgivningsår: 2009
På en jorden runt-resa fann australiske George Pesor den stora kärleken. I en proppfull tysk tågvagn började blonda svenska Liselotte tala med honom, ett samtal som skulle leda till både bröllop och barn. Men Liselotte och George levde inte lyckliga i alla sina dagar. Deras kärlek slutade i en hätsk skilsmässa och en bitter strid om barnen som inte tog slut förrän en av dem hamnade i fängelse.
Inte utan mina söner är Georges berättelse om hur hans före detta fru kidnappade deras två pojkar och gick under jorden. Ända sedan George fått vårdnaden om Oliver och Nicholas och flyttat hem till Australien, hade han oroat sig för barnens säkerhet. Liselotte sa ofta att när pojkarna väl kom till Sverige skulle de inte åka hem till Australien igen. Trots detta fick hon av en australisk familjedomstol rätt att umgås med dem under fyra veckor i Sverige hösten 2008. Några dagar innan det var dags att återvända till Melbourne igen talade de i telefon med sin pappa. De såg fram emot att komma hem igen, börja skolan och träffa alla kompisar. Det var sista gången på mycket länge som George hörde deras röster. De fanns inte med på planet, telefonen var död och ingen av Liselottes släktingar visste var de fanns. Påstod de.
I haagkonventionen har Sverige förbundit sig till att bekämpa att barn olovligen förs bort. Trots detta stod myndigheterna handfallna. Varken UD eller svensk polis hade en aning om hur de skulle hitta pojkarna.
När George insåg detta fattade han sitt beslut: Han var tvungen att hitta dem själv, kosta vad det kosta ville. För en sak var han alldeles säker på: Så tänkte han inte leva sitt liv – inte utan sina söner!
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som häftad.

Författare: Sandra af Winklerfelt Hammarberg och John Leander
ISBN: 9789186293055
Utgivningsår: 2011
Ångest är – tvärtemot vad många tycker – varken onormalt eller skamligt. Genom evolutionen har den snarare inneburit ett överlevnadsvärde, som gett oss möjlighet att snabbt upptäcka och reagera på faror.
Detta är grundperspektivet i boken, som är skriven av journalisten John Leander och Sandra af Winklerfelt Hammarberg, läkare och specialist i allmänmedicin. Den belyser hur både patienter och vårdpersonal upplever ångest och olika ångestrelaterade symptom och besvär, som smärtor, hjärtklappning, andnöd, utmattning, med mera.
– Nio av tio av mina patienter på vårdcentralen har oklara symptom som jag sällan hittar en mätbar eller objektiv förklaring till. Ändå är deras lidande minst lika svårt som många med ”riktiga” sjukdomar, säger Sandra.
– Med titeln ”Hej Ångest” vill vi visa på att man med rätt verktyg kan lära sig se och hantera sin ångest, istället för att lägga stor kraft på att försöka undvika den eller som sjukvårdspersonal bara försöka ta bort den.
Boken bygger på den framgångsrika behandling, baserad på KBT i grupp, som Sandra har utvecklat i samarbete med Ångestprogrammet, PsykiatriCentrum Karolinska och vårdcentralen Kronan i Sundbyberg. Den vänder sig både till patienter med ångestbesvär och till alla de läkare de möter i primärvården.
Sandras metod testas nu på flera vårdcentraler och hon är en efterfrågad föredragshållare i hela landet.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Sakina Ntibanyitesha
ISBN: 978-91-86293-27-7
Utgivningsår: 2015
Kabibi, Igala och Anastasia möts i ett flyktingläger i Kongo-Kinshasa. De lyckas få flyktingstatus genom FN och komma till det paradis de drömmer om. Men till deras sorg hamnar de i olika världsdelar.
Kabibi hamnar i en liten stad i norra Sverige – ett långt steg från den lilla byn i Burundi, där hon växte upp.
Hon försöker förstå de tystlåtna människorna i hennes nya hemland. Hon läser svenska på sfi, hon går på disco och får oväntat nya vänner i det homosexuella paret Chris och Jahn. Hon träffar svensken Bo, som vill att hon ska laga korv och mos åt honom, och hon lär känna Ester från Uganda som vill hjälpa henne att hitta en rik gubbe att gifta sig med.
Vi får följa de tre tjejernas öden i sina nya hemländer, hur de plågas av sina ohyggliga minnen från kriget och sin hemlängtan.
Det paradis de drömde om visade sig inte finnas. Även här pågår ett krig.
Krig i Paradiset är Sakina Ntibanyiteshas första ­roman. Hon är född i Burundi och kom till Sverige som flykting för tolv år sedan. Hon utbildade sig till under­sköterska och började samtidigt skriva om sitt liv. 2012 kom de två första delerna av hennes självbiografi »Ormbarn« och »Farligare än djur«.
Sakina mottog De Vylder-stipendiet för Invandrar­författare 2014.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Catharina Bergsten
ISBN: 978-91-86293-24-6
Utgivningsår: 2014
Joar förbereds för stamcellstransplantation. Han är fem år och svårt sjuk i leukemi. När familjemedlemmarna testas som potentiella donatorer uppdagas det att Leo inte är biologisk far till barnet. Det blir upptakten till en traumatisk tid för Leo då han måste försöka hantera flera omstörtande händelser samtidigt. Dag för dag minskar dessutom möjligheterna att rädda Joars liv.
”Leo” är en relationsroman om lojalitetens och kärlekens gränser. I den här historien ställs barn mot barn i en familj som hastigt trasas sönder. Kan man sluta att älska ett barn? Kan man sluta att älska sitt barn? Det är två av historiens frågor.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Henrik francke
Fotograf: Helén Pe
ISBN: 978-91-86293-33-8
Utgivningsår: 2016
En bok om Leva – ett kreativt nav på Gotland. Med arkitektur, design, konst, mat och musik som verktyg vill man på Leva skapa positiv och hållbar förändring. Leva skapar innovativa och ekologiska hus, här finns ett stenugnsbageri, restaurang och gårdsbutik, och här sker hela tiden mängder av kreativa utbyten – allt med utgångspunkt i ett hållbart perspektiv. Men i inspirationsboken från Leva finns inga pekpinnar eller förmaningar – bara idéer som gör det roligare att äta, bo och handla.
Boken är uppdelad i sju kapitel där vi möter vi de eldsjälar som tillsammans skapar den säregna och mångfacetterade upplevelse som Leva symboliserar. Läs om hur Leva vill revolutionera hur vi bygger hus i Sverige, hur man odlar med naturen i stället för mot, och njut av Leva-gängets favoritrecept.
Grundare till Leva är Helena Bloom, arkitekten som vill att vi själva ska bestämma över våra boenden snarare än att boendeformen bestämmer över oss, och Susanne Liljenberg, serie-entreprenören som drivs av att göra drömmar till verklighet.
Köp boken direkt av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Sofie Weidemann
ISBN: 978-91-86293-39-0
Utgivningsår: 2017
Längre bort än hem är en relations­roman om ofrivillig barnlöshet, adoption och kvinnlig vänskap. Om när längtan efter familj står mot självupplevt utanförskap. När kärlek står mot rädsla. Längtan mot bitterhet. Och om hur det känns när skillnaden mellan utsida och insida är stor.
My och Helena är bästa vänner. De har följt var­andra sedan barndomen, flyttat till Stockholm tillsammans, utbildat sig, festat, slitit, gråtit och blivit vuxna tillsammans.
My är den rastlösa, explosiva konstnären som lever med Peter och deras dotter Li-Lou. My är adopterad från Kina och upplever trots sin starka personlighet att hon är identitetslös, en människa utan hem.
Helena är den duktiga flickan, uppvuxen med en ensamstående mamma, pappan var alkoholiserad och försvann tidigt ur hennes liv. Hon försöker leva upp till sina egna förväntningar om att räcka till, vill alltid göra rätt. Hon lyckas bra i ­karriären men är ensam och ingår som en extramedlem i Mys familj, där hon är varje ledig stund.
Vännerna stöttar, roar och älskar varandra utan hemligheter. Tills den dag, när Helena berättar att hon längtar så oerhört efter en egen familj, efter ett barn. Och att hon har försökt att bli gravid med olika män i över ett års tid.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Ingela Bendt
Fotograf: Ewa Stackelberg
ISBN 9789186293437
Utgivningsår 2017

Vårt mångtusenåriga kvinnoarv har blivit undanträngt och glömt. I boken Madonna talar mödrarna och gudinnorna igen. De kommer till liv som symboler för kraft, sexualitet och visdom. Här reser sig kvinnan i sin fullhet, inte förminskad och nedvärderad av patriarkala normer. Madonna följer den nutida kvinnans rötter i mytologi, politik och historia. Det fanns en tid då talet 13 var en kvinnlig symbol, ett lyckotal, ormen en kraftsymbol förknippad med den kvinnliga gudomen och då fredagen var en lyckodag, bästa dagen för giftermål.
Genom konstnären Lena Lerviks skulpturer gestaltas en dold berättelse i ord och fotografi. Hennes sökande bakåt i historien liknar en upptäcktsresa. Här framträder en jordad madonna, en fast förankrad modersbild. Möt den Stora modern, Jungfru Maria och gudinnorna Isis, Artemis och Ishtar.

Elva aktuella tänkare och debattörer belyser och utvidgar temat. Vad säger genusvetaren, idéhistorikern, prästen, socialantropologen, psykoanalytikern?

Fotografier och teckningar av Ewa Stackelberg och text av Ingela Bendt.

Ingela Bendt har tidigare gett ut bland annat Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad, Ett hem för själen Ellen Keys Strand, Refugium trädgård som tillflykt och Skilsmässa ritualer vid separation. Ewa Stackelberg arbetar med utställningar och böcker. Hon har bland annat gett ut Berättelse för levande och Fotogram fotografi utan kamera.


Författare: Pelle Svensson
ISBN 9789186293451
Utkommer 12 december 2017

Pelle Svensson formades av sin hårda uppväxt i ett norrländskt arbetarhem. Han blev en tävlingsmänniska. Att vinna var det enda som räknades.

Pelle »Swing« blev tvåfaldig världsmästare i brottning och var obe­segrad i Sverige under 13 år.

Samtidigt med den omänskligt hårda träningen läste han in en jur.kand på rekordtid och lade grunden för en makalös karriär som kändisadvokat med spektakulära brottmål som specialitet, och idrottsledare på internationell nivå.

I boken berättar han om sitt liv och sin karriär. Om hur han själv dopade sig och hur den födde en livslång kamp mot dopning och korruption inom idrotten, om hur han upptäckte att Thomas Quick var en falsk seriemördare, om sin envisa kamp för att få resning för oskyldigt dömda, och om de omskrivna fallen han var inblandad i, som Åmsele­morden, Lindomefallet, bombmannen …

Han presenterar också övertygande bevisning och motivbild för hur mordet på Olof Palme gick till.

Men det tuffa tempot hade ett pris. Hård kritik från kollegor och ett skoningslöst mediedrev, tillsammans med alkoholmissbruk, ledde fram till en total kollaps 1994.

Det tog flera år för Pelle Svensson att resa sig, men han är nu nykter sedan 14 år. I vår fyller han 75 år och nu avslutar han karriären för att helt ägna sig åt familjen.

»Den här boken är min livsberättelse. Jag har skrivit den för att bemöta all den orättvisa kritik jag fått under hela min karriär«


Författare: Tonchi Percan
ISBN: 978-91-978540-7-8
Utgivningsår: 2010
Maria Wetterstrand var före valet 2010 den klarast lysande super­stjärnan i svensk politik. Hon var populärare än Mona Sahlin och åtnjöt nästan lika stort förtroende som Fredrik Reinfeldt. Och hon gick hem bland de unga väljarna.
Vem är hon då, vår yngsta partiledare och nya stjärnpolitiker? I den här boken får vi veta mer om hennes uppväxt i Eskilstuna, där hon föddes 1973 och som 15-åring bildade en lokalavdelning av Grön Ungdom. Vid 23 blev hon språkrör för ungdomsförbundet på riksplanet. 2001 blev hon riksdagsledamot och året efter språkrör för Miljöpartiet de Gröna.
– Jag är själv inte miljöpartist, men av alla politiker är jag mest nyfiken på Maria Wetterstrand. Jag vill veta hur hon med sin gröna vision vill rädda världen, säger författaren Tonchi Percan.
Tonchi är frilansjournalist med rötter i Kroatien. Han har under det senaste året jobbat mest för Medierna i p1, men har en bakgrund som utrikesreporter, grävande journalist på svt och redaktör på tv8. Han har arbetat med dokumentärer för tv4, och gjort radioprogram om den nya litteraturen på Balkan.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Peter Streijffert
ISBN: 978-91-86293-08-6
Utgivningsår: 2012
Hemlagad lunch för bara 9 kronor i snitt, är det möjligt?
Ja, det har kocken och journalisten Peter Streijffert bevisat många gånger om i sin matduell, som han utkämpat på webben sedan 2008. Varje dag jämför han kostnad och tidsåtgång för sin hemlagade mat med Findus snabbaste snabbmat. Och han vinner. I skrivande stund är ställningen 273–14 till Peter.
Ändå gäller duellen bara de grenar som Findus borde vara bäst på – tid och pengar. Att tävla om kvalitet skulle inte vara någon match. Peters mat är helt enkelt mycket nyttigare, miljövänligare, godare och mer förföriskt doftande. Peter lagar allting från grunden, oftast med ekologiska och förstklassiga råvaror.
– Det handlar ytterst om att lägga om sin livsstil och det är svårt. Just därför är snabbmaten så förförisk. Den får oss att tro att vi sparar lite tid. Se mer på Smakbalans.se
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Karl-Ola Nilsson och Fredrik Runsiö
ISBN: 978-91-977382-5-0
Utgivningsår: 2009
Hur förbereder man sig inför en mediegranskning? Hur vänder man uppmärksamheten till sin egen fördel? Och hur rider man ut den med anseendet i behåll?
Mediedrev 2.0 bygger på succén från 2005. Den är helt uppdaterad med nyskrivna exempel. Boken ger handfasta råd och mängder av praktiska exempel. Dessutom får du en spännande inblick i några av de mest spektakulära mediehändelserna under de senaste åren. Mediedrev 2.0 riktar sig till kommunikatörer, ledningsgrupper i företag och organisationer, politiker och andra som uppträder i offentligheten.
Författare är Karl-Ola Nilsson, mediekonsult och Fredrik Runsiö, seniorkonsult på Gullers Grupp. De har ett gemensamt förflutet som pressekreterare respektive informationschef på fackförbundet Kommunal.
Några pressröster om första upplagan av Mediedrev:

»Spännande läsning och mycket nyttiga tips och råd«
Stockholms Näring

»Instruktiv för den som vill bygga en mediestrategi«
Tidningen Chef

»Konsekvent inifrån-perspektiv«
Bibliotekstjänst

Boken är slutsåld!


Författare: Monica Antonsson
ISBN: 978-91-977382-1-7
Utgivningsår: 2008
Mia Eriksson, som tillsammans med Liza Marklund skrev Gömda, Asyl och en rad andra böcker är inte den hon utger sig för att vara. Hon är inte gymnasieekonom. Hon gick inte ut med 4,8 i snitt. Hon har aldrig haft möjlighet till läkarutbildning och har heller aldrig haft ett toppjobb på bank. Mia gick i specialklass hela sin skoltid och fick 2,7 i snitt. Det räckte till ett jobb på en lunchbar. Från 1983 levde hon nästan helt på socialbidrag.
Mia har kostat skattebetalarna miljoner. Hennes man var ingen norrlänning vid namn Anders utan chilenare. Han anklagades för mordförsök på Mias f d fästman och hamnade i fängelse. När han frigavs flydde familjen. Om någon var jagad, så var det han inte Mia. Hon och barnen hade inte behövt gömma sig.

Boken är slutsåld.


Författare: Eriksson, Tomas
ISBN: 978-91-86293-21-5
Utgivningsår: 2014
Sommaren 1974 bestämmer sig den nyexaminerade läraren Håkan Ågren för att flytta från Stockholm till Lekebruk i Närke. Där, i det lilla samhället, tror han att han ska få möta människor som är vänligare, mjukare och mer jordnära än dem
han träffar i storstaden, och att hans pedagogiska ådra ska få blomma ut.
Han kunde inte ha mer fel.
För i det brutala brukssamhället Lekebruk möter han nepotism, homofobi, en aggressiv motvilja mot förändringar och ett förakt för nollåttor.
Håkan är en vek kille, mer van vid stillsamma samtal vid borden på Stockholms kaféer än vid att dricka hembränt ur dunk, köra motocross eller slåss med raggare på parkeringen
utanför en logdans.
Håkan kämpar, emellanåt inte utan framgång, men dras obevekligt mot sin undergång.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Premleena Wettergran
ISBN: 978-91-86293-26-0
Utgivningsår: 2015
Boken bygger på författarens egna utlämnande upplevelser från uppväxten i en dysfunktionell familj och längtan efter en mamma som inte är närvarande, till ett uppvaknande och mötet med sig själv i en djupare medvetenhet.
New Life Vision – Konsten att leva riktar sig till dig som vill leva sannare och närmare ditt inre, i harmoni och i medvetande till din egen kraft och kreativitet. I boken finns också övningar, baserade på Premleenas yrkeserfarenhet inom personlig utveckling, där läsaren på egen hand kan påbörja sin inre resa för att nå närmare det sanna jaget och hur det kan bereda väg för en ny riktning i livet.
– Precis som en bil som behöver service så har människor också ett behov att blicka inåt och ställa sig frågan ”hur mår jag, hur mår mitt inre?”, säger Premleena Wettergran.
– Livet handlar om att leva kärleksfullt, och att börja lyssna till sig själv är det första steget för att börja leva det liv som man faktiskt är född att leva, både privat och yrkesmässigt
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Johnny Martinsson
ISBN: 978-91-86293-18-5
Utgivningsår: 2014
Kärleken är inte logisk. Den håller sig inte inom några förut­bestämda regler eller ramar. Den verkar göra som den vill. Lika okontrollerbar som vädrets makter.
Johan blir smärtsamt medveten om att det är så det förhåller sig. Trots sin psykologutbildning och erfarenhet, står han handfallen när han börjar inse att allt inte står rätt till med kvinnan han för­älskat sig i. Det som verkade så rätt förändras snart till något som sätter allt djupare spår i själen.
Men han vill inte se och väljer att blunda för signalerna. Allt för att få vara kvar i de starka krafter kärleken representerar. Hur förgörande de än må vara.
Och du ska kalla dig man är en inblick i en relation som präglas av kärlekens destruktiva krafter, där en person utsätter sin partner för en allt mer avancerad form av misshandel. Men också vad som får en människa att bli kvar där. Och göra våld på sig själv. I kärlekens namn.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Peter Streijffert
ISBN: 978-91-86293-11-6
Utgivningsår: 2012
När du planterar persilja på fönsterbrädan är du plötsligt på väg att bli en odlare. Att odla för köket handlar lika mycket om matlagandet. Allt som du odlar kan användas. Du skördar och tillagar när det är som bäst.
Här får du odlingstips för den mindre odlingen, för balkong, uteplats, trädgård och kolonilott. Hur du planerar och lägger upp din lilla odling för att få så bra råvaror som möjligt till köket. Plus recept förstås.
Några exempel på nyttigheter ur boken: Samplantera och spar utrymme / Rätt gröda på rätt plats / De bästa grönsakerna på liten yta / Balkongen som orangeri – odla året runt / Gödsling med gräsklipp / Höga, smala, fyrkantiga krukor spar plats. Korg är lätt och rätt / Bönor och ärtor tar liten plats i krukan och gödslar fint.
– En hemodlad tomat är inte bara läckrare än den köpta, den sparar in en massa transporter också, säger Peter Streijffert.
– Så när du odlar din mat gör du hela världen en tjänst. Se mer på Smakbalans.se
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Sakina Ntibanyitesha
ISBN:978-91-86293-14-7
Utgivning: 2012-09-01
»Att kriget bröt ut kändes som en befrielse. Det kanske låter underligt men för mig skulle kriget i mitt hemland bli en utväg från ständigt lidande och utsatthet. Jag tänkte: nu äntligen ska jag bli skjuten och få dö, bli befriad och få vila i frid. Men det skulle visa sig att det blev värre.«
Ormbarn är Sakina Ntibanyiteshas egen berättelse från Burundi, Rwanda och Kongo. Om ett barns och ung kvinnas utsatthet i skuggan av etniska konflikter och krig. Om ett nästan ofattbart lidande i ett samhälle genomsyrat av våld och hat, där männen tar för sig av kvinnor som kommer i deras väg och där ett människoliv inte är mycket värt.
Sakina Ntibanyitesha växte upp utan sina föräldrar. Hennes skolgång blev eftersatt, men hon fick sin mormors berättelser vid lägerelden. Och som sjuåring blev hon själv en sagoberätterska för de nunnor som bistod henne en av de gånger hon behövde hjälp. Först som vuxen fick hon möjlighet till att studera. Idag bor Sakina i Luleå och arbetar som undersköterska. Hon berättar med en lätthet i språket. Och trots allt det tunga talar hon om försoning med sina förövare.
Ormbarn är den första boken i en serie av tre.
»Jag har så mycket att berätta och det tar aldrig slut. Varje dag jag vaknar dyker berättelser upp i minnet som jag vill förmedla.«
Sakina Ntibanyitesha
»Ett hjärtskärande levnadsöde, där Sakina vägrar se sig som offer. Efter flera besök i Afrika upphör jag aldrig förvånas över den okuvlighet och det mod som finns i en ofta utsatt vardag.«
Karin Malmsten, journalist Sveriges Radio
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Pelle Svensson
ISBN: 978-91-977382-3-1
Utgivningsår: 2009
Mordrättegångarna mot Thomas Quick är Sveriges största rättskandal genom tiderna.
Quick erkände 33 mord och dömdes för åtta. »Quickkarusellen« pågick under nästan hela 90-talet när Quick nerdrogad och förvirrad vallades runt på påstådda mordplatser och gravgömmor. Inga vittnen hade sett honom. Inga brottsplatsfynd hittades som kunde binda honom till brotten. Han dömdes enbart på sitt eget erkännande. Med all sannolikhet är han oskyldig till alla morden. Därmed går kanske åtta mördare fria.
Hur var det möjligt att det kunde gå så fel?
Pelle Svensson har gått igenom alla domarna och ger här en analys av hela »Quickkarusellen«. Det är en skrämmande läsning som blottar stora sprickor i vårt rättsväsende. Sakta växer bilden fram av en urspårad psykoterapi, överdoser av psykofarmaka, havererat polisarbete och en sektliknande grupp av »troende«, bestående av åklagaren, förhörsledaren, försvarsadvokaten, psykologen, med flera.
I början var de säkert övertygade om att de hade att göra med en seriemördare av internationella mått. När de började förstå att Quick berättat sagor lades locket på. Och trycktes till ordentligt. Men de hade inte räknat med Quick själv. Nu söker han resning och domarna kommer sannolikt att rivas upp.
Pelle Svensson är stridbar advokat, författare och före detta elitidrottsman med en guldkantad karriär som brottare. Som advokat har han haft flera omtalade mål, som Åmselemorden och Lindomemordet, bland många andra.
Boken är slutsåld!

Författare: Kerstin Ivarsson
Författare: Johan Andersson
ISBN: 978-91-86293-368-3
Utgivningsår: 2017
Olof är en frisk fläkt på det trötta arbets­förmed­lings­kontoret i Malmö. Han beundras för sin otroliga förmåga att skaffa jobb till långtidsarbetslösa. Visserligen är han sällan på sin arbetsplats, och lönebidragen han beviljar företagen är kanske väl tilltagna, men han gör ett fantastiskt jobb, tycker arbetskamraterna.
Alla utom en.
Råttan är en skrämmande historia om hur den organiserade brottsligheten nästlar sig in i byrå­kratins korridorer och plundrar skattebetalarna på välfärdsmiljoner. Myndig­he­terna saknar effektiva kontroll­­system för att avslöja dem och står handfallna när vita pengar rullar in i skumma företag. De kriminella drar sig inte för att skada eller till och med döda, och den som står i vägen får betala ett högt pris.
Råttan är den första boken i serien om visselblåsaren Alex. Historien är fiktiv, men den bygger på verkliga händelser.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Eva Gabrielsson och Gunnar von Sydow
ISBN: 978-91-977382-7-9
Utgivningsår: 2010
När Stieg Larsson dog fick hans sambo Eva Gabrielsson ingen arvsrätt efter Milleniumförfattaren. Enligt sambolagen hade de formellt varit ensamstående på samma adress i 30 år. Hon fick varken rätt till efterlevandeförsäkring eller ppm. Inte ens den gemensamma bostaden hade hon någon självklar rätt att ärva.
Eva Gabrielssons fall är långt ifrån unikt. I Sambo – Ensammare än du tror skriver hon, tillsammans med journalisten Gunnar von Sydow, om samhällets otidsenliga syn på samboförhållanden och den ännu märkligare sambolagen.
På ett underhållande sätt berättar de om en nästan okänd del av svensk vardagsjuridik.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Peter Streijffert
ISBN: 978-91-86293-30-7
Utgivningsår: 2015
Upptäck smakernas värld. Vad avgör hur maten och vinet smakar? Hur gör man för att undvika dåliga kombinationer och hur prickar man rätt?
Peter Streijffert lotsar dig till smakupplevelser du inte visste fanns. Med hundratals vinprovningar och matkurser i ryggen berättar han på ett avslappnat och ledigt sätt hur du väljer de bästa vinerna till den mat du vill äta, oavsett om det är vardag eller fest. Härliga och lättlagade recept, som till största delen är vegetariska, varvas med insikter om kombinationerna som fungerar – smakerna du alltid kommer att lyckas med. Se mer på Smakbalans.se

Köp boken till bäst pris här.


Författare: Matts Heijbel
ISBN: 978-91-977382-9-3
Utgivningsår: 2010 (Tredje uppdaterade upplagan 2014)
Berättelser från företag och organisationer är viktiga verktyg för att nå framgång. Med hjälp av händelsebaserat berättande kan man locka till sig kunder, rekrytera rätt medarbetare och höja motivationen i arbetet.
Ingen svensk har som Matts arbetat med corporate storytelling i praktiken.
Boken, som innehåller ett hundratal berättelser från svensk arbetsliv, vänder sig till chefer på alla nivåer. Man kan läsa den för att roas och fascineras, eller som ett avstamp till att själv börja använda storytelling i sin organisation.
Matts är en efterfrågad före­dragshållare. Mer än 20 000 har sett honom före­läsa och 2 500 läser regelbundet hans blogg. Hundratals företag och organisationer har anlitat honom genom åren.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som MP3-bok.

Författare: Johan Frisk
ISBN: 978-91-977382-8-6
Utgivningsår: 2010
Användningen av socker och sötningsmedel ökar explosionsartat. Nu modifieras även vanliga livsmedel, till exempel såser och färdigrätter, för att smaka sött.
Trots högre risk för övervikt, diabetes och cancer fortsätter vi att öka konsumtionen av sötma. Vissa kallar den för en drog.
Sötsug går igenom sockrets historia, sötmans kemi, synte­tiska sötningsmedel, med mera. Boken be­rättar också historien om stevia, den sydamerikanska örten som många ser som framtidens sötningsmedel.
Johan Frisk är journalist som bland annat arbetar för Magasinet Filter. Han har tidigare skrivit romanen Första gången han hörde ljuden var en onsdag (Wahlström & Widstrand 2002).
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Jonas Cederquist
ISBN: 978-91-86293-35-2
Utgivningsår: 2016
Ta mig tillbaka är en berättelse om vänskap och kärlek, känslor och svek, drömmar och verklighet. Boken är en fristående fortsättning på Huset som trollade med tiden, där Amanda blir vän med Britta, som tycks komma från en annan tid. Amanda har nu fyllt 11 år och i hennes värld är kompisar, skolan, familjen och kärleken i fokus. Hur ska det bli med Simon, som just flyttat in i det nya huset på Brittas gamla tomt? Hur ska det bli med gamla bästisen Emma, som har förändrats? Och kommer Amanda att träffa Britta igen?

Köp boken av en internethandel till bäst pris här.


Författare: Sture Bergwall och Sten-Ove Bergwall
ISBN: 978-91-977382-2-4
Utgivningsår: 2009
Thomas Quick var Sveriges genom tiderna värste seriemördare. Han dömdes för åtta mord och erkände många fler. Men han ljög, han fantiserade. I boken avslöjar Sture Bergwall hur det gick till när hans alias Thomas Quick föddes och dog.
Han berättar om hur han drogades, hur han förleddes av en tvivelaktig psykoterapi, hur bevis för hans skuld fabricerades av åklagare och polis, hur belägg för att han var oskyldig »glömdes« av försvarsadvokaterna.
Här berättar också hans bror Sten-Ove Bergwall om hur det var att vara anhörig till en seriemördare och få familjelivet smutskastat i media.
I en gripande och spännande dialog mellan bröderna får vi uppleva deras barndom och uppväxt, deras trauman och syskonskapets splittring och deras mödosamma väg till förståelse och förlåtelse.

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok. och pocket.


Författare: Inga-Lill Morell
ISBN: 978-91-86293-42-0
Utgivningsår: 2017

Tänk om alla flickor såg likadana ut och hette Lisa  … Tänk om alla pojkar såg likadana ut och hette Peter  … Vad tråkigt det vore.

Den här boken vänder sig framför allt till dig som arbetar med barn i åldrarna 3–9 år. Den hjälper dig att tillsammans med barnen prata om alla barns lika värde. Boken vill förmedla att även om vi ser olika ut och har olika förutsättningar så har vi ungefär samma känslor och behov.

Inga-Lill Morell är förskollärare med 40 års erfarenhet av ar­bete med barn. Hon har också två söner med diagnosen Angelmans syndrom. Boken har hon skrivit tillsammans med sin förskoleklass på Solenskolan i Härnösand.

Sagt om TÄNK OM …

»… ett fint underlag att tillsammans med barnen resonera kring barns lika värde.« /Tidskriften Förskolan

»… många fina grepp när det gäller att tala om funktionshinder och handikapp tillsammans med yngre barn.« /FUB-kontakt (numera Unik)

»stimulerar till diskussion och eftertanke utan att ›slå på fingrarna‹.« /Bibliotektjänst

Köp boken av en internethandel till bäst pris här.


Författare: Elisabeth Hermon och Stefan Lundström
ISBN: 978-91-977382-0-0
Utgivningsår: 2005
I boken Vingklippt berättar Elisabeth Hermon om sitt liv, hur hon blev misshandlad, hotad och förföljd, men lyckades vända sin skräck till en positiv kraft. Hon byggde upp stiftelsen Trossen för att hjälpa människor i liknande situation.
Men 1992 krossades hennes livsverk när Liza Marklund i Expressen skrev att hon lurade kommuner på pengar som hon stoppade i egen ficka, samtidigt som kvinnorna lämnades åt sitt öde. Polis och åklagare utredde om det fanns skäl till brottsmisstanke och kom fram till att anklagelserna hel saknade grund. Hon friades därmed helt från Liza Marklunds och Mia’s anklagelser. Ändå upprepades lögnerna i boken Asyl, som Marklund återigen skrev tillsammans med Mia Eriksson, och i romanen Paradiset, som också filmatiserats.
Än idag lider Elisabeth av vad hon utsattes för för 17 år sedan. Hon har diagnosen PTSD, posttraumatiskt stressyndrom.
– Det går inte att sudda bort vad de gjorde och konsekvenserna för mig och andra oskyldiga som drabbats så någon verklig upprättelse för vad de gjort mot mig kan jag aldrig få, men jag tycker jag förtjänar en förklaring, säger hon.
– Jag vill förhindra att andra råkar ut för samma sak. Och jag vill skapa debatt om hur långt man kan gå i yttrandefrihetens namn ochvar gränsen går innan utsatta människor får konkret juridisk möjlighet till att föra sin talan och lagens hjälp för att freda sig.

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok.


Titel: Alla kan tala – Vältalig med sju enkla knep
Författare: Eva Kihlström
ISBN: 9789186293062
Utgivningsår: 2011
Att vara en god talare är inget man föds till. Men om man följer bokens sju enkla principer gör man garanterat succé. Råden, som är baserade på forskning om vad som ger karisma, är lika användbara på jobbet som på fest.
Ur innehållet: Bildspråk säger det bäst. När orden är borta lever bilden kvar. / Använd kroppsspråket till din fördel. / Claptrap, konsten att locka fram en applåd. / Närvaro, en bortglömd karismafaktor.
När Handelshögskolan i Stockholm frågade hundra svenska toppchefer vad som krävs för framgång i näringslivet, kom förmågan att övertyga högst. Som nummer två kom att skapa relationer. Människor med karisma är bra på båda.
Hör du till dem som är livrädd för att tala inför grupp? Lägg krut på framgångsfaktorerna, det som bevisligen fungerar. Då upptäcker du snart den sköna känslan att stå i centrum och bli lyssnad till.
– Varför lyssnar vi till somliga medan andra går oss likgiltigt förbi? Hur kan en viss person förändra hela atmosfären i ett rum, frågar sig Eva Kihlström?
– Närvaro, energi och passion är en förklaring. Finna glöden i ditt liv kan bara du själv göra. Det andra kan du lära dig. Börja med att läsa den här boken.
Alla kan lära sig knepen i boken! Karisma garanteras inte, det ligger alltid i betraktarens ögon, men om du håller dig kort, använder bildspråk och andra ”soundbites” och bara säger det du verkligen menar – då blir du ansedd som en fantastisk talare!
Alla som köper boken får också tillgång till TalAkuten, en blogg med mängder av tal, rim, sångtexter för födelsedagar, bröllop, dop, begravning och andra högtidliga sammanhang.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok.

Titel: 12 talares tankar om kommunikation
Författare: Anna Almberg, Anna Bellman, Antoni Lacinai, David Phillips, Inger Hansson, Johan Appel, Johan Dahl, Jon Forssell, Lena Skogholm, My Gross, Patrik Nordkvist och Sofia Karlsson.

ISBN: 9789186293468
Utgivningsår: 2018

Vad gör du om du måste kommunicera men inte vill? Hur får du igång en dialog i ett stormöte? Går det att rädda dina tråkiga PowerPoint-bilder? Har ni utmaningar i er interna kommunikation? Har du svårt att förstå det andra könet? Hur kan du kommunicera på topp när du träffar en kund, en kollega eller en medmänniska?
Här får du tolv talares unika tankar om kommunikation. Män­niskor som ger inspirerande och kunskapsfyllda föreläsningar till företag, skolor, kommuner och andra organisationer i Sverige och världen. Några ger dig konkreta tipslistor, medan andra bjuder på tankar, teser eller träffande berättelser. Varje talare har sitt eget ämnesområde, sitt eget språkbruk och sitt eget kapitel.
Avsändare är inte bara författarna utan också talarbranschens egen förening, för professionella talare och moderatorer: NSA Sweden (National Speakers Association).

De 12 författarna i boken är: Anna Almberg, Anna Bellman, Antoni Lacinai, David Phillips, Inger Hansson, Johan Appel, Johan Dahl, Jon Forssell, Lena Skogholm, My Gross, Patrik Nordkvist och Sofia Karlsson.

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok


Författare: Johan Ohlson
ISBN: 978-91-86293-40-6
Utgivningsår: 2017
med manusmetoden betraktar du ditt liv som en film eller en teaterföreställning. Den ger svar på livsviktiga frågor som: Spelar jag huvudrollen i mitt eget liv? Om inte, vem gör det då? Var befinner jag mig i ­hand­lingen, hur kommer det att gå — och framförallt, kan jag ändra på det?
Du identifierar också med- och motspelarna i ditt liv, vilka de goda hjälparna är och vilka de onda är, som inte vill dig väl.
Manusmetoden tydliggör din livsberättelse. Men den tar också upp vad de dolda pusselbitarna berättar om dig. Drömmarna, och hur du konstruktivt kan använda dem.
Du väljer. Att bara följa ditt öde — eller ta kon­trollen och skriva om ditt livsmanus och bli — stjärnan i ditt eget liv.
Köp boken till bäst pris här.


Författare: Göran Vernersson
ISBN:978-91-86293-16-1
Utgivning: 2013-01-20
»Kan man sälja genom att intervjua kunderna? Javisst. Göran Vernersson har i tio år utbildat säljare, säljchefer och hela avdelningar i den coachande säljtekniken, som bygger på att ställa frågor. Nästan alla har fördubblat sina resultat. Några har tredubblat.
Nu är det din tur.
Vare sig du idag är en etablerad B2B-säljare eller en konsult/företagare som inte gillar att sälja, kan du med hjälp av denna bok bli något nytt. Du kan bli en coachande säljare. Då slipper du oroa dig för avslutet, slipper övertala kunderna, slipper känna dig påflugen. Du kan till och med underlätta för kunderna att säga nej och ändå sälja mer!
Att coacha till köp är helt enkelt en idealisk metod för alla som vill sälja mycket, utan att känna sig som »krängare«.
Dessutom löser metoden ett växande problem som alla säljare möter idag: vår egokultur.
Nästan ingen tänker på vad detta är eller varför det är ett problem. Men forskarna är överens: vi har fått en super-ego-kultur där alla vill prata om sig själva hela tiden. Detta bromsar all kommunikation, och gör traditionell försäljning svårare och svårare. Men här har du ett trumfkort. Du kan bli den som alla saknar i denna egotrippade värld: Den som lyssnar, ställer frågor, säger »berätta mer« och ger andra bekräftelse.
Och av bara farten kommer du själv att bli en bättre människa.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Sofia Gynge
ISBN: 9789186293031
Utgivningsår: 2011
Ett eget bed & breakfast. Så väljer du hus, så marknadsför du, så bemöter du dina gäster och så lagar du maten.
Många är de som bär på en längtan om att få äga och driva ett eget litet vandrarhem, Bed & breakfast eller pensionat.
Sofia Gynge drev vandrarhemmet Horrmundsgården strax norr om Sälen by i 12 år med sin familj. Hon delar här med sig av sina erfarenheter och av sin historia.
Boken är exklusivt formgiven av Eva Karlsson och rikt illustrerad av fotografen Hans Alm. Läsaren får massor av konkreta tips och råd om bland annat fastigheten, inredning, gästbemötande, marknadsföring, försäljning och affärsplanen. Ett kapitel ägnas även åt motivation och drivkrafter.
Ett av Sofias stora intressen är matlagning, och hon bjuder på sina bästa recept och tips från vandrarhemstiden. En stor del av boken innehåller härliga recept med olika frukostförslag, brunchrecept och picknicktips för olika årstider.
Dessutom inspirerar Sofia och några andra vandrarhemsvärdar med sina berättelser om hur det gick till när drömmen om ett vandrarhem blev sann för dem. Följ med i några spännande historier och vackra miljöer om livet som vandrarhemsvärd.
Målgruppen för boken är alla de som någon gång tänkt tanken att flytta ut på landet och starta ett Bed & breakfast, vandrarhem eller pensionat. Och det är inte så få. Fråga i din närhet får du höra.
Vad är din dröm och längtan? Har du haft den länge?
»Drömmen om Bed & breakfast, vandrarhem och pensionat« hjälper dig att förverkliga den.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Johan Ohlson
ISBN: 9789186293314
Utgivningsår: 2016
Bli din egen drömguide. Lär dig tolka dina drömmar och få unik tillgång till dina oupptäckta sidor.
Boken Drömtolkning innehåller en exklusiv metod där du steg för steg får reda på vad dina drömmar betyder bara för dig. Och blir ett verktyg till hur de kan hjälpa just dig, till skillnad från traditionella drömlexikon med samma tydningar för alla. Med Drömtolkning guidar du dig själv till nya insikter, ny kraft och kreativitet och chansen att förändra ditt liv.
Drömmarnas program finns redan inom oss, ­installerat och klart. Den här boken är din manual till tolkning och förändring ….
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Ingela Bendt
ISBN: 9789186293314
Utgivningsår: 2016
Ellen Key blev en världsberömd författare. En nyckel till sin tid – som chockerade samtiden med sin kärlekslära och vars idéer om pedagogik och barnuppfostran präglar oss än i dag.
På Strand förverkligade Ellen Key sin vision om vardagsskönhet – hemmet som en levande plats, med konst och blommor, öppet för ljuset och för vännerna. Men också hemmet som skydd och viloplats med möjlighet till eftertanke.
Ett hem för själen är ett personligt porträtt av Ellen Key – här möter vi kvinnan som utvecklade en livstro och som vände sig till naturen för att hämta kraft och finna stillhet.
Några pressröster
»Ett vackert och respektfullt porträtt av Ellen Key och hennes hem Strand … En skickligt uppbyggd berättelse, lättläst och engagerande skriven och rikt illustrerad med gamla och nya fotografier.« /Uppsala nya tidning
»En mycket vacker bok att njuta och inspireras av.« /Hudiksvalls tidning
»Ett praktverk om en unik kvinna och det fantasieggande, sköna hem hon skapade.« /Aftonbladet
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Ingela Bendt
ISBN: 978-91-86293-34-5
Utgivningsår: 2017
Ny! Aktualiserad utgåva med 70 procent nytt material.
Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad är starkt berörande och handlar om sorgens process för oss som mist barn och för er som möter oss i yrket. Inom vården, på förlossningen och sjukhuset, på mvc, bvc och inom eftervården, inom kyrka och församlingar, på begravningsbyråer, i skola och barnomsorg.
En mängd nya intervjuer med forskare och föräldrar. En kör av röster berättar om sorgen över att mista ett litet barn.
”Jag åkte rutschbana rakt ner i helvetet. Det gick blixtsnabbt. Men sedan tog det otroligt lång tid att ta sig upp!”
”Vi är många som har fått stöd och tröst av boken.”
”Ovärderligt för oss som ska hjälpa och stötta familjen genom sorgen”
Första delen handlar om sorgens process steg för steg. Vad hände när barnet dog? Begravning, minnesstund och andra ritualer. Sörja olika. Syskons sorg. Omgivningen. Gravid igen. Vem är jag nu och vem var jag innan? Uttrycka sorg i stället för att trycka inne. Vägen vidare – att växa ur sin sorg.
Andra delen. Vården: Hjälpa föräldrarna ta till sig det döda barnet. Begravningsbyrå, präst och församling: Skapa riter kring barnet. Skola, förskola och fritidshem: Bekräfta barnets sorg.
Läs boken enskilt eller använd den i samtalsgruppen, som utbildningsmaterial. Varje kapitel avslutas med frågor att tänka och samtala kring.
Boken ges ut i samarbete med Spädbarnsfonden, en rikstäckande ideell och partipolitiskt obunden förening, bildad av föräldrar som mist små barn.
Köp boken till bäst pris här.
Författare: Sakina Ntibanyitesha
ISBN: 978-91-86293-15-4
Utgivning: 2012-09-26
”Efter allt som hänt under min uppväxt i kriget, är det ett under att jag fortfarande lever. När jag ser mig själv i spegeln vet jag inte om det är jag, eller om jag ser en annan person som ser ut som jag. Allt det som jag gått igenom – jag har våldtagits, suttit i fängelse, misshandlats nästan till döds, levt under slavliknande förhållanden och varit på väg att avrättas – allt detta klarade jag mig igenom. Därför är det så svårt att förstå vem jag egentligen är.”
Farligare än djur är Sakina Ntibanyiteshas andra bok om sin ungdom och flykt undan kriget i Burundi, Rwanda och Kongo. Den här boken tar vid där den första boken, Ormbarn, slutade. Det var under den svåraste tiden i Kongo, när de som var från Rwanda och Burundi, blev kallade för ormar. Titeln på första boken, Ormbarn, syftar på detta nedvärderande uttryck.
”Mitt barn fick växa upp i Afrika under svåra förhållanden. Vi skildes för en tid, men jag fann honom igen. Det tog mycket av mina krafter, det gav mig svåra och djupa sår och jag fällde många tårar innan vi hittade varandra. Men vi gjorde det.”
Vi får följa Sakina i hennes kamp för överlevnad. Hon strider för att ge sin son ett drägligt liv, men har också två andra föräldralösa barn med sig när hon flyr från den ena krigshärden till den andra. Riktigt hur hårt hennes liv har varit är svårt att förstå, även om vi i boken får ta del av Sakinas berättarkonst. Den gåvan har hon ärvt från sin mormor, som varje kväll gav henne berättelser som vägledning i livet.
Farligare än djur är den andra boken i en serie av tre självbiografiska romaner om Sakinas liv.
”Jag slutar inte tänka på detta förrän jag vet vad krig egentligen är. Kriget har skadat mitt hjärta samtidigt som det har gjort mig stark mentalt. Kriget har tagit mina kära och nära och bestulit mig på dofterna från mitt ursprung.”
Sakina Ntibanyitesha
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.
»Jag har så mycket att berätta och det tar aldrig slut. Varje dag jag vaknar dyker berättelser upp i minnet som jag vill förmedla.«
Sakina Ntibanyitesha

Författare: Nicole Kling
ISBN: 978-91-86293-10-9
Utgivningsår: 2011
Funkisar – personer med funktionsnedsättningar – är världens största minoritet. Trots detta råder medieskugga över »funkisvärlden«. De lämnas utanför debatterna om jämlikhet och integration och märkligt nog omfattas de inte av lagen om hets mot folkgrupp.
Nicole Kling är journalist och syster till Larry Kling som har Downs syndrom. I boken tar hon upp en rad aktuella samhällshändelser, ­attityder och språkbruk. Nicole Kling går till botten med varför lyteskomik vinner mark, samtidigt som ­moralpanik utbryter när ica-Jerry gör entré i tv-­rutan. Hon resonerar kring fosterdiagnostikens påverkan på mångfald och driver tesen om alla människors lika ­värde.
Målgruppen för boken är alla som intresserar sig för samhällsfrågor och som vill lära sig mer om funkisars situationer. Inte minst riktar den sig till de 1,8 miljoner svenskar som lever med någon form av funktionsnedsättning och till alla deras familjemedlemmar och ­vänner.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Bo Gustafsson
ISBN: 978-91-86293-32-1
Utgivningsår: 2016
Boken vänder sig till dig som förhandlar yrkesmässigt, både i rollen som inköpare och säljare. Den går metodiskt igenom alla steg i förhandlingsprocessen, från de första förberedelserna fram till slutförhandlingen. Du får mängder av tips och råd.
Bo Gustafsson har sedan 1982 genomfört kvalificerade utbildningar i affärsförhandling och varit aktiv i ett stort antal affärsuppgörelser.
Boken går metodiskt igenom alla steg i förhandlingsprocessen, från de första förberedelserna och fram till slutförhandlingen. Du får mängder av tips och råd och kommer i framtiden att ha bättre kunskaper än de flesta som du kommer att förhandla med. Den gamla devisen ”proffs slår amatörer” gäller både för idrott och i affärer.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Tinna Lindberg
ISBN: 978-91-86293-36-9
Utgivningsår: 2017
En elefant kommer lufsande längs Bangla road i det bleka gryningsljuset. På djurets rygg sitter en död svensk man fastsurrad, naken på underkroppen.”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter… står det på lappen som är fastnålad på hans tröja – ett citat ur FN.s deklaration om de mänskliga rättigheterna.
Några dagar senare hittas ännu en svensk sexturist, dödad på liknande sätt, och Viktoria Lindh på ambassaden i Bangkok förstår att hon står inför den största konsulära utmaningen sedan tsunamikatastrofen. Tillsammans med sina kollegor Sara Al-Mayahi, och Birgitta Ståhl försöker hon lugna den oroade svenskkolonin i landet.
Samtidigt bedriver hon en egen brottsundersökning parallellt med den thailändska polisen, som är tyngd av korruption och byråkrati.
När Koh Lantas ”starke man”, ser ut att bli nästa offer, inser Viktoria att hon har lösningen mitt framför ögonen.
Förnedringen är diplomaten Tinna Lindbergs debutroman.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Ingrid Carlqvist
ISBN: 9789197738262
Utgivningsår: 2009
På en jorden runt-resa fann australiske George Pesor den stora kärleken. I en proppfull tysk tågvagn började blonda svenska Liselotte tala med honom, ett samtal som skulle leda till både bröllop och barn. Men Liselotte och George levde inte lyckliga i alla sina dagar. Deras kärlek slutade i en hätsk skilsmässa och en bitter strid om barnen som inte tog slut förrän en av dem hamnade i fängelse.
Inte utan mina söner är Georges berättelse om hur hans före detta fru kidnappade deras två pojkar och gick under jorden. Ända sedan George fått vårdnaden om Oliver och Nicholas och flyttat hem till Australien, hade han oroat sig för barnens säkerhet. Liselotte sa ofta att när pojkarna väl kom till Sverige skulle de inte åka hem till Australien igen. Trots detta fick hon av en australisk familjedomstol rätt att umgås med dem under fyra veckor i Sverige hösten 2008. Några dagar innan det var dags att återvända till Melbourne igen talade de i telefon med sin pappa. De såg fram emot att komma hem igen, börja skolan och träffa alla kompisar. Det var sista gången på mycket länge som George hörde deras röster. De fanns inte med på planet, telefonen var död och ingen av Liselottes släktingar visste var de fanns. Påstod de.
I haagkonventionen har Sverige förbundit sig till att bekämpa att barn olovligen förs bort. Trots detta stod myndigheterna handfallna. Varken UD eller svensk polis hade en aning om hur de skulle hitta pojkarna.
När George insåg detta fattade han sitt beslut: Han var tvungen att hitta dem själv, kosta vad det kosta ville. För en sak var han alldeles säker på: Så tänkte han inte leva sitt liv – inte utan sina söner!
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som häftad.

Författare: Sandra af Winklerfelt Hammarberg och John Leander
ISBN: 9789186293055
Utgivningsår: 2011
Ångest är – tvärtemot vad många tycker – varken onormalt eller skamligt. Genom evolutionen har den snarare inneburit ett överlevnadsvärde, som gett oss möjlighet att snabbt upptäcka och reagera på faror.
Detta är grundperspektivet i boken, som är skriven av journalisten John Leander och Sandra af Winklerfelt Hammarberg, läkare och specialist i allmänmedicin. Den belyser hur både patienter och vårdpersonal upplever ångest och olika ångestrelaterade symptom och besvär, som smärtor, hjärtklappning, andnöd, utmattning, med mera.
– Nio av tio av mina patienter på vårdcentralen har oklara symptom som jag sällan hittar en mätbar eller objektiv förklaring till. Ändå är deras lidande minst lika svårt som många med ”riktiga” sjukdomar, säger Sandra.
– Med titeln ”Hej Ångest” vill vi visa på att man med rätt verktyg kan lära sig se och hantera sin ångest, istället för att lägga stor kraft på att försöka undvika den eller som sjukvårdspersonal bara försöka ta bort den.
Boken bygger på den framgångsrika behandling, baserad på KBT i grupp, som Sandra har utvecklat i samarbete med Ångestprogrammet, PsykiatriCentrum Karolinska och vårdcentralen Kronan i Sundbyberg. Den vänder sig både till patienter med ångestbesvär och till alla de läkare de möter i primärvården.
Sandras metod testas nu på flera vårdcentraler och hon är en efterfrågad föredragshållare i hela landet.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Sakina Ntibanyitesha
ISBN: 978-91-86293-27-7
Utgivningsår: 2015
Kabibi, Igala och Anastasia möts i ett flyktingläger i Kongo-Kinshasa. De lyckas få flyktingstatus genom FN och komma till det paradis de drömmer om. Men till deras sorg hamnar de i olika världsdelar.
Kabibi hamnar i en liten stad i norra Sverige – ett långt steg från den lilla byn i Burundi, där hon växte upp.
Hon försöker förstå de tystlåtna människorna i hennes nya hemland. Hon läser svenska på sfi, hon går på disco och får oväntat nya vänner i det homosexuella paret Chris och Jahn. Hon träffar svensken Bo, som vill att hon ska laga korv och mos åt honom, och hon lär känna Ester från Uganda som vill hjälpa henne att hitta en rik gubbe att gifta sig med.
Vi får följa de tre tjejernas öden i sina nya hemländer, hur de plågas av sina ohyggliga minnen från kriget och sin hemlängtan.
Det paradis de drömde om visade sig inte finnas. Även här pågår ett krig.
Krig i Paradiset är Sakina Ntibanyiteshas första ­roman. Hon är född i Burundi och kom till Sverige som flykting för tolv år sedan. Hon utbildade sig till under­sköterska och började samtidigt skriva om sitt liv. 2012 kom de två första delerna av hennes självbiografi »Ormbarn« och »Farligare än djur«.
Sakina mottog De Vylder-stipendiet för Invandrar­författare 2014.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Catharina Bergsten
ISBN: 978-91-86293-24-6
Utgivningsår: 2014
Joar förbereds för stamcellstransplantation. Han är fem år och svårt sjuk i leukemi. När familjemedlemmarna testas som potentiella donatorer uppdagas det att Leo inte är biologisk far till barnet. Det blir upptakten till en traumatisk tid för Leo då han måste försöka hantera flera omstörtande händelser samtidigt. Dag för dag minskar dessutom möjligheterna att rädda Joars liv.
”Leo” är en relationsroman om lojalitetens och kärlekens gränser. I den här historien ställs barn mot barn i en familj som hastigt trasas sönder. Kan man sluta att älska ett barn? Kan man sluta att älska sitt barn? Det är två av historiens frågor.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Henrik francke
Fotograf: Helén Pe
ISBN: 978-91-86293-33-8
Utgivningsår: 2016
En bok om Leva – ett kreativt nav på Gotland. Med arkitektur, design, konst, mat och musik som verktyg vill man på Leva skapa positiv och hållbar förändring. Leva skapar innovativa och ekologiska hus, här finns ett stenugnsbageri, restaurang och gårdsbutik, och här sker hela tiden mängder av kreativa utbyten – allt med utgångspunkt i ett hållbart perspektiv. Men i inspirationsboken från Leva finns inga pekpinnar eller förmaningar – bara idéer som gör det roligare att äta, bo och handla.
Boken är uppdelad i sju kapitel där vi möter vi de eldsjälar som tillsammans skapar den säregna och mångfacetterade upplevelse som Leva symboliserar. Läs om hur Leva vill revolutionera hur vi bygger hus i Sverige, hur man odlar med naturen i stället för mot, och njut av Leva-gängets favoritrecept.
Grundare till Leva är Helena Bloom, arkitekten som vill att vi själva ska bestämma över våra boenden snarare än att boendeformen bestämmer över oss, och Susanne Liljenberg, serie-entreprenören som drivs av att göra drömmar till verklighet.
Köp boken direkt av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Sofie Weidemann
ISBN: 978-91-86293-39-0
Utgivningsår: 2017
Längre bort än hem är en relations­roman om ofrivillig barnlöshet, adoption och kvinnlig vänskap. Om när längtan efter familj står mot självupplevt utanförskap. När kärlek står mot rädsla. Längtan mot bitterhet. Och om hur det känns när skillnaden mellan utsida och insida är stor.
My och Helena är bästa vänner. De har följt var­andra sedan barndomen, flyttat till Stockholm tillsammans, utbildat sig, festat, slitit, gråtit och blivit vuxna tillsammans.
My är den rastlösa, explosiva konstnären som lever med Peter och deras dotter Li-Lou. My är adopterad från Kina och upplever trots sin starka personlighet att hon är identitetslös, en människa utan hem.
Helena är den duktiga flickan, uppvuxen med en ensamstående mamma, pappan var alkoholiserad och försvann tidigt ur hennes liv. Hon försöker leva upp till sina egna förväntningar om att räcka till, vill alltid göra rätt. Hon lyckas bra i ­karriären men är ensam och ingår som en extramedlem i Mys familj, där hon är varje ledig stund.
Vännerna stöttar, roar och älskar varandra utan hemligheter. Tills den dag, när Helena berättar att hon längtar så oerhört efter en egen familj, efter ett barn. Och att hon har försökt att bli gravid med olika män i över ett års tid.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Ingela Bendt
Fotograf: Ewa Stackelberg
ISBN 9789186293437
Utgivningsår 2017

Vårt mångtusenåriga kvinnoarv har blivit undanträngt och glömt. I boken Madonna talar mödrarna och gudinnorna igen. De kommer till liv som symboler för kraft, sexualitet och visdom. Här reser sig kvinnan i sin fullhet, inte förminskad och nedvärderad av patriarkala normer. Madonna följer den nutida kvinnans rötter i mytologi, politik och historia. Det fanns en tid då talet 13 var en kvinnlig symbol, ett lyckotal, ormen en kraftsymbol förknippad med den kvinnliga gudomen och då fredagen var en lyckodag, bästa dagen för giftermål.
Genom konstnären Lena Lerviks skulpturer gestaltas en dold berättelse i ord och fotografi. Hennes sökande bakåt i historien liknar en upptäcktsresa. Här framträder en jordad madonna, en fast förankrad modersbild. Möt den Stora modern, Jungfru Maria och gudinnorna Isis, Artemis och Ishtar.

Elva aktuella tänkare och debattörer belyser och utvidgar temat. Vad säger genusvetaren, idéhistorikern, prästen, socialantropologen, psykoanalytikern?

Fotografier och teckningar av Ewa Stackelberg och text av Ingela Bendt.

Ingela Bendt har tidigare gett ut bland annat Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad, Ett hem för själen Ellen Keys Strand, Refugium trädgård som tillflykt och Skilsmässa ritualer vid separation. Ewa Stackelberg arbetar med utställningar och böcker. Hon har bland annat gett ut Berättelse för levande och Fotogram fotografi utan kamera.


Författare: Pelle Svensson
ISBN 9789186293451
Utkommer 12 december 2017

Pelle Svensson formades av sin hårda uppväxt i ett norrländskt arbetarhem. Han blev en tävlingsmänniska. Att vinna var det enda som räknades.

Pelle »Swing« blev tvåfaldig världsmästare i brottning och var obe­segrad i Sverige under 13 år.

Samtidigt med den omänskligt hårda träningen läste han in en jur.kand på rekordtid och lade grunden för en makalös karriär som kändisadvokat med spektakulära brottmål som specialitet, och idrottsledare på internationell nivå.

I boken berättar han om sitt liv och sin karriär. Om hur han själv dopade sig och hur den födde en livslång kamp mot dopning och korruption inom idrotten, om hur han upptäckte att Thomas Quick var en falsk seriemördare, om sin envisa kamp för att få resning för oskyldigt dömda, och om de omskrivna fallen han var inblandad i, som Åmsele­morden, Lindomefallet, bombmannen …

Han presenterar också övertygande bevisning och motivbild för hur mordet på Olof Palme gick till.

Men det tuffa tempot hade ett pris. Hård kritik från kollegor och ett skoningslöst mediedrev, tillsammans med alkoholmissbruk, ledde fram till en total kollaps 1994.

Det tog flera år för Pelle Svensson att resa sig, men han är nu nykter sedan 14 år. I vår fyller han 75 år och nu avslutar han karriären för att helt ägna sig åt familjen.

»Den här boken är min livsberättelse. Jag har skrivit den för att bemöta all den orättvisa kritik jag fått under hela min karriär«


Författare: Tonchi Percan
ISBN: 978-91-978540-7-8
Utgivningsår: 2010
Maria Wetterstrand var före valet 2010 den klarast lysande super­stjärnan i svensk politik. Hon var populärare än Mona Sahlin och åtnjöt nästan lika stort förtroende som Fredrik Reinfeldt. Och hon gick hem bland de unga väljarna.
Vem är hon då, vår yngsta partiledare och nya stjärnpolitiker? I den här boken får vi veta mer om hennes uppväxt i Eskilstuna, där hon föddes 1973 och som 15-åring bildade en lokalavdelning av Grön Ungdom. Vid 23 blev hon språkrör för ungdomsförbundet på riksplanet. 2001 blev hon riksdagsledamot och året efter språkrör för Miljöpartiet de Gröna.
– Jag är själv inte miljöpartist, men av alla politiker är jag mest nyfiken på Maria Wetterstrand. Jag vill veta hur hon med sin gröna vision vill rädda världen, säger författaren Tonchi Percan.
Tonchi är frilansjournalist med rötter i Kroatien. Han har under det senaste året jobbat mest för Medierna i p1, men har en bakgrund som utrikesreporter, grävande journalist på svt och redaktör på tv8. Han har arbetat med dokumentärer för tv4, och gjort radioprogram om den nya litteraturen på Balkan.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Peter Streijffert
ISBN: 978-91-86293-08-6
Utgivningsår: 2012
Hemlagad lunch för bara 9 kronor i snitt, är det möjligt?
Ja, det har kocken och journalisten Peter Streijffert bevisat många gånger om i sin matduell, som han utkämpat på webben sedan 2008. Varje dag jämför han kostnad och tidsåtgång för sin hemlagade mat med Findus snabbaste snabbmat. Och han vinner. I skrivande stund är ställningen 273–14 till Peter.
Ändå gäller duellen bara de grenar som Findus borde vara bäst på – tid och pengar. Att tävla om kvalitet skulle inte vara någon match. Peters mat är helt enkelt mycket nyttigare, miljövänligare, godare och mer förföriskt doftande. Peter lagar allting från grunden, oftast med ekologiska och förstklassiga råvaror.
– Det handlar ytterst om att lägga om sin livsstil och det är svårt. Just därför är snabbmaten så förförisk. Den får oss att tro att vi sparar lite tid. Se mer på Smakbalans.se
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Karl-Ola Nilsson och Fredrik Runsiö
ISBN: 978-91-977382-5-0
Utgivningsår: 2009
Hur förbereder man sig inför en mediegranskning? Hur vänder man uppmärksamheten till sin egen fördel? Och hur rider man ut den med anseendet i behåll?
Mediedrev 2.0 bygger på succén från 2005. Den är helt uppdaterad med nyskrivna exempel. Boken ger handfasta råd och mängder av praktiska exempel. Dessutom får du en spännande inblick i några av de mest spektakulära mediehändelserna under de senaste åren. Mediedrev 2.0 riktar sig till kommunikatörer, ledningsgrupper i företag och organisationer, politiker och andra som uppträder i offentligheten.
Författare är Karl-Ola Nilsson, mediekonsult och Fredrik Runsiö, seniorkonsult på Gullers Grupp. De har ett gemensamt förflutet som pressekreterare respektive informationschef på fackförbundet Kommunal.
Några pressröster om första upplagan av Mediedrev:

»Spännande läsning och mycket nyttiga tips och råd«
Stockholms Näring

»Instruktiv för den som vill bygga en mediestrategi«
Tidningen Chef

»Konsekvent inifrån-perspektiv«
Bibliotekstjänst

Boken är slutsåld!


Författare: Monica Antonsson
ISBN: 978-91-977382-1-7
Utgivningsår: 2008
Mia Eriksson, som tillsammans med Liza Marklund skrev Gömda, Asyl och en rad andra böcker är inte den hon utger sig för att vara. Hon är inte gymnasieekonom. Hon gick inte ut med 4,8 i snitt. Hon har aldrig haft möjlighet till läkarutbildning och har heller aldrig haft ett toppjobb på bank. Mia gick i specialklass hela sin skoltid och fick 2,7 i snitt. Det räckte till ett jobb på en lunchbar. Från 1983 levde hon nästan helt på socialbidrag.
Mia har kostat skattebetalarna miljoner. Hennes man var ingen norrlänning vid namn Anders utan chilenare. Han anklagades för mordförsök på Mias f d fästman och hamnade i fängelse. När han frigavs flydde familjen. Om någon var jagad, så var det han inte Mia. Hon och barnen hade inte behövt gömma sig.

Boken är slutsåld.


Författare: Eriksson, Tomas
ISBN: 978-91-86293-21-5
Utgivningsår: 2014
Sommaren 1974 bestämmer sig den nyexaminerade läraren Håkan Ågren för att flytta från Stockholm till Lekebruk i Närke. Där, i det lilla samhället, tror han att han ska få möta människor som är vänligare, mjukare och mer jordnära än dem
han träffar i storstaden, och att hans pedagogiska ådra ska få blomma ut.
Han kunde inte ha mer fel.
För i det brutala brukssamhället Lekebruk möter han nepotism, homofobi, en aggressiv motvilja mot förändringar och ett förakt för nollåttor.
Håkan är en vek kille, mer van vid stillsamma samtal vid borden på Stockholms kaféer än vid att dricka hembränt ur dunk, köra motocross eller slåss med raggare på parkeringen
utanför en logdans.
Håkan kämpar, emellanåt inte utan framgång, men dras obevekligt mot sin undergång.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Premleena Wettergran
ISBN: 978-91-86293-26-0
Utgivningsår: 2015
Boken bygger på författarens egna utlämnande upplevelser från uppväxten i en dysfunktionell familj och längtan efter en mamma som inte är närvarande, till ett uppvaknande och mötet med sig själv i en djupare medvetenhet.
New Life Vision – Konsten att leva riktar sig till dig som vill leva sannare och närmare ditt inre, i harmoni och i medvetande till din egen kraft och kreativitet. I boken finns också övningar, baserade på Premleenas yrkeserfarenhet inom personlig utveckling, där läsaren på egen hand kan påbörja sin inre resa för att nå närmare det sanna jaget och hur det kan bereda väg för en ny riktning i livet.
– Precis som en bil som behöver service så har människor också ett behov att blicka inåt och ställa sig frågan ”hur mår jag, hur mår mitt inre?”, säger Premleena Wettergran.
– Livet handlar om att leva kärleksfullt, och att börja lyssna till sig själv är det första steget för att börja leva det liv som man faktiskt är född att leva, både privat och yrkesmässigt
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Johnny Martinsson
ISBN: 978-91-86293-18-5
Utgivningsår: 2014
Kärleken är inte logisk. Den håller sig inte inom några förut­bestämda regler eller ramar. Den verkar göra som den vill. Lika okontrollerbar som vädrets makter.
Johan blir smärtsamt medveten om att det är så det förhåller sig. Trots sin psykologutbildning och erfarenhet, står han handfallen när han börjar inse att allt inte står rätt till med kvinnan han för­älskat sig i. Det som verkade så rätt förändras snart till något som sätter allt djupare spår i själen.
Men han vill inte se och väljer att blunda för signalerna. Allt för att få vara kvar i de starka krafter kärleken representerar. Hur förgörande de än må vara.
Och du ska kalla dig man är en inblick i en relation som präglas av kärlekens destruktiva krafter, där en person utsätter sin partner för en allt mer avancerad form av misshandel. Men också vad som får en människa att bli kvar där. Och göra våld på sig själv. I kärlekens namn.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Peter Streijffert
ISBN: 978-91-86293-11-6
Utgivningsår: 2012
När du planterar persilja på fönsterbrädan är du plötsligt på väg att bli en odlare. Att odla för köket handlar lika mycket om matlagandet. Allt som du odlar kan användas. Du skördar och tillagar när det är som bäst.
Här får du odlingstips för den mindre odlingen, för balkong, uteplats, trädgård och kolonilott. Hur du planerar och lägger upp din lilla odling för att få så bra råvaror som möjligt till köket. Plus recept förstås.
Några exempel på nyttigheter ur boken: Samplantera och spar utrymme / Rätt gröda på rätt plats / De bästa grönsakerna på liten yta / Balkongen som orangeri – odla året runt / Gödsling med gräsklipp / Höga, smala, fyrkantiga krukor spar plats. Korg är lätt och rätt / Bönor och ärtor tar liten plats i krukan och gödslar fint.
– En hemodlad tomat är inte bara läckrare än den köpta, den sparar in en massa transporter också, säger Peter Streijffert.
– Så när du odlar din mat gör du hela världen en tjänst. Se mer på Smakbalans.se
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Sakina Ntibanyitesha
ISBN:978-91-86293-14-7
Utgivning: 2012-09-01
»Att kriget bröt ut kändes som en befrielse. Det kanske låter underligt men för mig skulle kriget i mitt hemland bli en utväg från ständigt lidande och utsatthet. Jag tänkte: nu äntligen ska jag bli skjuten och få dö, bli befriad och få vila i frid. Men det skulle visa sig att det blev värre.«
Ormbarn är Sakina Ntibanyiteshas egen berättelse från Burundi, Rwanda och Kongo. Om ett barns och ung kvinnas utsatthet i skuggan av etniska konflikter och krig. Om ett nästan ofattbart lidande i ett samhälle genomsyrat av våld och hat, där männen tar för sig av kvinnor som kommer i deras väg och där ett människoliv inte är mycket värt.
Sakina Ntibanyitesha växte upp utan sina föräldrar. Hennes skolgång blev eftersatt, men hon fick sin mormors berättelser vid lägerelden. Och som sjuåring blev hon själv en sagoberätterska för de nunnor som bistod henne en av de gånger hon behövde hjälp. Först som vuxen fick hon möjlighet till att studera. Idag bor Sakina i Luleå och arbetar som undersköterska. Hon berättar med en lätthet i språket. Och trots allt det tunga talar hon om försoning med sina förövare.
Ormbarn är den första boken i en serie av tre.
»Jag har så mycket att berätta och det tar aldrig slut. Varje dag jag vaknar dyker berättelser upp i minnet som jag vill förmedla.«
Sakina Ntibanyitesha
»Ett hjärtskärande levnadsöde, där Sakina vägrar se sig som offer. Efter flera besök i Afrika upphör jag aldrig förvånas över den okuvlighet och det mod som finns i en ofta utsatt vardag.«
Karin Malmsten, journalist Sveriges Radio
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Pelle Svensson
ISBN: 978-91-977382-3-1
Utgivningsår: 2009
Mordrättegångarna mot Thomas Quick är Sveriges största rättskandal genom tiderna.
Quick erkände 33 mord och dömdes för åtta. »Quickkarusellen« pågick under nästan hela 90-talet när Quick nerdrogad och förvirrad vallades runt på påstådda mordplatser och gravgömmor. Inga vittnen hade sett honom. Inga brottsplatsfynd hittades som kunde binda honom till brotten. Han dömdes enbart på sitt eget erkännande. Med all sannolikhet är han oskyldig till alla morden. Därmed går kanske åtta mördare fria.
Hur var det möjligt att det kunde gå så fel?
Pelle Svensson har gått igenom alla domarna och ger här en analys av hela »Quickkarusellen«. Det är en skrämmande läsning som blottar stora sprickor i vårt rättsväsende. Sakta växer bilden fram av en urspårad psykoterapi, överdoser av psykofarmaka, havererat polisarbete och en sektliknande grupp av »troende«, bestående av åklagaren, förhörsledaren, försvarsadvokaten, psykologen, med flera.
I början var de säkert övertygade om att de hade att göra med en seriemördare av internationella mått. När de började förstå att Quick berättat sagor lades locket på. Och trycktes till ordentligt. Men de hade inte räknat med Quick själv. Nu söker han resning och domarna kommer sannolikt att rivas upp.
Pelle Svensson är stridbar advokat, författare och före detta elitidrottsman med en guldkantad karriär som brottare. Som advokat har han haft flera omtalade mål, som Åmselemorden och Lindomemordet, bland många andra.
Boken är slutsåld!

Författare: Kerstin Ivarsson
Författare: Johan Andersson
ISBN: 978-91-86293-368-3
Utgivningsår: 2017
Olof är en frisk fläkt på det trötta arbets­förmed­lings­kontoret i Malmö. Han beundras för sin otroliga förmåga att skaffa jobb till långtidsarbetslösa. Visserligen är han sällan på sin arbetsplats, och lönebidragen han beviljar företagen är kanske väl tilltagna, men han gör ett fantastiskt jobb, tycker arbetskamraterna.
Alla utom en.
Råttan är en skrämmande historia om hur den organiserade brottsligheten nästlar sig in i byrå­kratins korridorer och plundrar skattebetalarna på välfärdsmiljoner. Myndig­he­terna saknar effektiva kontroll­­system för att avslöja dem och står handfallna när vita pengar rullar in i skumma företag. De kriminella drar sig inte för att skada eller till och med döda, och den som står i vägen får betala ett högt pris.
Råttan är den första boken i serien om visselblåsaren Alex. Historien är fiktiv, men den bygger på verkliga händelser.
Köp boken till bäst pris här.

Författare: Eva Gabrielsson och Gunnar von Sydow
ISBN: 978-91-977382-7-9
Utgivningsår: 2010
När Stieg Larsson dog fick hans sambo Eva Gabrielsson ingen arvsrätt efter Milleniumförfattaren. Enligt sambolagen hade de formellt varit ensamstående på samma adress i 30 år. Hon fick varken rätt till efterlevandeförsäkring eller ppm. Inte ens den gemensamma bostaden hade hon någon självklar rätt att ärva.
Eva Gabrielssons fall är långt ifrån unikt. I Sambo – Ensammare än du tror skriver hon, tillsammans med journalisten Gunnar von Sydow, om samhällets otidsenliga syn på samboförhållanden och den ännu märkligare sambolagen.
På ett underhållande sätt berättar de om en nästan okänd del av svensk vardagsjuridik.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Peter Streijffert
ISBN: 978-91-86293-30-7
Utgivningsår: 2015
Upptäck smakernas värld. Vad avgör hur maten och vinet smakar? Hur gör man för att undvika dåliga kombinationer och hur prickar man rätt?
Peter Streijffert lotsar dig till smakupplevelser du inte visste fanns. Med hundratals vinprovningar och matkurser i ryggen berättar han på ett avslappnat och ledigt sätt hur du väljer de bästa vinerna till den mat du vill äta, oavsett om det är vardag eller fest. Härliga och lättlagade recept, som till största delen är vegetariska, varvas med insikter om kombinationerna som fungerar – smakerna du alltid kommer att lyckas med. Se mer på Smakbalans.se

Köp boken till bäst pris här.


Författare: Matts Heijbel
ISBN: 978-91-977382-9-3
Utgivningsår: 2010 (Tredje uppdaterade upplagan 2014)
Berättelser från företag och organisationer är viktiga verktyg för att nå framgång. Med hjälp av händelsebaserat berättande kan man locka till sig kunder, rekrytera rätt medarbetare och höja motivationen i arbetet.
Ingen svensk har som Matts arbetat med corporate storytelling i praktiken.
Boken, som innehåller ett hundratal berättelser från svensk arbetsliv, vänder sig till chefer på alla nivåer. Man kan läsa den för att roas och fascineras, eller som ett avstamp till att själv börja använda storytelling i sin organisation.
Matts är en efterfrågad före­dragshållare. Mer än 20 000 har sett honom före­läsa och 2 500 läser regelbundet hans blogg. Hundratals företag och organisationer har anlitat honom genom åren.
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som MP3-bok.

Författare: Johan Frisk
ISBN: 978-91-977382-8-6
Utgivningsår: 2010
Användningen av socker och sötningsmedel ökar explosionsartat. Nu modifieras även vanliga livsmedel, till exempel såser och färdigrätter, för att smaka sött.
Trots högre risk för övervikt, diabetes och cancer fortsätter vi att öka konsumtionen av sötma. Vissa kallar den för en drog.
Sötsug går igenom sockrets historia, sötmans kemi, synte­tiska sötningsmedel, med mera. Boken be­rättar också historien om stevia, den sydamerikanska örten som många ser som framtidens sötningsmedel.
Johan Frisk är journalist som bland annat arbetar för Magasinet Filter. Han har tidigare skrivit romanen Första gången han hörde ljuden var en onsdag (Wahlström & Widstrand 2002).
Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här.

Författare: Jonas Cederquist
ISBN: 978-91-86293-35-2
Utgivningsår: 2016
Ta mig tillbaka är en berättelse om vänskap och kärlek, känslor och svek, drömmar och verklighet. Boken är en fristående fortsättning på Huset som trollade med tiden, där Amanda blir vän med Britta, som tycks komma från en annan tid. Amanda har nu fyllt 11 år och i hennes värld är kompisar, skolan, familjen och kärleken i fokus. Hur ska det bli med Simon, som just flyttat in i det nya huset på Brittas gamla tomt? Hur ska det bli med gamla bästisen Emma, som har förändrats? Och kommer Amanda att träffa Britta igen?

Köp boken av en internethandel till bäst pris här.


Författare: Sture Bergwall och Sten-Ove Bergwall
ISBN: 978-91-977382-2-4
Utgivningsår: 2009
Thomas Quick var Sveriges genom tiderna värste seriemördare. Han dömdes för åtta mord och erkände många fler. Men han ljög, han fantiserade. I boken avslöjar Sture Bergwall hur det gick till när hans alias Thomas Quick föddes och dog.
Han berättar om hur han drogades, hur han förleddes av en tvivelaktig psykoterapi, hur bevis för hans skuld fabricerades av åklagare och polis, hur belägg för att han var oskyldig »glömdes« av försvarsadvokaterna.
Här berättar också hans bror Sten-Ove Bergwall om hur det var att vara anhörig till en seriemördare och få familjelivet smutskastat i media.
I en gripande och spännande dialog mellan bröderna får vi uppleva deras barndom och uppväxt, deras trauman och syskonskapets splittring och deras mödosamma väg till förståelse och förlåtelse.

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok. och pocket.


Författare: Inga-Lill Morell
ISBN: 978-91-86293-42-0
Utgivningsår: 2017

Tänk om alla flickor såg likadana ut och hette Lisa  … Tänk om alla pojkar såg likadana ut och hette Peter  … Vad tråkigt det vore.

Den här boken vänder sig framför allt till dig som arbetar med barn i åldrarna 3–9 år. Den hjälper dig att tillsammans med barnen prata om alla barns lika värde. Boken vill förmedla att även om vi ser olika ut och har olika förutsättningar så har vi ungefär samma känslor och behov.

Inga-Lill Morell är förskollärare med 40 års erfarenhet av ar­bete med barn. Hon har också två söner med diagnosen Angelmans syndrom. Boken har hon skrivit tillsammans med sin förskoleklass på Solenskolan i Härnösand.

Sagt om TÄNK OM …

»… ett fint underlag att tillsammans med barnen resonera kring barns lika värde.« /Tidskriften Förskolan

»… många fina grepp när det gäller att tala om funktionshinder och handikapp tillsammans med yngre barn.« /FUB-kontakt (numera Unik)

»stimulerar till diskussion och eftertanke utan att ›slå på fingrarna‹.« /Bibliotektjänst

Köp boken av en internethandel till bäst pris här.


Författare: Elisabeth Hermon och Stefan Lundström
ISBN: 978-91-977382-0-0
Utgivningsår: 2005
I boken Vingklippt berättar Elisabeth Hermon om sitt liv, hur hon blev misshandlad, hotad och förföljd, men lyckades vända sin skräck till en positiv kraft. Hon byggde upp stiftelsen Trossen för att hjälpa människor i liknande situation.
Men 1992 krossades hennes livsverk när Liza Marklund i Expressen skrev att hon lurade kommuner på pengar som hon stoppade i egen ficka, samtidigt som kvinnorna lämnades åt sitt öde. Polis och åklagare utredde om det fanns skäl till brottsmisstanke och kom fram till att anklagelserna hel saknade grund. Hon friades därmed helt från Liza Marklunds och Mia’s anklagelser. Ändå upprepades lögnerna i boken Asyl, som Marklund återigen skrev tillsammans med Mia Eriksson, och i romanen Paradiset, som också filmatiserats.
Än idag lider Elisabeth av vad hon utsattes för för 17 år sedan. Hon har diagnosen PTSD, posttraumatiskt stressyndrom.
– Det går inte att sudda bort vad de gjorde och konsekvenserna för mig och andra oskyldiga som drabbats så någon verklig upprättelse för vad de gjort mot mig kan jag aldrig få, men jag tycker jag förtjänar en förklaring, säger hon.
– Jag vill förhindra att andra råkar ut för samma sak. Och jag vill skapa debatt om hur långt man kan gå i yttrandefrihetens namn ochvar gränsen går innan utsatta människor får konkret juridisk möjlighet till att föra sin talan och lagens hjälp för att freda sig.

Köp boken direkt av förlaget på stefan@blue.se, eller av en internethandel till bäst pris här, finns också som e-bok.